Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Θεσσαλονίκη: 6ο Balkans Beyond Borders Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Το 6ο Balkans Beyond Borders Short Film Festival έρχεται στη Θεσσαλονίκη στις 30 Οκτωβρίου με 1 Νοεμβρίου με τίτλο Living in… “City-mmetry”φέρνοντας στην πόλη εξαίρετες ταινίες νέων καλλιτεχνών από την περιοχή των Βαλκανίων. Παίρνοντας έμπνευση από την πόλη και τις γεωμετρικές αναπαραστάσεις που αντικατοπτρίζονται σε αυτή ο οργανισμός Balkans Beyond Borders οργανώνει ένα τριήμερο Φεστιβάλ στον πολυχώρο πολιτισμού και αθλητισμού WE, 3ης Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη.

To Balkans Beyond Borders Short Film Festival έχοντας για μια ακόμη φορά την υποστήριξη του Europe an Fund for the Balkans και τελώντας φέτος  υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι ένα ξεχωριστό από τη φύση του Φεστιβάλ καθώς ταξιδεύει από πόλη σε πόλη στα Βαλκάνια κάθε χρόνο και μέσα από την ξεχωριστή θεματική που επιλέγει αναδεικνύει σύγχρονα ζητήματα και προκαλεί την έμπνευση και το διάλογο. Τη σκυτάλη από το περσινό Φεστιβάλ στο Σαράγεβο παίρνει το 2015 η Θεσσαλονίκη!

Με 30 ταινίες στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα από 300 συμμετοχές από 35 χώρες,τoκοινό θα έχει τη δυνατότητα να ανακαλύψει τα Βαλκάνια μέσα από μια άλλη ματιά. Η Προπαρασκευαστική Επιτροπή που αποτελείται από τους: Adela Demetja (Αλβανία), Danijela Radulovic (Μαυροβούνιο), Muamer Celik (Βοσνία Ερζεγοβίνη)και Daliah Ziper (Γερμανία) επέλεξε τις ταινίες του Διαγωνιστικού και η Κριτική Επιτροπή με τους: Marija Milovanovic (Αυστρία), Δημήτρη Σαββαΐδη (Ελλάδα) και Ares Shporta (Κόσοβο) θα δώσει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και 3 Ειδικές Μνείες. Το κοινό έχει ενεργή συμμετοχή καθώς θα αναδείξει το ποια ταινία θα πάρει το Βραβείο Κοινού. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα προβολών εδώ.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχουν ειδικές προβολές και παράλληλες δράσεις όπως το ΒΒΒ Focus, με ένα ειδικό αφιέρωμα στις ταινίες μικρού μήκους από την Αυστρία σε συνεργασία με το VIS Festival και το BBB Beyond, το οποίο αποτελείται από ταινίες που ξεχώρισαν αλλά λόγω καταγωγής, θέματος και διάρκειας δεν μπήκαν στο διαγωνιστικό μέρος. Την Κυριακή (1/11) θα λάβουν χώρα το ΒΒΒ Walk, ένας περίπατος ξανά-ανακάλυψης της πόλης στα βιομηχανικά κτίρια στη δυτική είσοδο της πόλης, από την πολιτιστική ομάδα dot2dot, με αίτηση συμμετοχής και το ΒΒΒ Dialogues με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, ανοιχτή στο κοινό και workshop, με αίτηση συμμετοχής, με θέμα την Τέχνη της αφήγησης (storytelling). Την Κυριακή στις 9.00μμ θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης και η απονομή των βραβείων. Κάθε βραδιά θα κλείνει με μουσική και άφθονη διασκέδαση σε βαλκανικούς ρυθμούς. Οι προβολές θα αρχίζουν κάθε μέρα στις 18.00.Είσοδος Ελεύθερη. Δείτε το αναλυτικό Πρόγραμμα εδώ.

Στο χώρο θα φιλοξενείται Έκθεση Φωτογραφίας με φωτογραφίες από το Φωτογραφικό Μαραθώνιο που θα λάβει χώρα στις 29 Οκτωβρίου στις 11.00πμ με θέμα Living in… “City-mmetry” και το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει τον/την καλύτερο/η φωτογράφο. Ο Μαραθώνιος είναι ανοιχτός στο κοινό για όποιον έχει πάθος με τη φωτογραφία και γίνεται σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Όμιλο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Επιλεγμένη ομάδα του Ομίλου θα δώσει το Βραβείο Καλύτερου Φωτογράφου τη μέρα της Τελετής Λήξης του Φεστιβάλ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε το site του οργανισμού: www.balkansbeyondborders.eu, τη Σελίδα στο Facebook (BalkansBeyondBorders), την εκδήλωση και Twitter (BalkansBB) ή στο info@balkansbeyondborders.eu.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.