Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Βασικά σημεία ομιλίας του υποψήφιου προέδρου της ΝΔ Απόστολου Τζιτζικώστα στα Τρίκαλα

«Το σύστημα Τσίπρα δε θέλει η Νέα Δημοκρατία να αλλάξει γιατί έτσι πιστεύει ότι κερδίζει χρόνο. Γιατί έτσι πιστεύει ότι θα διατηρηθεί στη θέση του για πολύ χρόνο ακόμα», τόνισε ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του στα Τρίκαλα, απόψε.
Ο κ. Τζιτζικώστας άσκησε δριμεία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον κ. Τσίπρα για τηνεπιβολή φορολογίας στην ιδιωτική εκπαίδευση, κάνοντας λόγο για «απίστευτη προχειρότητα και φαρισαϊσμούς». Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που σχεδιάζει για τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να γίνει ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα.

«Θέλω ένα κόμμα που δε θα φοβάται να μιλάει για την ιδεολογία του, που δε θα νιώθει μειονεκτικά απέναντι στα κούφια λόγια της αριστεράς. Που θα πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, που θα είναι στην πρώτη γραμμή των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα μιλάει και πάλι για το Έθνος μας, για τις αξίες μας, για τα ιδανικά μας. Ένα κόμμα που θα έχει όλους τους δημιουργικούς ανθρώπους της παράταξης στην πρώτη γραμμή και θα αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοσύνη και αλληλεγγύη», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας, περιγράφοντας το σχέδιό του για τη Νέα Δημοκρατία της επόμενης μέρας.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστα στα Τρίκαλα είναι τα εξής:

-Για την επιβολή φόρων σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια:
Προσέξτε το φαρισαϊσμό: Οι ίδιοι στα ιδιωτικά σχολεία στέλνουν τα παιδιά τους. Οι πλούσιοι της αριστεράς –έτσι μιλούσαν μέχρι χθες- τώρα λένε στο λαό πως δεν έχει το δικαίωμα στην ελπίδα.

«Επιβάλουν τώρα, φόρο και στα φροντιστήρια και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Είναι τόσο αδίστακτοι που μετατρέπουν το αγαθό της Παιδείας σε εμπορική συναλλαγή. Και έχουν το θράσος να λένε προκλητικά: ‘πενταροδεκάρες’, τα χρήματα που από το υστέρημά του δίνει ο γονιός, για να έχει το παιδί του μια καλύτερη ευκαιρία, μια παραπάνω δυνατότητα στη ζωή.

Δηλώνουν με περίσσια υποκρισία ότι δήθεν, η ιδιωτική εκπαίδευση, αφορά μόνο τους εύπορους και τους πλούσιους. Μα οι πλούσιοι δεν έχουν θέμα, τα καταφέρνουν. Η μεσαία τάξη δεν τα καταφέρνει. Τη μεσαία τάξη χτυπάνε.
Και προσέξτε το φαρισαϊσμό: Οι ίδιοι στα ιδιωτικά σχολεία στέλνουν τα παιδιά τους. Οι πλούσιοι της αριστεράς –έτσι μιλούσαν μέχρι χθες- τώρα λένε στο λαό πως δεν έχει το δικαίωμα στην ελπίδα.

Υποκριτές και Φαρισαίοι δεν λένε κουβέντα, για τα φροντιστήρια, στα οποία στηρίζεται η μέση και η πιο αδύναμη οικονομικά ελληνική οικογένεια, για να βοηθήσει το παιδί της, έτσι όπως σήμερα έχουν τα πράγματα στην Παιδεία.
Κάνουν κάθε θυσία, αιματηρή θυσία για να έχουν τουλάχιστον εκείνα την ευκαιρία για ένα καλύτερο αύριο. Και είναι άλλο ένα παράδοξο της κυβέρνησης Τσίπρα, της πρώτης φοράς αριστερά, να συναγελάζεται με τους ισχυρούς και να συνθλίβει τους πιο αδύνατους. Τόσο δίκαιοι και το τόσο υπέρ του λαού. Αυτή η επίθεση στην Παιδεία δεν πρέπει να περάσει και δεν θα αφήσουμε να περάσει. Τους καλώ να κάνουν πίσω. Τους προειδοποιώ να μην διανοηθούν ξανά να βάλουν τις ιδεοληψίες τους, πάνω από το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας. Αυτές τις λογικές θα τις πολεμήσουμε και θα τις ξεριζώσουμε. Η Παιδεία και η αξιοσύνη θα μας φέρουν τη λύτρωση. Ως εδώ».

Στην περιοδεία του στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ο κ. Τζιτζικώστας επισκέφτηκε νωρίτερα σήμερα την Πύλη, την Καλαμπάκα και την πόλη των Τρικάλων, όπου είχε συναντήσεις και επαφές με κατοίκους, στελέχη και μέλη της ΝΔ.

* ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΝΩΜΗΣ

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Youtube



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.