Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Γνωρίστε τα τμήματα εικαστικών του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του "πόλις"

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ
Α) ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (ΑΠΟ 5 ΕΤΩΝ) 
Ένα συνεχές διαδραστικό παιχνίδι των παιδιών για να γνωρίσουν τον πηλό, αυτό το φυσικό υλικό το τόσο απαραίτητο από αρχαιοτάτων χρόνων.
Κατασκευή αντικειμένων που οξύνουν την φαντασία τους και την δημιουργικότητά τους (πίνακες, διακοσμητικά, χρηστικά).
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι τελείως φυσικά και ασφαλή για παιδιά.



Β) ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ 
Περάστε τον ελεύθερό σας χρόνο με στιγμές χαλάρωσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Μέσα από τον μαγικό κόσμο της κεραμικής, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τα συναισθήματα και τις ευαισθησίες σας και να εκφραστείτε.

Α’ τετράμηνο: Κατασκευή απλών φορμών με μακαρόνι και φύλλο (μικρά αγγεία, κουτιά, και χρηστικά αντικείμενα) διακοσμημένα με μπατανάδες και πυροχρώματα.

Β’ τετράμηνο: Κατασκευή σύνθετης φόρμας με πηλό stonewere, γλυπτική και χαρακτική πάνω στον πηλό. Διακόσμηση με υαλώματα υψηλής θερμοκρασίας στους 1280'c, και οξείδια (χαλκού, σιδήρου, κοβαλτίου, μαγγανίου).

Τα έργα των μαθητών των τμημάτων θα εκτεθούν, μετά από επιλογή, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το εργαστήρι του «πόλις» κάθε χρόνο στο τέλος της διδακτικής περιόδου.

Διδάσκει η Άννα Κουγιμτζίδου
α) παιδικό τμήμα (από 5 ετών) - Κάθε Δευτέρα: 16:30-18:30 (μηνιαία συνδρομή: 25 €)
β) τμήμα ενηλίκων - Κάθε Δευτέρα: 18:30-21:30 (μηνιαία συνδρομή: 30 €)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Α) ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (5+ ετών) Τα παιδιά μικρότερης ηλικίας έρχονται σε πρώτη επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής, τη θεωρία των χρωμάτων και διάφορες τεχνοτροπίες μέσα από ατομικά και ομαδικά παιχνίδια–ασκήσεις, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν βιωματικά τη διαδικασία δημιουργίας ενός εικαστικού έργου.

Β) ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Στο τμήμα ενηλίκων διδάσκονται οι βασικές αρχές του σχεδίου και της ζωγραφικής (θεωρία και πρακτική), ενώ στη συνέχεια μπορεί να γίνει και μια πρώτη επαφή με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, ανάλογα με τη δυνατότητα και επιθυμία του κάθε μαθητή και πάντα σε αναζήτηση του προσωπικού, εικαστικού ύφους.

Τα έργα των μαθητών των τμημάτων θα εκτεθούν, μετά από επιλογή, στο φεστιβάλ που διοργανώνει το εργαστήρι του «πόλις» κάθε χρόνο στο τέλος της διδακτικής περιόδου.

Διδάσκει η Σοφία Σπυρλιάδου
α) παιδικά τμήματα (από 5 ετών) - Κάθε Σάββατο: 10:00-11:30 και 11:30-13:00 (μηνιαία συνδρομή: 20 €)
β) τμήμα ενηλίκων - Κάθε Σάββατο: 18:00-20:30 (μηνιαία συνδρομή: 25 €)

ΤΜΗΜΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (12+ ετών)

Ψηφιακή Φωτογραφία - Φωτογραφική Λήψη - Φωτογραφική Τεχνική
Τα μαθήματα απευθύνονται τόσο σε μαθητές που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με την φωτογραφία ή βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα, όσο και σε μαθητές που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή/και επαγγελματικά και θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική τους και να συστηματοποιήσουν τις γνώσεις τους.

Τα μαθήματα καλύπτουν όλα τα ζητήματα της φωτογραφικής τεχνικής από την λειτουργία των φωτογραφικών μηχανών, τους φακούς, τα αξεσουάρ, τα προγράμματα ψηφιακής επεξεργασίας, τις μεθόδους εκτύπωσης και παρουσίασης των φωτογραφιών και περιλαμβάνουν φωτογραφικές ασκήσεις.

Το μόνο που χρειάζεται να έχουν οι συμμετέχοντες στην διάθεση τους είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή με δυνατότητα manual ρυθμίσεων ταχύτητας και διαφράγματος.

Τα έργα των μαθητών του τμήματος θα εκτεθούν στο φεστιβάλ που διοργανώνει το εργαστήρι του «πόλις» κάθε χρόνο στο τέλος της διδακτικής περιόδου.

Διδάσκει η Ζωή Παπαδοπούλου
Κάθε Δευτέρα: 16:30-18:30 (μηνιαία συνδρομή: 20 €)

ΤΜΗΜΑ ΚΟΜΙΚΣ (10+ ετών)

Στόχος είναι η δημιουργία ενός άλμπουμ κόμικς μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία χαρακτήρων, σεναρίου, ντεκουπάζ, σχεδιασμού και μελανώματος των καρέ, προετοιμασία με ηλεκτρονικά μέσα (σκανάρισμα, επεξεργασία, σελιδοποίηση) καθώς και μια επαφή με τη διαδικασία της εκτύπωσης-αναπαραγωγής του έργου.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν και θεωρητική υποστήριξη με αναφορές στην ιστορία των κόμικς, στις διαφορετικές «σχολές» (αμερικανική, ευρωπαϊκή, ιαπωνική) καθώς και σεμινάρια από δημιουργούς κ.α.

Τα έργα των μαθητών του τμήματος θα εκτεθούν στο φεστιβάλ που διοργανώνει το εργαστήρι του «πόλις» κάθε χρόνο στο τέλος της διδακτικής περιόδου.

Διδάσκει η Σοφία Σπυρλιάδου
Κάθε Σάββατο: 13:00-15:00 (μηνιαία συνδρομή: 25 €)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ και ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Μαθαίνοντας κάποιος σκάκι μπορεί να αποκτήσει ένα ευχάριστο χόμπι για όλη του τη ζωή. Αναπτύσσει τη μνήμη και τη λογική σκέψη, βελτιώνει τη συγκέντρωση, προάγει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και διδάσκει την ανεξαρτησία.

Το σκάκι δείχνει ότι η επιτυχία απαιτεί σκληρή δουλειά. Παράλληλα με την αύξηση της σκακιστικής γνώσης και την βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών, στόχος μας είναι η διάδοση του σκακιού, η συστηματική καλλιέργεια των αξιών που συνδέονται με αυτό και η ανάδειξη της παιδαγωγικής του σημασίας.

Πέρα από όλα τα παραπάνω, στους στόχους των τμημάτων σκακιού του «πόλις» είναι και η δημιουργία ομάδων, ανάλογα με την πρόοδο και φυσικά την επιθυμία των μαθητών, οι οποίες θα λαμβάνουν μέρος σε αγώνες.

Διδάσκουν ο Γιώργος Ναβροζίδης και ο Αχιλλέας Σπυρλιάδης
α) τμήμα νηπίων (από 5 έως 8 ετών): Κάθε Σάββατο: 10:00-11:00 (μηνιαία συνδρομή: 20 €)
β) παιδικό αρχαρίων: Κάθε Σάββατο: 11:00-12:00 (μηνιαία συνδρομή: 20 €)
γ) προχωρημένοι 1: Κάθε Σάββατο: 12:00-13:00 (μηνιαία συνδρομή: 20 €)
δ) προχωρημένοι 2: Κάθε Σάββατο: 13:00-14:00 (μηνιαία συνδρομή: 20 €)
ε) τμήμα ενηλίκων: Κάθε Σάββατο: 18:00-20:00 (μηνιαία συνδρομή: 25 €)

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ (ΕΝΗΛΙΚΕΣ)
Το τμήμα αυτό έχει σκοπό την περαιτέρω εκπαίδευση των ατόμων που συμμετέχουν σε συναυλίες, χορωδίες και άλλα μουσικά δρώμενα. Έχοντας το κάθε άτομο προσωπικό χρόνο με τον εκπαιδευτή, μπορεί να βελτιώσει την μουσική του αντίληψη δουλεύοντας είτε πάνω στα τραγούδια που πρόκειται να προετοιμάσει είτε και σε άλλα κατάλληλα για τις ιδιαιτερότητες της φωνής του.

Συγκεκριμένα το μάθημα αφορά:

• στην εξάσκηση της ακοής έτσι ώστε να βελτιωθεί και να μεγιστοποιηθεί η αντίληψη των βασικών στοιχείων της μουσικής (ρυθμός, μελωδία, παλμός, τονικό ύψος, διάρκεια φθόγγων κτλ),

• στην ρυθμική και τονική αγωγή των τραγουδιών έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος να βελτιώσει και να ξεπεράσει τυχόν προβλήματα που εντοπίζονται σ’ αυτούς τους τομείς,

• στην σωστή και καθαρή εκφορά του λόγου μέσα από το τραγούδι,

• σε συμβουλές για τη σωστή στάση του σώματος και ορθή χρήση της αναπνοής,

• στις βασικές γνώσεις για την χρήση των μικροφώνων,

• στα βασικά μορφολογικά στοιχεία των τραγουδιών (εισαγωγές, στροφές, επωδοί, γέφυρες, ιντερμέδια κτλ)

• στις ερμηνευτικές προσεγγίσεις των τραγουδιών που προετοιμάζει (ή και γενικώς των διαφόρων υφών και ρευμάτων του ελληνικού τραγουδιού).

Η Μουσική Προετοιμασία δεν είναι μάθημα φωνητικής, αλλά μάθημα για την βελτιωμένη και πιο ολοκληρωμένη απόδοση του εκάστοτε τραγουδιού.

Μαθήματα γίνονται ολοκληρωμένα και στα δύο τετράμηνα της εκπαιδευτικής περιόδου.

Οι μαθητές των τμημάτων της μουσικής προετοιμασίας του «πόλις» θα λαμβάνουν μέρος σε συναυλία στο τέλος κάθε τετραμήνου με επιλεγμένο θέμα για το οποίο θα γίνουν και οι ανάλογες πρόβες.

Διδάσκει η Νατάσα Καββαδία - Τεχνική υποστήριξη: StudioAccordo
Κάθε Δευτέρα: 20:00-24:00 (μηνιαία συνδρομή: 40 €)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΡΟΥΣΤΩΝ
ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ (5+ ετών)
Στο παιδικό τμήμα θα γίνει μία πρώτη επαφή με τα παραδοσιακά κρουστά. Επίσης τα παιδιά θα λάβουν κάποιες γνώσεις της βασικής μουσικής θεωρίας, όσο αφορά τις αξίες κατά κύριο λόγο, για να αποκτήσουν αργότερα τη δυνατότητα ανάγνωσης ρυθμικής παρτιτούρας.

Αυτά θα γίνουν μέσα από παιχνίδια και από διαρκή ενασχόληση των παιδιών με τα όργανα έτσι ώστε να αναπτυχθεί μία εξοικείωση.

ΤΜΗΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Στο τμήμα ενηλίκων θα ασχοληθούμε με την παρτιτούρα έτσι, ώστε όσοι δεν γνωρίζουν να μάθουν να την χρησιμοποιούν, χωρίς όμως να αναλώνουμε πολύ χρόνο σε αυτό.

Βασική δραστηριότητα θα είναι η εκμάθηση σωστής τεχνικής επάνω στα όργανα και η προετοιμασία κάποιας πιθανής εκδήλωσης ή συναυλίας, τα κομμάτια της οποίας θα επιλεχθούν προσεκτικά έτσι, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτου επιπέδου εξοικείωσης με τα όργανα.

*Τα τμήματα κρουστών θα ενισχύονται κατά διαστήματα με σεμινάρια από τον διεθνούς φήμης ντράμερ Κώστα Αναστασιάδη. Το πρώτο της εκπαιδευτικής περιόδου έχει προγραμματισθεί να γίνει μέσα στο μήνα Νοέμβριο του 2015.

Διδάσκει ο Κώστας Λαφτσίδης
α) παιδικό τμήμα - Κάθε Δευτέρα: 17:30-18:30 (μηνιαία συνδρομή: 20 €)
β) τμήμα ενηλίκων - Κάθε Δευτέρα: 18:30-20:00 (μηνιαία συνδρομή: 25 €)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ

Το εργαστήρι πλεκτικής με βελονάκι απευθύνεται τόσο σε αρχάριους, όσο και σε εκείνες και εκείνους (γιατί όχι) που γνωρίζουν μεν να πλέκουν, αλλά έχουν καιρό να ασχοληθούν και επιθυμούν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους.

Γνωριμία με το βελονάκι Αρχικά, οι μαθητές του Εργαστηρίου θα έρθουν σε επαφή με τους βασικούς πόντους και τη σχετική ορολογία (π.χ. γαϊτανάκια στον αέρα, βουβά και άριχτα γαϊτανάκια, ποδαράκια, μισά, διπλά και τριπλά ποδαράκια). Θα μάθουν πώς να ρίχνουν θηλιές στο βελονάκι, πώς να πλέκουν σε σειρά, σπείρα κ.ο.κ., πώς να αυξομειώνουν τους πόντους των πλεκτών τους και πώς να διαβάζουν γραπτές οδηγίες και να αναγνωρίζουν σύμβολα. Και φυσικά, πώς να δημιουργούν για τους ίδιους ή και για τους φίλους και συγγενείς τους, μοναδικά πλεκτά όπως κασκόλ, λαιμούς, σκουφιά, τσάντες και διάφορα άλλα χρηστικά (π.χ. σουβέρ), αλλά και διακοσμητικά στοιχεία (λουλούδια κ.α.), χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και τη φαντασία τους.

Την περίοδο των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα) θα πραγματοποιηθούν ειδικά θεματικά μαθήματα (κατασκευή διακοσμητικών στολιδιών για το δέντρο, χριστουγεννιάτικα σουβέρ, πασχαλινά καλαθάκια, πλεκτά αυγά κ.α.).

Σημ. Ανάλογα με το επίπεδο και το ρυθμό των Τμημάτων θα προσαρμόζεται και το εκάστοτε περιεχόμενο εκμάθησης.

Διδάσκει η Πάολα Χαραλαμπίδου
α) παιδικό τμήμα (9+ ετών) - Κάθε Δευτέρα: 18:00-19:00 (μηνιαία συνδρομή: 20 €)
β) τμήμα ενηλίκων - Κάθε Δευτέρα: 19:00-20:30 (μηνιαία συνδρομή: 25 €)

ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΠΤΙΚΗΣ-ΡΑΠΤΙΚΗΣ
Τα τμήματα απευθύνονται κυρίως σε ενήλικες που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το αντικείμενο ή βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα, όσο και σε αυτούς που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή/και επαγγελματικά και θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική και το ταλέντο τους.

Στα τμήματα διδάσκονται:

Βελονιές ραφής (τρύπωμα, σορφιλέ, καρίκωμα, σούρα, ρεμπάτεμα, πιόσιμο, κτλ).

Να παίρνουμε μέτρα σωστά, να βγάζουμε πατρόν, φούστα, παντελόνι, φόρεμα, παιδικά, ανδρικά, γυναικεία... κι εφόσον αντέχουν οι μαθητές, πάμε σε ζακέτες, σακάκια, παλτό.

Όλα τα παραπάνω τα ράβουμε στα μέτρα μας, στα μέτρα των παιδιών μας ή των αγαπημένων μας προσώπων. Δηλαδή παίρνουμε ένα κομμάτι πανί και το κάνουμε ρούχο.

-Τα έργα των μαθητών των τμημάτων θα εκτεθούν στο φεστιβάλ που διοργανώνει το εργαστήρι του «πόλις» κάθε χρόνο στο τέλος της διδακτικής περιόδου.

Διδάσκει η Μέμα Τεμεκενίδου
Τμήμα 1ο - Κάθε Δευτέρα: 18:30-21:30 (μηνιαία συνδρομή: 25 €)
Τμήμα 2ο - Κάθε Τετάρτη: 18:30-21:30 (μηνιαία συνδρομή: 25 €)

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ (12+ ετών)

Τα τμήμα απευθύνεται τόσο σε αυτούς που δεν έχουν ασχοληθεί καθόλου με το θέατρο ή βρίσκονται στα πρώτα τους βήματα, όσο και σε αυτούς που ασχολούνται ερασιτεχνικά ή/και επαγγελματικά και θέλουν να βελτιώσουν την τεχνική και το ταλέντο τους.

Πρόγραμμα:

- Εισαγωγή στο θέατρο.
- Ασκήσεις θεατρικής κίνησης και λόγου.
- Ασκήσεις ορθοφωνίας και ορθού λόγου.
- Αγωγή του λόγου.
- Αυτοσχεδιασμός.
- Θεατρικός αυτοσχεδιασμός.
- Διάλογοι - μονόλογοι.

Εφόσον η ομάδα ετοιμασθεί:
Ανέβασμα θεατρικής παράστασης (επιλογή έργου, δραματολογική ανάλυση, διανομή ρόλων και πολλές πολλές πρόβες).

Διδάσκει η Μαρία Ζήση
Κάθε Τετάρτη: 18:30-21:30 (μηνιαία συνδρομή: 30 €)

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΜΕΤΑΞΙ (ΜΠΑΤΙΚ)

Το μπατίκ είναι μια εφαρμοσμένη τέχνη, με την οποία μπορούμε να ζωγραφίσουμε τα υφάσματα (βαμβακερά ή μεταξωτά), τα οποία θα γίνουν ρούχα (φορέματα, φουλάρια κλπ.) και άλλα αξεσουάρ. Μπορεί όμως το ύφασμα να γίνει υποδοχέας για ένα έργo τοίχου. Συνθέσεις και μοτίβα δουλεμένα σε μετάξι, δίνουν ένα έργο, ανάλαφρο και δροσερό, ευχάριστο στην κατασκευή, εύκολο στην έμπνευση και αποτελεί το έργο τέχνης που φοριέται.

Η λέξη Μπατίκ έχει πολλές ερμηνείες. Η ρίζα της λέξης είναι γιαβανέζικης προέλευσης (Ιάβα) και σημαίνει "σχεδιάζω με κερί". Ευρήματα αυτής της τεχνικής βρέθηκαν στην Αίγυπτο και την Περσία και χρονολογούνται εδώ και 2000 χρόνια. Μέχρι πριν λίγα χρόνια η λέξη Μπατίκ ήταν άγνωστη στην Ελλάδα. Ακόμα και σήμερα είναι γνωστή μόνο σε ένα κοινό μυημένο, που ενδιαφέρεται για μια καλλιτεχνική τεχνική υψηλής ποιότητας.

Διδάσκει η Ελευθερία Τζόρα-Αυγητίδου
Κάθε Τετάρτη: 16:30-18:30 (μηνιαία συνδρομή: 25 €)


Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.