Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Περιοδεία ΚΚΕ στα εμπορομάγαζα και στην αγορά του Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Με περιοδείες στην αγορά της πόλης του Κιλκίς και συζητήσεις με μικρούς εμπόρους, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές, συνεχίστηκαν την Τετάρτη οι περιοδείες του ΚΚΕ σε εργασιακούς χώρους της πόλης.

Οι Κομμουνιστές και οι Κομμουνίστριες, κάλεσαν τους ΕΒΕ της πόλης να αξιοποιήσουν την πείρα που έχουν αποκτήσει ειδικά τα τελευταία χρόνια. Τους κάλεσαν να μην επιστρέψουν στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ όσοι στήριξαν το Γενάρη τις ελπίδες τους στο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα είναι απογοητευμένοι, να τους καταδικάσουν όλους μαζί ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ και ΠΟΤΑΜΙ που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Εξήγησαν γιατί δεν πρέπει να χαραμίσουν την ψήφο τους στο ΣΥΡΙΖΑ νο.2, τη ΛΑΕΝ η οποία το μόνο που κάνει είναι να επαναλαμβάνει τη χρεωκοπημένη αντιμνημονιακή ρητορεία για να εγκλωβίσει το λαό σε ανώδυνα για τα σύστημα μονοπάτια. 

Τέλος, τους προέτρεψαν να γυρίζουν την πλάτη στη φασιστική Χρυσή Αυγή, της οποίας το κλάμα για τους Έλληνες επιχειρηματίες αφορά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και όχι τους μικρούς επαγγελματίες και αυτό έχει αποδειχτεί από τη στάση της και μέσα και έξω από τη βουλή.
Σημείωσαν, ότι πηγαίνοντας στη κάλπη ο κάθε μικρός επαγγελματίας πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι όποιο κόμμα και αν σχηματίσει κυβέρνηση, με όποιον πρωθυπουργό:

- θα ενταθεί η βαρύτατη φορολογία σε βάρος τους (ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, 26% από το πρώτο ευρώ, αύξηση της προκαταβολής φόρου, αύξηση του ΦΠΑ κ.ά.),

- θα τσακιστούν τα ήδη χτυπημένα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα (αύξηση ορίων συνταξιοδότησης στα 67, αύξηση εισφορών υγείας στο 6%, πάγωμα της κρατικής χρηματοδότησης του ΟΑΕΕ, σύνδεση εισφορών με το εισόδημα, μετατροπή της σύνταξης σε φιλοδώρημα κ.ά.), 

- θα φορτωθούν με νέα χρέη πάνω στα παλιότερα (αύξηση επιτοκίου στη ρύθμιση των 100 δόσεων, επιτάχυνση των διαδικασιών κατάσχεσης και πλειστηριασμών, παραπέρα μείωση του ακατάσχετου των τραπεζικών λογαριασμών κ.ά.). 

Μπροστά σ' αυτή την πραγματικότητα, το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που μπορούν να εμπιστευτούν, όχι μόνο οι εργάτες, αλλά και οι μικροί επαγγελματίες που πιέζονται και χτυπιούνται από τα μονοπώλια.

Είναι το μόνο κόμμα που μπορούν να εμπιστευτούν, γιατί και μέσα στη βουλή υπερασπίστηκε τα δικαιώματα των ΕΒΕ με προτάσεις νόμου για τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας, για τη σύνταξη, για διαγραφή μέρους των χρεών προς τις τράπεζες, για την κατάργηση των μνημονίων στο σύνολό τους. Προτάσεις τις οποίες τα υπόλοιπα κόμματα τις απέρριψαν.

Επιπλέον, το ΚΚΕ είναι εγγύηση, για να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ριζικές λύσεις υπέρ του λαού, μιας και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ στοχεύει στην κατάργηση της οικονομικής και πολιτικής κυριαρχίας των μονοπωλίων. Μόνο μέσα από αυτό το στόχο μπορούν να απελευθερωθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, να προσφερθεί σταθερή δουλειά με δικαιώματα σε κάθε λαϊκή οικογένεια, να αποκτήσουν και οι επαγγελματίες την ποιότητα ζωής που έχουν ανάγκη χωρίς το βραχνά των χρεών και της αναδουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.