Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ανδρέας Βεργίδης στον αγιασμό σχολείων του Κιλκίς

Δυο σχολικές μονάδες της πόλης του Κιλκίς επισκέφθηκε την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς. Ο κ. Ανδρέας Βεργίδης παραβρέθηκε στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά στο 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο Κιλκίς και στο 3ο Γυμνάσιο Κιλκίς. Στους Αγιασμούς χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κιλκίς κ.κ. Εμμανουήλ.
Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη νέα σχολική χρονιά, που ξεκινά σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες για την χώρα και την εκπαίδευση. Διαβεβαιώνει, δε, τα μέλη της σχολικής κοινότητας (μαθητές και εκπαιδευτικούς), ότι η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς θα βρίσκεται πάντα αρωγός στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία, με όσα μέσα διαθέτει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης -μετά το πέρας των αγιασμών- είχε συνομιλίες με τη Διεύθυνση και το διδακτικό προσωπικό, καθώς και με εκπροσώπους των σχολικών Επιτροπών των Σχολικών Μονάδων.

Η Περιφερειακή Σύμβουλος Μιχαλία Καραμισάκη, εκπροσωπώντας τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, παραβρέθηκε στον Αγιασμό του Γυμνασίου Πολυκάστρου, όπου απεύθυνε χαιρετισμό.

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς
Κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί
Αγαπητοί μαθητές

Καλημερίζω όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και εύχομαι μια χρονιά αποδοτική, αισιόδοξη και γεμάτη επιτυχίες. Επιτυχίες που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, αφού σημειώνονται σε περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο για όλους μας.

Η εκπαίδευση αναγνωρίζεται απ όλες τις πλευρές, ως ένας πυλώνας πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας και την έξοδό της από την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει. Η εκπαίδευση όμως καλείται να επιτελέσει το έργο της μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, τόσο σε υλικά μέσα όσο, δυστυχώς, και σε ανθρώπινο δυναμικό. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει η κάθε έλλειψη να αντιμετωπισθεί με ακόμα εντονότερη κοινή δράση, απ όλα τα μέλη της Εκπαιδευτικής Κοινότητας.

Αυτή η δράση και η εκδήλωση της αλληλεγγύης είναι από τα μαθήματα, που δεν περιλαμβάνονται στη διδακτέα ύλη. Αυτό το σπουδαίο μάθημα το διδάσκονται οι μαθητές μας στο σπίτι τους από τους γονείς τους και στο σχολείο από τους άξιους δασκάλους τους. Το μάθημα της αγάπης και της αλληλεγγύης θα είναι οδηγός στη ζωή των σημερινών μαθητών και αυριανών υπεύθυνων πολιτών της πατρίδας μας. Θα είναι πολύτιμος οδηγός και ισχυρό συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας μας, η οποία θα πρέπει να εργασθεί σκληρά και ενωτικά για να αφήσει πίσω της, ως μια κακή ανάμνηση, την ταλαιπωρία του σήμερα.

Αγαπητά μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας,

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι και πάλι μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά, με τη διαβεβαίωση, φυσικά, ότι η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς με όλο το δυναμικό της, υλικό και ανθρώπινο, θα βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας.

Καλή χρονιά

Καλή συνέχεια σε όλους…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.