Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΚΚΕ Κιλκίς
Δοκιμασμένοι αγωνιστές, στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού!
Με το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα του ΚΚΕ «Τους δοκίμασες… ΤΩΡΑ με το ΚΚΕ! Υπάρχει λύση στο δρόμο της ανατροπής», η Τομεακή Οργάνωση Κιλκίς του ΚΚΕ θα δώσει τη μάχη των εκλογών ώστε οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες και επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων να εμπιστευτούν το ΚΚΕ, να το ενισχύσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στις 20 του Σεπτέμβρη, να ρίξουν στην κάλπη του ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και στο νομό Κιλκίς. 

Ο λαός του Κιλκίς πρέπει να επικαλεστεί την πείρα του και να κρίνει αντικειμενικά. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια όπως έταζε στο λαό, αλλά συνέχιζε να τα εφαρμόζει και πρόσθεσε από πάνω και το 3ο ακόμα πιο δυσβάσταχτο μνημόνιο με νέα μέτρα στα εργασιακά, στο ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό, στο φορολογικό κτλ.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι, αν είναι αυτός στην κυβέρνηση, θα αμβλύνει δήθεν τις αρνητικές επιπτώσεις του μνημονίου και θα πάρει αντισταθμιστικά «φιλολαϊκά» μέτρα για την ανάπτυξη και τη μείωση του χρέους. Κρύβει ότι το διαρκές τσάκισμα του λαού είναι το βασικό προαπαιτούμενο της όποιας καπιταλιστικής ανάκαμψης και απόφασης για το χρέος, το οποίο θα το φορτωθούν εξ ολοκλήρου οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες.

Όλο αυτό το διάστημα οι διάφοροι «διαφωνούντες» της αριστερής πλατφόρμας, έγιναν υπουργοί, κυβέρνησαν μαζί με τον πρωθυπουργό, στήριξαν τη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που έφερνε επέκταση του μνημονίου, συμφώνησαν με τις 47+8 σελίδες αντιλαϊκών μέτρων του μνημονίου της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχτηκαν την συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, αποδέχτηκαν τη δημιουργία νέας ΝΑΤΟϊκής βάσης στη χώρα μας και πολλά άλλα. Μόλις στην τελική ψηφοφορία του 3ου μνημονίου «θυμήθηκαν» να μην ψηφίσουν «υπέρ» αλλά και πάλι συνέχιζαν να στηρίζουν την κυβέρνηση. Και τελικά με την ανακήρυξη των εκλογών δημιούργησαν «νέο» κόμμα, τη ΛΑΕΝ.

Αλλά και τώρα, τι λέει το κόμμα του Λαφαζάνη - ο ΣΥΡΙΖΑ νο.2; Τάζει το «παλιό» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και βάζει το ψευτοδίλημμα: «ευρώ ή εθνικό νόμισμα». Κρύβει όμως ότι η πραγματική διαχωριστική γραμμή δεν είναι το νόμισμα, αλλά το ποιος κατέχει τα κλειδιά της οικονομίας. Όσο αυτά θα παραμένουν στα χέρια της αστικής τάξης, κάθε κυβέρνηση θα θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Όσο για τους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχάσει τι αντιλαϊκές πολιτικές έχουν ασκήσει τόσα χρόνια, όχι μόνο δεν πρέπει να ξεχάσει τα 2 μνημόνια, αλλά πρέπει να τους κρίνει και σήμερα που μαζί με το ΠΟΤΑΜΙ (το οποίο είναι έτοιμο να συγκυβερνήσει με τον οποιονδήποτε την επομένη των εκλογών), ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και είναι έτοιμοι και οι τρεις τους να εφαρμόσουν όλα τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα μέσα στην ΕΕ.

Τέλος, ειδικά ο λαός του Κιλκίς , πρέπει να επικαλεστεί και την ιστορική του πείρα για να βγάλει συμπεράσματα για το φασιστικό μόρφωμα της ΧΑ και να την απομονώσει και στην κάλπη. Όσο κι αν εμφανίζεται ως «αντιμνημονιακό» και «αντισυστημικό» κόμμα η ίδια η ζωή έχει δείξει ότι κάνει σταθερά πλάτες στα αφεντικά, στους μεγαλοεργοδότες, στους μονοπωλιακούς ομίλους. Γι’ αυτό και μέσα και έξω από τη Βουλή ο καημός της είναι από τη μία οι επενδύσεις, οι επιδοτήσεις και οι φοροαπαλλαγές των καπιταλιστών και από την άλλη η μείωση της τιμής του μεροκάματου. Γι’ αυτό και σπέρνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, για να κρύψουν το ταξικό περιεχόμενο της πολιτικής τους πρότασης.

Όλους αυτούς ο λαός τους έχει δοκιμάσει… ΤΩΡΑ είναι η ώρα να συστρατευτεί με το ΚΚΕ!

Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια στο λαό, πρωτοστάτησε να σταθεί όρθιο το λαϊκό κίνημα και συμβάλει στην ανασύνταξή του, έχει πρόταση διεξόδου για το λαό, ώστε ο λαός να ζήσει καλύτερα, όπως του αξίζει σήμερα, με βάση τις δυνατότητες της εποχής. Αυτή η πρόταση υπάρχει τρόπος και σχεδιασμός να γίνει πράξη. Είναι ο δρόμος που περνάει μέσα από τη συγκρότηση της μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, που θα αγωνίζεται ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και θα έχει σταθερή πυξίδα την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό. Αυτή η πορεία θα αναδεικνύει τη θέληση του λαού, θα εκφράζεται με τη συσπείρωση στο ΚΚΕ και θα φέρνει στο προσκήνιο την πρόταση για τη Λαϊκή Εξουσία με Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων – Αποδέσμευση από την ΕΕ – Μονομερή διαγραφή του χρέους.

Τη μάχη των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη το ΚΚΕ θα τη δώσει στο Κιλκίς με τους παρακάτω υποψήφιους:
Φαχουρίδης Γιάννης, κάτοικος Κιλκίς, αρχιτέκτονας μηχανικός, δημοτικός σύμβουλος δήμου Κιλκίς, μέλος του συλλόγου αρχιτεκτόνων Κιλκίς, συνεργαζόμενος, ετών 54.
Νικολαΐδου Σταυρούλα, κάτοικος Παλιού Αγιονερίου, κοινωνιολόγος, άνεργη, γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, ετών 31.
Τσαουσίδης Κώστας, κάτοικος Κιλκίς, λογιστής, έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος του δήμου Κιλκίς, ετών 37.
Χατζή Ειρήνη, κάτοικος Πολυκάστρου, αγρότισσα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, ετών 37.
Τατίδης Κυριάκος, κάτοικος Μυλοχωρίου, οικοδόμος – βιοκαλλιεργητής, ετών 50.










Οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ είναι οι παρακάτω:
Παπαρήγα Αλέκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Μαργαρίτης Γιώργος, συνεργαζόμενος, ιστορικός, καθηγητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Χιώνης Θοδωρής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Ρίτσου Έρη, συνεργαζόμενη, συγγραφέας

Ορκόπουλος Παύλος, συνεργαζόμενος, ηθοποιός

Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Πετρόπουλος Κώστας, συνεργαζόμενος, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής, πρώην προπονητής της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ

Πρωτούλης Γιάννης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος για την Εργατική - Συνδικαλιστική Δουλειά της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής

Στεφανίδη Μαιρίνη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ)

Παπαδόπουλος Μάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής της Ιδεολογικής Επιτροπής και του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ, μηχανολόγος μηχανικός

Γκικόπουλος Γιώργος,στέλεχος της ΠΑΣΥ, περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας

Σοφιανός Νίκος, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθήνας

Επίσης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα είναι υποψήφιος στις εκλογικές περιφέρειες της Β' Αθηνών και της Βοιωτίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.