Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Δήμος Κιλκίς: Παρεμβάσεις στη σχολική στέγη

Σε καλό επίπεδο ετοιμότητας βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Κιλκίς στον τομέα της σχολικής στέγης. Από το 2014 και εντεύθεν έχουν προχωρήσει και έχουν ολοκληρωθεί με ευθύνη και επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου τεχνικές εργασίες, που αφορούν ως επί το πλείστον, επισκευές στέγης, τοποθέτηση – αντικατάσταση υδρορροών για την αποτελεσματικότερη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων και την αποφυγή υγρασίας, τοποθέτηση προστατευτικών μεταλλικών μπαρών στις εξόδους σχολείων, εγκατάσταση - αντικατάσταση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων σε αίθουσες διδασκαλίας, αντικατάσταση – συντήρηση πλακιδίων και μαρμάρων σε προαύλειους χώρους και σε W.C σχολικών διδακτηρίων.
Οι απαιτούμενες παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στα σχολικά συγκροτήματα του Δήμου Κιλκίς, με αρμόδια Αντιδήμαρχο την Ελένη Αναστασιάδου, υλοποιούνται με τη συνδρομή και συνεργασία των Σχολικών Δημοτικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά από λεπτομερή καταγραφή και αξιολόγηση των αναγκών, ώστε να είναι ευέλικτος ο προγραμματισμός υλοποίησης των τεχνικών έργων.

Η δαπάνη συντήρησης των σχολικών κτηρίων ανήλθε την περσινή χρονιά σε 137.287,85 ευρώ ενώ για το έτος 2015 – 2016 έχουν διασφαλιστεί για τον ίδιο σκοπό κονδύλια ύψους 274.012,49 ευρώ από το τεχνικό πρόγραμμα έργων του Δήμου Κιλκίς.

Παράλληλα, με ευθύνη του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας και Πρασίνου Χριστόφορου Πιπερίδη (Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου) έχουν ολοκληρωθεί έργα αποψίλωσης και συντήρησης πρασίνου στους προαύλειους χώρους ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες απολύμανσης – απεντόμωσης και μυοκτονίας στα σχολεία.

Τα έργα στον τομέα της σχολικής στέγης θα συνεχιστούν και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με ελαιοχρωματισμούς νηπιαγωγείων και σχολείων και ποικίλες εργασίες (τεχνικές, υδραυλικές, ηλεκτρολογικές) που θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί από τον Αύγουστο στο Δήμο Κιλκίς με σχέση εργασίας πέντε μηνών μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του Ο.Α.Ε.Δ.

''Οι παρεμβάσεις στη σχολική στέγη δεν αρχίζουν και δεν τελειώνουν όταν ανοίγουν τα σχολεία. Αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας του Δήμου Κιλκίς και των αρμοδίων υπηρεσιών του που προσπαθούν και τα καταφέρνουν παρά το φόρτο εργασίας και την έλλειψη προσωπικού να ανταπεξέρχονται σε ικανοποιητικό βαθμό στις υπάρχουσες ανάγκες και να λύνουν προβλήματα'' επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης.

Υπογραμμίζει δε ότι παρά το γεγονός ότι φέτος για πρώτη φορά δεν εστάλησαν από το αρμόδιο υπουργείο οι πιστώσεις της Σ.Α.Τ.Α. για τη συντήρηση των σχολικών κτηρίων, ο Δήμος Κιλκίς μερίμνησε σχετικά και διέθεσε ένα σημαντικό τμήμα από τα δημοτικά έσοδα για να δρομολογηθούν και να εκτελεστούν τα απαραίτητα τεχνικά έργα.

Ο Δήμαρχος Κιλκίς εύχεται στους μαθητές του Δήμου Κιλκίς, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς και κηδεμόνες τους καλή και δημιουργική χρονιά και τους διαβεβαιώνει ότι ο Δήμος Κιλκίς θα έχει πάντοτε θετική και αποτελεσματική παρουσία σε ότι του ζητηθεί και στα θέματα της σχολικής στέγης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.