Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΝΕ: Ανακοίνωση για τις εκλογές

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Κιλκίς - Πέλλας της ΚΝΕ για τις επερχόμενες εκλογές
Η ΚΝΕ απευθύνεται σε όλους τους νέους εργατικών - λαϊκών οικογενειών: Κάνε κριτήριο την πείρα σου, τις ανάγκες τις δικές σου και της οικογένειάς σου, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.


Τα τελευταία χρόνια, δοκιμάσατε τα πάντα, εμπιστευτήκατε διάφορες κυβερνήσεις διαχείρισης, αυτοδύναμες και συνεργασίας, «κεντροδεξιές», «κεντροαριστερές», «αριστερές», και είδατε το ένα μνημόνιο να διαδέχεται το άλλο.

Το 2010, από το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Α. Παπανδρέου του ΠΑΣΟΚ, φτάσαμε στο πρώτο βάρβαρο μνημόνιο.

Το 2012, από το πρόγραμμα του Ζαππείου της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και την καταψήφιση του πρώτου μνημονίου, φτάσαμε στο δεύτερο μνημόνιο.
Και σήμερα, το 2015, από το «θα σκίσουμε τα μνημόνια» του κ. Τσίπρα και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, φτάσαμε στο τρίτο μνημόνιο με παρεούλα τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ.

Λίγο πριν στηθούν οι κάλπες, προσπαθούν να μας πείσουν, ιδιαίτερα τη νέα γενιά, πως έχουμε μόνο μια επιλογή: Να διαλέξουμε ποιος θα υλοποιήσει της σφαγή μας, ποια κυβέρνηση θα μας φέρει το νέο λογαριασμό του 3ου Μνημονίου.

Μας ζητάνε να πούμε ΝΑΙ στη σφαγή των δικαιωμάτων, και του μέλλοντός μας, στη σφαγή του μισθού και της σύνταξης που ιδιαίτερα η γενιά μας ούτε με κιάλια δεν θα δει, στη σφαγή της Παιδείας.

Να πούμε ΝΑΙ στη σφαγή της ζωής μας και των οικογενειών μας, για να μείνει αλώβητη η εξουσία του κεφαλαίου, να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Λέμε στους νέους που απογοητεύονται, που βλέπουν τα όνειρά τους να γίνονται θρύψαλα κάτω από την πολιτική του κεφαλαίου και της εξουσίας του, της Ε.Ε. Ψηλά το κεφάλι, πάρτε την τύχη σας στα δικά σας χέρια, γυρίστε την πλάτη στα ψεύτικα διλήμματα - παγίδες που στήνονται!

Στήριξε, δυνάμωσε το ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές γιατί: 

. Ποτέ δεν κορόιδεψε το λαό για να ψαρέψει κάποιες ψήφους. Είπε την αλήθεια, έγκαιρα προειδοποίησε για την πορεία των εξελίξεων, προέβλεψε την κατάληξη μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Προειδοποίησε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και οι εξαγγελίες της Θεσσαλονίκης καθόριζαν το συμβιβασμό, τη συμφωνία με την ΕΕ και το νέο μνημόνιο. Έχουμε πλέον χειροπιαστά και ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, στο πλαίσιο της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου, καμιά κυβέρνηση δεν μπορεί να ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική.

. Λέει το πραγματικό, γνήσιο κι ανυποχώρητο ΟΧΙ στα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα και ταυτόχρονα προτείνει το δρόμο ανάπτυξης που συμφέρει και ανήκει αποκλειστικά στο λαό. Το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που με ευθύνη όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ - και αυτών που τώρα αποσχίστηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και το παίζουν αντιμνημονιακοί - και της προέδρου της Βουλής της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δεν ήρθε ποτέ για συζήτηση και ψήφιση.

. Και αύριο πιο αποφασιστικά θα είναι το στήριγμα του λαού στην αναμέτρηση με το "κουαρτέτο των εκβιαστών», που αποτελείται απ' όλα τα άλλα κόμματα και έχει μαέστρους την ΕΕ, την Κομισιόν, το ΔΝΤ, την άρχουσα τάξη της χώρας. Θα εκφράσει τη λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην όποια κυβέρνηση, με την όποια σύνθεση έχει.

. Ο ρεαλισμός του ΚΚΕ καθορίζεται από το εργατικό - λαϊκό συμφέρον και από την αναγνώριση ότι ο λαός, όταν αναδειχτεί πρωταγωνιστής στην αντεπίθεση, τότε μπορεί να νικήσει και όχι από τα κέρδη των καπιταλιστών και τις ανάγκες τις δικές τους.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους που πιστεύανε ότι καταδικάζουν τα μνημόνια ψηφίζοντας ΟΧΙ στο πρόσφατο δημοψήφισμα και σήμερα βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ να φέρνει το χειρότερο τρίτο μνημόνιο. Αυτή είναι η μεγάλη προσφορά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο σύστημα, στους βιομήχανους, στους τραπεζίτες, στους εφοπλιστές, που εδώ και χρόνια απαιτούσαν ακόμα πιο σκληρά μέτρα. «Έντυσε» από την πρώτη στιγμή τη διαπραγμάτευση για λογαριασμό του κεφαλαίου, το συμβιβασμό του, με αριστερά συνθήματα και με το προσωπείο της αξιοπρέπειας, καλλιεργώντας αυταπάτες.

Λίγες μόλις βδομάδες πριν από την κάλπη νέες παγίδες στήνονται μπροστά στο λαό, νέα αναχώματα προκειμένου να μη συναντηθεί η δίκαιη οργή των νέων, η αγωνία τους, με την αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, όπως το ΣΥΡΙΖΑ Νο2 του Λαφαζάνη, 

Υπάρχουν και νέοι που μπροστά σε όλη τη σαπίλα του αστικού πολιτικού συστήματος, και των πολιτικών του κεφαλαίου, «τσιμπάνε» από την αντιμνημονιακή ρητορεία της Χ.Α.

Καλούμε κάθε νέο: Μην επιτρέψετε στη Χ.Α. να ξανασηκώσει κεφάλι, όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει και να συσκοτίσει τον εγκληματικό ναζιστικό της ρόλο. Πίσω από τα μεγάλα λόγια της κρύβονται η στήριξή της στην πιο ωμή δικτατορία του κεφαλαίου. Βγήκε σεργιάνι τώρα, να ψαρέψει γνήσιες λαϊκές ψήφους με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα. Ας απευθυνθεί καλύτερα στους φίλους της τους εφοπλιστές, που ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν αλλοδαπούς ναυτεργάτες μέσα από δουλεμπορικά γραφεία και κυκλώματα για να χτυπήσουν τα δικαιώματα των ναυτεργατών. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής στην πραγματικότητα δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα βάσανα και τις έγνοιες του λαού.

Υπάρχει εναλλακτική λύση, διέξοδος προς όφελος του λαού!
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι υπάρχει άλλος δρόμος, υπάρχει ελπίδα. Τα μνημόνια, η φτώχεια, η ανεργία, η εκμετάλλευση του λαού για να κερδίζουν οι λίγοι, δεν είναι μονόδρομος, ούτε μπορεί ν' αποτελούν το μέλλον της νεολαίας εργατικών - λαϊκών οικογενειών σήμερα.

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ - ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ - ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ είναι η μοναδική ρεαλιστική κι ελπιδοφόρα πρόταση που μπορεί να βάλει οριστικό τέλος στα μνημόνια και τις θυσίες όπου υποβάλλεται ο λαός στο βωμό του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. 

Η πραγματοποίηση αυτού του δρόμου εξαρτάται από τη λαϊκή θέληση. Ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ και το ΔΝΤ, το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, περνά απαραίτητα από τη συσπείρωση με το ΚΚΕ

Ναι, υπάρχει τρόπος και σχεδιασμός για να γίνει πράξη η πρότασή μας και να μπορέσει ο εργαζόμενος λαός να ζήσει καλύτερα, όπως πρέπει, όπως του αξίζει σήμερα, με βάση τις δυνατότητες που έχει η κοινωνία. Κι αυτός ο δρόμος περνά μέσα από τη συγκρότηση μιας ισχυρής, μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, που θα αγωνίζεται ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα και θα έχει σταθερή πυξίδα την πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.

Σ' αυτήν την πορεία χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, στη Βουλή και - πάνω απ' όλα - στους χώρους δουλειάς, στα μεγάλα εργοστάσια, στις λαϊκές γειτονιές, στην ύπαιθρο, στους χώρους νεολαίας.

Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη ρήξης με την καπιταλιστική εκμετάλλευση κι εξουσία. Είναι η δύναμη που μπορεί να οδηγήσει στον πραγματικά διαφορετικό, όχι μόνο εναλλακτικό, αλλά ανώτερο τύπο οργάνωσης της οικονομίας και όλης της κοινωνίας. Με κοινωνική ιδιοκτησία, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο. Αυτές είναι και οι προϋποθέσεις για πραγματική λύτρωση από τη μέγκενη των αγορών, του κεφαλαίου, για μονομερή και ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για αποδέσμευση από τις αλυσίδες της ΕΕ. 

Την ψήφο στα άλλα κόμματα αμέσως ο λαός θα την βρει απέναντί του. Η επόμενη κυβέρνηση θα την επικαλείται κάθε φορά που οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα θα διεκδικούν, θα αγωνίζονται ενάντια στα νέα μέτρα, στους νέους εφαρμοστικούς νόμους. 

Με το κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ για τις εκλογές απευθυνόμαστε σε όλους τους νέους εργατικών - λαϊκών οικογενειών: Τους δοκίμασες! Υπάρχει λύση, τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ για την ανατροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.