Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Καταργείται του χρόνου η εμποροπανήγυρη του Κιλκίς - Αναβρασμός σε Αγιο Μάμα και Αιγίνιο!

Αποστολή στο Κιλκίς: Καραιλχάν Μαύρος
Όχι μην τρομάζετε, δεν καταργείται ακριβώς αλλά αλλάζει ριζικά το ύφος και ο χαρακτήρας που είχε μέχρι τώρα, με στόχο να αναβαθμιστεί και να πάρει επιτέλους την πρωτιά!

Στα δημοφιλέστερα μέχρι σήμερα εμποροπανηγύρια (του Αιγινίου και του Αγ. Μάμα δηλαδή) επικρατεί αναβρασμός, άγχος, προβληματισμός.. Διότι ο ουραγός της Μακεδονίας το Κιλκίς, θα τους «εξαφανίσει» αν υλοποιήσει όλα όσα υπόσχεται.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος Κιλκίς κ. Σουζάνα Κουμάνοβα: « Από του χρόνου το 2.038 μ.Χ θα δείτε κάτι εντελώς διαφορετικό στο Κιλκίς, από αυτό που ξέρατε μέχρι τώρα».

Τα τελευταία 70 χρόνια τι ήταν η εμποροπανήγυρη του Κιλκίς; Ένα ντελίριο κατανάλωσης σουβλακίων, σε συνδυασμό με πώληση φτηνιάρικων ειδών Δ΄ Εθνικής κυρίως Τουρκοβουλγαροκινέζικης προέλευσης, με στρινγκ, κάλτσες, χαλιά και κουβέρτες και κάτι πλαστικά παιχνίδια της κακιάς ώρας.. Α! ναι, είχε και λίγο πολιτισμό με κάτι χορευτικά.

Ποιος ήταν τελικά ο στόχος αυτού του θεσμού; Να ξεσκάσει ο κόσμος, να τονωθεί η τοπική αγορά και να πάρει κάποια ενοίκια ο Δήμος. Αυτό ήταν και τίποτα άλλο. Είχε κέρδος ο εμπορικός κόσμος της πόλης; Ελάχιστο, αφού ερχόταν οι πλανόδιοι από άλλες πόλεις, τα κονομούσαν και μετά εξαφανιζόλ. Κρεοπωλεία, γυράδικα κτλ ξεπουλούσαν, αλλά αρκούν μόνο 5 ημέρες για το κλάμα που έρχεται το χειμώνα.;

Όσο για τον κόσμο, έβλεπες χιλιάδες Κιλκισιώτες έξω και αναρωτιόσουν: « Που ήταν κρυμμένοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι τις υπόλοιπες 360 ημέρες ; Γιατί βγαίνουν συνεχόμενα μόνο αυτές τις 5 ημέρες και όχι όλη την άλλη χρονιά, για να στηρίξουν την αγορά του Κιλκίς.;»

Στη αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε η δήμαρχος Κιλκίς στη «Γνώμη Κιλκίς Αλ Τζαζίρα», ξεκαθάρισε ότι: « Αυτά που ξέρατε ξεχάστε τα. Δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει το χοιρινό σουβλάκι για να ικανοποιηθεί μια ελάχιστη μειονότητα κρυπτοχριστιανών. Ντονέρ κεμπάπ από αρνί, φαλάφελ και χούμους θα προσφέρονται πλέον. Και μαύρη μπύρα όπως παλιά, αλλά χωρίς αλκοόλ.. Επιτέλους ας τηρηθούν οι θρησκευτικοί νόμοι και η τάξη..»

Και συνεχίζει : « Αποκλειστικός στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τον τόπο μας, τους παραγωγούς μας, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους του νομού, τις βιοτεχνίες και τα εργοστάσια που δουλεύουν οι Κιλκισιώτες. Θα στηρίξουμε τους επιχειρηματίες και εμπόρους του Κιλκίς που δεινοπαθούν τα τελευταία 70-80 χρόνια. Αυτοί χρειάζονται στήριξη, σε αυτούς θα «δώσουμε την ψυχή μας»

Θα μπορούν να συμμετάσχουν έμποροι και μικροπωλητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στο Επιμελητήριο και Εμπορικό σύλλογο Κιλκίς.. Η μόνη διαφορά θα είναι ότι αυτοί θα πληρώνουν ενοίκιο, ενώ οι Κιλκισιώτες όχι.

Σε όποιον ξένο έμπορο παρεξηγήθηκε ή θύμωσε και δεν του αρέσει το μέτρο μας, του προσφέρουμε λίγο ξύδι, και να πάει στο Αιγίνιο ή τον Α. Μάμα να πουλήσει τα παλιοσώβρακά του.. Κιλκισιώτικο ξύδι όμως.. Γιατί είπαμε: « Όλα τα προϊόντα από τον τόπο μας» !

Ο παλιός επιτυχημένος θεσμός του επιμελητηρίου με την ονομασία « Κερνάμε Κιλκίς» θα συγχωνευτεί, θα ξεφύγουμε από τη μιζέρια των πάγκων της παλιάς εμποροπανήγυρης και θα το μετονομάσουμε σε «Πουλάμε Κιλκίς».

Τέρμα τα κεράσματα και το τζάμπα.. Ήρθε η ώρα του Κιλκίς ! Εμείς θα πουλάμε τα καταπληκτικά δικά μας προϊόντα και οι άλλοι θα αγοράζουν. Εμείς θα δημιουργούμε συνεχώς νέες θέσεις εργασίας και μηδενική ανεργία και οι άλλοι ας ψάχνονται.

Το «Πουλάμε Κιλκίς» θα είναι μια μεγάλη εμπορική έκθεση που η φήμη της θα ξεπερνά τα Ελληνικά σύνορα. Εκθέτες όσοι παράγουν οτιδήποτε στο Νομό : Με προϊόντα της Alumil, της Klemman, της Eurimac, της Κονσερβοποιείας Βορείου Ελλάδος ( Trata), κρασιά από Γουμένισσα, ντόπια κρέατα, λουκουμάδες από Κιλκισιώτικο σιτάρι, ρούχα από τον Rieker (το άνοιξε πάλι ο δισέγγονός του) παπούτσια από τον Κοτίδη ( το άνοιξε ο εγγονός του), αναψυκτικά από τη Nectarola ( το άνοιξε ο τρισέγγονος)..

Θέλουμε να έρθει ο Αθηναίος, ο Πελοποννήσιος, ο Σέρβος, ο Τούρκος επιχειρηματίας. Να δουν τα προϊόντα μας, να συζητήσουν, να μας γνωρίσουν και στο τέλος να κλείσουν συμφωνίες.

Έτσι πας μπροστά...

«Πουλάμε Κιλκίς» το 2.038 μχ..









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.