Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Εκπαιδευτική επιχειρηματική αποστολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Το Επιμελητήριο Κιλκίς θα υλοποιήσει την εκπαιδευτική επιχειρηματική αποστολή στο πλαίσιο του προγράμματος ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ERASMUS, ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ.
Η ροή θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία, στην Μαδρίτη, θα είναι διάρκειας μιας εβδομάδας και το αντικείμενο εκπαίδευσης των συμμετεχόντων είναι η «Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα»

Η επιλογή ως χώρας υποδοχής η Ισπανία έγινε με κριτήριο την ανάπτυξη που παρουσιάζει στην κοινωνική επιχειρηματικότητα με την παρουσία δυναμικών και υγιών επιχειρήσεων σε αυτόν τον τομέα.

Η έννοια της κοινωνικής οικονομίας περιλαμβάνει οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα σύμφωνα με τις ακόλουθες αρχές και σύμφωνα με την νομοθεσία:

• Υπεροχή των ανθρώπων έναντι του κεφαλαίου

• δημοκρατική οργάνωση

• διανομή κερδών με δημοκρατικά κριτήρια

• υπεροχή του γενικού ή συλλογικού συμφέροντος πάνω από το ατομικό συμφέρον

• συμβολή στην κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την κοινωνική ευθύνη.

Το πρόγραμμα δίνει έμφαση κυρίως σε εκπαιδευτικές επισκέψεις ώστε η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι πιο προσιτή και ενδιαφέρουσα. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν επιχειρήσεις κοινωνικού τομέα, κοινωνικούς συνεταιρισμούς, αστικές μη κερδοσκοπικές εταιρείες, ιδρύματα, και ενώσεις προσώπων, οργανώσεις ή και εταιρικά σχήματα που αναπτύσσουν δραστηριότητες ένταξης αποκλεισμένων ομάδων του πληθυσμού στην αγορά εργασίας

Το Επιμελητήριο με στόχο την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, θα διοργανώσει κατά τη διάρκεια της ροής και επιχειρηματικές επαφές με επιχειρήσεις και φορείς που άπτονται των ενδιαφερόντων των συμμετεχόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν άμεσα τον ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην εκπαιδευτική επιχειρηματική αποστολή, στο Επιμελητήριο Κιλκίς, τηλ. 2341024580 εσωτ. 121 κα Λίνα Τσερκέζη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.