Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Παγκόσμια αναγνώριση για το Κιλκίς! Αλλάζουν ονομασία τα πολυεθνικά εργοστάσια «Τσιμέντα ΤΙΤΑΝ». Θα λέγονται από εδώ και πέρα «Τσιμέντα Κιλκίς»!

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε τον Σεπτέμβριο του 2015. Το επαναφέρουμε γιατί βαρεθήκαμε να βλέπουμε σκυθρωπούς και μελαγχολικούς συμπολίτες μας. Θέλουμε γέλιο. Πάμε, λοιπόν.
Του ανταποκριτή μας: Καραϊλχάν Μαύρου
Ρίγη συγκίνησης πλημμυρίζουν τους Κιλκισιώτες, αλλά και όλους τους Έλληνες μετά την παγκόσμια αναγνώριση στην πόλη του Κιλκίς.
«Ήταν κάτι που θα έπρεπε να είχαμε κάνει από πολύ καιρό. Το χρωστούσαμε στο Κιλκίς. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής προς αυτή την πρωτοποριακή πόλη, η οποία κυριολεκτικά μας απογείωσε οικονομικά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος των «Τσιμέντων Κιλκίς» πλέον, υπεύθυνος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Ασία, κύριος Μυλών Κουκουτζέ Αμπουχασβίλι.

Τα «Τσιμέντα Κιλκίς» σήμερα το 2.027 μχ, κατατάσσονται στις 30 πιο αναπτυσσόμενες εταιρίες κατασκευών στον κόσμο όλο, αφού χιλιάδες τόνοι παραγγέλνονται από παντού, ακολουθώντας το παράδειγμα του Κιλκίς.

Όπως συμπλήρωσε ο κ. Αμπουχασβίλι: « Από τις αρχές του 21ου αιώνα, το Κιλκίς ήταν η μοναδική πόλη, η οποία πίστεψε και στήριξε με απίστευτη αγάπη το τσιμέντο σαν υλικό δημοσίων έργων. Ότι φτιάχτηκε στο Κιλκίς τότε, ήταν με αυτό το φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.


 Όταν όλος ο κόσμος ασχολιόταν με κάτι βλακείες περί σεβασμού στη φύση, για ήπια αξιοποίηση του περιβάλλοντος, όταν όλοι φύτευαν κάτι παλιοδέντρα στα πάρκα, όταν όλοι δημιουργούσαν κάτι φυσικές λίμνες ή σιντριβάνια, με απέραντο γκαζόν γύρω, με λουλούδια και άφθονο πράσινο, μόνο το Κιλκίς ήταν πρωτοπόρο, καινοτόμο, ανοιχτόμυαλο... Βάζοντας παντού τσιμέντο.

Οι άνθρωποι του Δήμου Κιλκίς, αλλά και οι εταιρείες που ανέλαβαν τα έργα-και συγχαρητήρια για άλλη μια φορά- ήταν αυτοί που έβαλαν μέσα στην πόλη χιλιάδες κυβικά υπέροχου, ζεστού, απολαυστικού τσιμέντου! Συγνώμη για τη συγκίνηση, αλλά δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο παρεξηγημένο υλικό είναι.. Μας κατηγορούν ότι όσο πιο πολύ τσιμέντο πέφτει σε ένα έργο, τόσο πιο πολύ και το χρήμα .. Κακοήθειες από κακοπροαίρετους.

Οι Άγγλοι που έχουν το Hyde Park, οι Αμερικανοί Central Park και οι άλλοι Ευρωπαίοι που έχουν πάρκα, με χιλιάδες στρέμματα από γρασίδι και δέντρα τι κατάλαβαν;

Μέσα στη λάσπη αν βρέχει, με ζωάκια γύρω τους, να παίζει ο κόσμος στο γρασίδι λες και χάθηκαν οι τσιμεντένιες πλατείες. Και να βλέπεις τους Ευρωπαίους να ξαπλώνουν στα γρασίδια οι τεμπελχανάδες αντί να δουλεύουν. Ενώ το τσιμέντο; Το απλώνεις παντού στην πόλη και εξαφανίζονται όλοι. Προτιμούν να πάνε στη δουλειά αντί να το επισκέπτονται.

Δείτε το παράδειγμα της Πλατείας Δημαρχείου, αλλά κυρίως του Νέου εκπληκτικού πάρκου! Άφθονο, λαχταριστό τσιμέντο με τσιμεντένιες γωνίες παντού, για να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να τραυματιστούν τα μωρά που παίζουν αμέριμνα. Ήδη παιδίατροι και ορθοπεδικοί του Κιλκίς, αλλά και φαρμακευτικές εταιρείες, τρίβουν τα χέρια τους από την αύξηση δουλειάς που θα έρθει από τους τραυματισμούς.

Το άλλο; Δεν γνωρίζουν οι κακοθελητές ότι το τσιμέντο «μαζεύει» άφθονη ζέστη του ήλιου; Για σας το κάνουμε βρε κουτά. Να έχετε ένα "φυσικό καλοριφέρ" τις κρύες νύχτες του χειμώνα! Αλλά που να τα καταλάβετε αυτά παλιοχωριάτες. Αχάριστοι ε αχάριστοι.

Επιπλέον το Ινστιτούτο Παστέρ και το ΚΕΛΠΝΟ (λοιμώδη νοσήματα) θα στείλουν ευχαριστήριο στο Δήμο Κιλκίς για τη συμβολή του στη διατήρηση δωρεάν ανθεκτικών μικροβίων στις στάσιμες πρασινωπές λίμνες του Νέου πάρκου.

Το National Geographic επίσης, ζήτησε από το Δήμο τα ξεραμένα δέντρα του πάρκου, για να τα βάλει στα σημαντικότερα παγκόσμια εκθέματα με τίτλο «Πως ξεραίνω ένα δέντρο σε ένα μήνα!»

2.027 μΧ. 

Αχ Κιλκίς και εδώ πρωτοπόρο;
Αντέχεται τόση ευτυχία σε αυτή την πόλη..;






























10 σχόλια:

  1. προς μηχανικο του έργου πάρε και εσυ αυτή τη πλατεία τσιμεντο να γίνει και εγένετο,χάλια μαυρα μπεταρισμένα,ανεβαίνωντας απο το μεταλικο εχει μια πινακίδα- καλως ηρθατε στο κιλκις την πιο ωραία πόλη- οποτε την βλέπω με φτιάχνει την διάθεση αν μη τι αλλο εχουμε χιουμορ,και ως προς αυτη την οπτικη (χιουμοριστική) το αρθρο ειναι απο τα καλύτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει να ειχε συμβαση με τα τσιμεντα τιταν η μπορει να ηθελε να κανει διαστημικο παρκο οι λιμνουλες με τον βουρκο τελειες εεεε

      Διαγραφή
  2. Σπουδαιο κείμενο (απαιχτο θα έλεγα!!!!) !!!!!!! Επίσης σπουδαιο παρκο τσιμεντου.....όπως λέμε αιολικό πάρκο....πολιτιστικό πάρκο....τεχνολογικό πάρκο...ετσι κι εσεις έχετε το μοναδικό για τα παγκόσμια δεδομενα Τσιμεντο πάρκο!!!!!!!! Μόνο στο Κιλκις....ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ΤΥΧΕΡΟΙ!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γύρω από τις πισίνες θα έπρεπε να υπάρχει κάγκελο ώστε οι γονείς να νιώθουν ασφάλεια όταν βγάζουν τα παιδιά τους βόλτα....Ντροπη και πάλι...Οι πισίνες είναι τρομερά βρώμικες και επικίνδυνες για την υγεία των παιδίων...Λυπάμαι πραγματικά γιατι κάποιοι δεν αγαπούν την πόλη μας.Η πισίνα του πάρκου δίπλα στα ταξί είναι επίσης σε άσχημη κατάσταση(δεν υπάρχει πισίνα...είναι παντα άδεια και όποτε είναι γεματη είναι βρώμικη).Μόνο το συντριβάνι στην Νομαρχία ειναι πάντα καθαρό....τυχαίο!!!Ειναι σίγουρο ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους...Αυτό το έργο πρέπει να γίνει στολίδι...Νοιαστείτε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιδερο,τσιμεντο,χωμα και γυαλι,μοιαζει τουτη η γη σαν μαγικη αυλη.2002 GR.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1)Ο "σχεδιασμος" δειχνει και την ψυχοσυνθεση του σχεδιαστη.Κουλτουρα,αφηρημενη τεχνη,γωνιες-εξαμβλωματα κτλ.2)Οι διαφοροι δημοτικοι "συμβουλοι" νυν και πρωην,δεν ταξιδεψαν ποτε στο εξωτερικο;Εχουν προσβαση στο Διαδικτυο;Με λιγα λογια,δεν γνωριζουν πως ειναι τα παρκα στον πολιτισμενο κοσμο;Δεν μπορουν να παρουν ιδεες,προτου δωσουν την εγκριση τους για τετοια τερατουργηματα;3)Δειτε στις φωτογραφιες,πως δενουν αρμονικα οι ουρανοξυστες με τα δαση!Ειδικα η προτελευταια φωτογραφια ειναι βγαλμενη απο ρωμαντικο παραμυθι,δηλαδη,καμια σχεση με την Τουρκορωμεικη Ελλαδα!4)Τι καλυτερο μπορει να περιμενει κανεις σε μια χωρα,που θεωρει ακομη,εν ετει 2015,καλλιτεχνικο-ψυχαγωγικο ηρωα τον...καραγκιοζη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και κατι ακομη:Το μεγαλυτερο οπτικο προβλημα,λογικα θα το εχουν οι κατοικοι των πολυκατοικιων(Σπαρτης-Αγ.Γεωργιου-Ελ.Βεν)που αντι να βλεπουν μια καταπρασινη περιοχη,βλεπουν μια ταφοπλακα απο τσιμεντο.Και το καλυτερο;Δαπανηθηκαν πεντε εκατομμυρια ευρω,για να αποκτησει το Κιλκις στο κεντρο του...στασιμα νερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το "στολίδι" του Κιλκίς! κάπως έτσι λύνουμε το πρόβλημα με την ηχορύπανση! γιατί ποιος θέλει να κάτσει σ αυτή την αηδία και να κάνει σαματά;; κλείνουν κι όλα τα μαγαζιά στη γειτονιά ..... οπότε ....¨'άκρα του τάφου σιωπή........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.