Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Κιλκίς: «Πρόσκληση σε ομάδα ψυχικής ενδυνάμωσης εκπαιδευτικών»

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς σε συνεργασία με την Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών του Νομού Κιλκίς και το Σύλλογο Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» - Φορέα του Λαϊκού Πανεπιστημίου Κιλκίς και Παιονίας, λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω σχετικό, σας ενημερώνουν ότι συνδιοργανώνουν Ομάδα Εκπαιδευτικών με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση, την ανάπτυξη συνεργατικών δεξιοτήτων και των τεχνικών επικοινωνίας, τη διαχείριση συγκρούσεων, την οριοθέτηση και την ανταλλαγή εμπειριών.

Δεν πρόκειται για διαλέξεις, που προτείνουν συνταγές επιτυχίας σε εκπαιδευτικούς, αλλά ομάδα ευαισθητοποίησης, πρόληψης και ενίσχυσης του ρόλου τους με βιωματικό χαρακτήρα. Μεταξύ άλλων, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία:

- Να συζητήσουν με εξειδικευμένο επιστήμονα του χώρου της ψυχικής υγείας
Να διατυπώσουν τις δικές τους απόψειςΝα εκθέσουν τις δικές τους εμπειρίεςΝα ανταλλάξουν τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τουςΝα δεχθούν ψυχολογική υποστήριξη για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν στο σχολικό περιβάλλονΝα ενημερωθούν για τα επίκαιρα ψυχοκοινωνικά θέματα

Οι συναντήσεις θα γίνονται στην Πολιτιστική Εταιρεία Εκπαιδευτικών του Νομού Κιλκίς, Μητροπόλεως 11 και ώρες 17.30 – 19.00. Τη διεξαγωγή τους έχει αναλάβει η ψυχολόγος κα Έλλη Φρεγγίδου (M.Sc.) και ημερομηνίες των συναντήσεων έχουν οριστεί οι παρακάτω:

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 


Δευτέρα 2 Νοεμβρίου

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των σχολείων του Δήμου Κιλκίς παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στο e-mail του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων: ssnkil@dide.kil.sch.gr έως και τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και στο τέλος θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Σας ενημερώνουμε ότι θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.