Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Τα ΒορΟινά στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Η ιδιαίτερα δημοφιλής οινική εκδήλωση-θεσμός της Θεσσαλονίκης με τα κρασιά και τα αποστάγματα των οινοπαραγωγών-μελών της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», θα πραγματοποιηθεί φέτος το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ, στην Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Πρόκειται για την ετήσια καθιερωμένη εκδήλωση γευσιγνωσίας «Τα ΒορΟινά» (= Οίνοι Βορείου Ελλάδος) όπου το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τα πλέον γνωστά κτήματα και οινοποιίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, να δοκιμάσει νέες και παλιές σοδειές, πειραματικές και ακυκλοφόρητες ετικέτες, λευκούς, ροζέ και ερυθρούς οίνους, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, ξηρούς, ημίξηρους, γλυκείς, αποστάγματα και παλαιωμένα αποστάγματα!

Ακόμη, ο επισκέπτης στα ΒορΟινά, έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τα κρασιά από τις ζώνες ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης), τις περιοχές ΠΓΕ (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης), τις γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στη βόρεια Ελλάδα αλλά και να συγκρίνει διαφορετικά αμπελοτόπια με οριζόντιες και κάθετες γευσιγνωσίες, από οινοπαραγωγούς της ίδιας περιοχής.

Στο παράλληλο πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα υπάρχουν τα θεματικά περίπτερα και δραστηριότητες:

- Οινογνωσία & γευσιγνωσία - Γνωριμία με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα

- Οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος»

- Γευστική δοκιμή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων από τη Βόρεια Ελλάδα

- Κυνήγι χαμένου θησαυρού με δώρα για τους νικητές.

Η είσοδος για την εκδήλωση «Τα ΒορΟινά» στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης είναι 5€ το άτομο και περιλαμβάνει το ποτήρι γευσιγνωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, με την ευκαιρία του τρύγου αλλά και των ΒορΟινών, πραγματοποιήθηκαν σε 38 επιλεγμένα σημεία εστίασης στη Θεσσαλονίκη, 75 διαφορετικές εκδηλώσεις οινογνωσίας-γευσιγνωσίας, με ιδιαίτερα θερμή αποδοχή από το κοινό!

Διοργάνωση: ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος»

www.winesofnorthgreece.grwww.wineroads.gr - www.voroina.gr

Πληροφορίες: τ. 2310 281617 και info@wineroads.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.