Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Περαστικά Κιλκισιώτες...

Γράφει και φωτογραφίζει ο Πάνος Μαύρος
Ο πόνος του δοντιού, λένε πως είναι από τους πιο φρικτούς για τον άνθρωπο. Έχει τύχει ποτέ να πάτε σε κάποιο οδοντίατρο με τέτοιο πόνο ; Μάλλον έτυχε.. Έτυχε ποτέ όμως, να σας βγάλει -εις γνώση του και όχι από λάθος- το «καλό δόντι» αντί του «χαλασμένου»; Και όχι μόνο αυτό, αλλά να σας ταλαιπωρεί για 1-2 χρόνια χωρίς να το επουλώνει, πάλι εις γνώση του; Το ακόμη χειρότερο; Εσείς να διαμαρτύρεστε και αυτός να απαιτεί να τον πληρώσετε, και να σας λέει και από πάνω: «Δεν ξέρεις εσύ, εγώ είμαι επιστήμονας, εγώ ξέρω το καλό σου. Πλέρωνε και άντε στο καλό».

Το παραπάνω σενάριο, δεν είναι εξοργιστικό; Δεν σας θυμώνει, δεν σας βγάζει από τα ρούχα σας με τον προκλητικό «οδοντίατρο»; Φυσικά και δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο αυτός ο γιατρός, γιατί θα τον παίρναμε με τις κλωτσιές..

Άσχετη ιστορία..
Το περήφανο Κιλκίς απέχει από τη Θεσσαλονίκη μόλις 50 χλμ. Χιλιάδες αυτοκίνητα πηγαινοέρχονται καθημερινά, συνδέοντας τις δυο πόλεις, αλλά και εξυπηρετώντας την Εγνατία οδό και τα σύνορα σε Δοϊράνη-Προμαχώνα κτλ

Μετά από βάσανα και ταλαιπωρίες είδαμε να υλοποιείται το κομμάτι « Κόμβος Μαυρονερίου-Νέα Σάντα» με έναν αξιοπρεπέστατο δρόμο διπλής κυκλοφορίας. Η είσοδος του Κιλκίς από Κρηστώνη πάλι δεν είχε κανένα πρόβλημα αφού υπήρχε πάλι ένας αξιοπρεπέστατος διπλός δρόμος.

Τι έμενε να φτιαχτεί; Δυο εγκληματικά οδικά κομμάτια: Από την Κρηστώνη στον Κόμβο Μαυρονερίου μήκους μόλις 2-3 χιλιομέτρων ! Και το υπόλοιπο από Ν. Σάντα μέχρι Άσσηρο για να ενωθεί με Εγνατία μήκους μόλις 10-15 χιλιομέτρων. Ειδικά αυτό το «κομμάτι» πέρα της επικινδυνότητας, ταλαιπωρούσε ειδικά τους Κιλκισιώτες, αφού πρέπει να κάνεις σλάλομ στις στενές στροφές του Δερβενίου και στη Λητή συν τα τέσσερα ( 4) φανάρια σε Λητή, ξανά Λητή, Δρυμό και Μελισοχώρι.. Έτσι για να σου σπάνε τα νεύρα που ζεις στο Κιλκίς..

Τι θα έκανε ένας λογικός άνθρωπος; Θα τα έφτιαχνε και τέλος. Ο φωστήρας «οδοντίατρος» όμως είχε άλλη γνώμη. Θα χαλάσουμε τον «καλό» δρόμο στην είσοδο του Κιλκίς, θα δώσουμε αρκετά εκατομμύρια, θα ταλαιπωρούντα και θα κινδυνεύουν οι οδηγοί για αρκετό καιρό ακόμη. Για τους "χαλασμένους" θα δούμε ύστερα. Πρώτα να χαλάσουμε τον "καλό".

Και έζησαν οι «οδοντίατροι» καλύτερα και εμείς χειρότερα.

Περαστικά Κιλκισιώτες..

4 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ & ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και καλό δρόμο δεν τον έλεγες την είσοδο του Κιλκίς με στροφή ανάποδης κλίσης και τόσους θανάτους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι άνθρωποι είναι άσχετοι. Καθημερινά περνώ 4-5 φορές πέρα-δώθε από το κομμάτι αυτό. Σκάβουν, κοιτάνε, κλείνουν, ανοίγουν, ξύνονται, τα παρατάνε για μερικούς μήνες, μεταφέρουν και πάλι από την αρχή.Πάει για 2ο χρόνο για να κάνουν ένα τόσο μικρό κομμάτι δρόμου. Συν ότι είναι και επικίνδυνο. Εκείνη η είσοδος στην Κρηστώνη που έχει απομείνει, είναι για κλάματα. Επαναλαμβάνω, οι άνθρωποι είναι άσχετοι κι εμείς ταλαιπωρούμαστε αλλά και κινδυνεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ. Η ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΡΗΣΤΩΝΗΣ. ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΛΕΣ. ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΠΛΕΟΝ. ΥΠΗΡΧΑΝ ΔΥΟ ΑΝ ΘΥΜΑΣΤΕ. Η ΜΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΜΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΝΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΕΡΗΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΣΟΙ ΤΡΑΚΑΡΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ. ΟΠΟΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ. ΕΠΙΣΗΣ, ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ, ΟΤΑΝ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ, ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ. ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ! ΣΑΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΩ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.