Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

"Ο Μαρινόπουλος κλείνει μαγαζιά και μας ρίχνει στην ανεργία"

Ανακοίνωση Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης
Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε κλείσιμο καταστημάτων πανελλαδικά. Στην Θεσσαλονίκη κλείνει το Σάββατο 26/9 δύο καταστήματα. Το κλείσιμο αυτό συμπληρώνει μια σειρά μέτρων που έχει πάρει η εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ μέχρι τώρα, όπως μειώσεις μισθών, απολύσεις, κλείσιμο καταστημάτων, εντατικοποίηση της εργασίας, τρομοκρατία.

Η CARREFOUR-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ και στην περίοδο της κρίσης αύξησε την κερδοφορία της, ως αποτέλεσμα της άγριας εκμετάλλευσης εργαζομένων, μικρών παραγωγών προμηθευτών και καταναλωτών.

Έχει ηγεμονική θέση στην αγορά τροφίμων, μια αγορά στην οποία έχουν δρομολογηθεί ήδη με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 τα πάγια αιτήματα των μεγαλεμπόρων του κλάδου για κατάργηση της Κυριακής αργίας, απελευθέρωση απολύσεων, μείωση εργοδοτικών εισφορών στα Ασφαλιστικά Ταμεία, απαγόρευση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Το κλείσιμο των καταστημάτων δεν αφορά μόνο τους συναδέλφους μας στα συγκεκριμένα καταστήματα, είναι μια εξέλιξη που ίσως δρομολογεί γενικότερες ανακατατάξεις από την εργοδοσία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, που συνδέονται με απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις μισθών.

Τώρα, άμεσα οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν οργανωμένη απάντηση στη νέα επίθεση της εργοδοσίας, να συζητήσουμε σε κάθε κατάστημα, να δρομολογήσουμε ακόμα και γενικές συνελεύσεις ανά χώρο εργασίας, να διεκδικήσουμε τη δουλειά μας και το μεροκάματο μας.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, το κλαδικό σωματείο, καλούμε τους συναδέλφους στα καταστήματα ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ , να μην εμπιστευτούν την εργοδοσία που προσπαθεί να μας εφησυχάσει για να μην κινητοποιηθούμε και να κερδίσει χρόνο.

Το κλαδικό σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση αλλά και από τον κλάδο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στο CARREFOUR στο εμπορικό κέντρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

1 σχόλιο:

  1. Τα καταστήματα τα κλείνει ο Μαρινόπουλος ή η λάθος οικονομική πολιτική των ανεύθυνων πολιτικών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.