Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Κιλκίς 2.017 μ.Χ. Πρόταση βόμβα για το μεταναστευτικό από τους Δήμους Κιλκίς και Παιονίας! «Δύο χιλιάδες Σύριοι για μόνιμη εγκατάσταση στο νομό Κιλκίς»


Στις 23 Σεπτεμβρίου 2015 η "Γνώμη Κιλκίς", ανάρτησε ένα σατυρικό-φανταστικό μελλοντικό σενάριο. Θέμα το προσφυγικό πρόβλημα, αλλά με τα γεγονότα να συμβαίνουν το 2017. Ευτυχώς ή δυστυχώς, οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά καταιγιστικές..
Ας το ξαναθυμηθούμε

Αποστολή στo Κιλκίς: Καραηλχάν Μαύρος
Σήμερα το 2.017 μΧ η κατάσταση συνεχίζεται ίδια και χειρότερη όπως πριν 2-3 χρόνια περίπου. Μετανάστες, λαθρομετανάστες, πρόσφυγες εισρέουν κατά εκατομμύρια προς την Ευρώπη, με εξευτελισμούς, θανάτους, εντάσεις, συρματοπλέγματα, αναταραχές, βρωμιά, αρρώστιες, εκατομμύρια άσκοπα έξοδα κτλ.


Στην «Ενωμένη Ευρώπη» επικρατεί πλήρης ασυνεννοησία. Η μια χώρα τους πλακώνει στο ξύλο, άλλη τους κλείνει το δρόμο, άλλη λέει: « Αρκεί να είστε μακριά από τον πισινό μου, και κάντε ότι θέλετε». Τόσο ενωμένη.

Η υποκρίτρια και συμφεροντολόγα χώρα, (που καυχιέται ότι αυτή κάνει το σωστό και οι άλλοι λάθος παντού, και έδρα της Volkswagen..) στην αρχή έκανε πως τους δεχόταν δίνοντας κανένα ψευτοσάντουιτς και μετά απενεργοποιούσε τη Συνθήκη Σένγκεν, όταν και όποτε τη βόλευε...

Η χώρα «μπάχαλο» η Ελλάς, δεν είχε κανένα σχέδιο για το τι πρέπει να κάνει, τους έβαζε σε κεντρικές πλατείες πόλεων !!, με σύνορα ξέφραγο αμπέλι κτλ.

Σε όλη τη γη, οι ηγεσίες κρατών, ο ΟΗΕ, Ύπατες Αρμοστίες, κυβερνητικές οργανώσεις και μη, να μιλούν, να συζητούν, να ξοδεύουν εκατομμύρια ασταμάτητα, αλλά η θάλασσα να συνεχίζει να ξεβράζει καθημερινά αθώες ψυχούλες. Βρε μπας και δεν ήθελε κανένας να λυθεί το θέμα.; Ώσπου για άλλη μια φορά το Κιλκίς έκανε το θαύμα του !

Ο μικρός και ταπεινός Νομός Κιλκίς, αποφάσισε να δεχθεί για εγκατάσταση (αρχικά για 3 χρόνια) 2.000 Σύριους πρόσφυγες. Όλα τα χωριά ανάλογα τον πληθυσμό θα δεχθούν οικογένειες προσφύγων. Στο Κιλκίς και Γουμένισσα πχ από 10 οικογένειες, στα μεγαλοχώρια Αγιονέρια, Χέρσο, Καμπάνη κτλ από 4 οικογένειες και σε χωριά τύπου Αντιγόνια, Αναβρυτό από 1-2 οικογένειες.

Με έναν όρο όμως. Μόνο αυτοί στο Κιλκίς ! Κανείς άλλος δεν θα περιφέρεται άσκοπα στο νομό. Οι υπόλοιπες χιλιάδες να περάσουν από Προμαχώνα ή Κακαβιά. Να πάνε στο καλό και να μας γράφουν. Εδώ μόνο οι 2000 ψυχές. Τόσους μπορούμε, τόσους θέλουμε. Νόμιμα, ανθρώπινα, σε σπίτια, με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με εξεύρεση δουλειάς, με σχολείο για τα παιδιά, με ουσιαστική στήριξη και αλληλεγγύη σε μανάδες και μωράκια, με αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη ύπαρξη. Με ελπίδα για ένα καλό μέλλον.

Στην αρχή κανένας Σύριος δεν ήθελε να μείνει. Ήθελαν μόνο Γερμανία. «Τι να κάνουμε στο παλιο Κιλκίς;» έλεγαν. « Μας περιμένει δουλειά στη Volkswagen..». Δώσαμε προτεραιότητα να έρθουν πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και όσες γυναίκες ήταν έγκυες.

Οι πρόταση και οι όροι μας ήταν : Θα αναλάβουμε εμείς τη μεταφορά σας από Κωνσταντινούπολη προς Κιλκίς, νόμιμα και χωρίς ποδαρόδρομο, ταλαιπωρία, χωρίς ξυλοδαρμούς, με λεωφορεία του Κριεζή, Παρίση, Columbia, Αλεξανδρίδη, ΚΤΕΛ κτλ με κόστος μόλις 250 ευρώ έκαστος ( χόρτασαν ψωμί οι Κιλκισιώτες πουλμαντζήδες από τα εκατοντάδες δρομολόγια Πόλη-Κιλκίς).

Γίνεστε προσωρινά δημότες Κιλκίς ή Παιονίας καταβάλλοντας στο δήμο το ποσό των 10.000 ευρώ ανά οικογένεια. Που θα τα βρείτε; Στο λαθρέμπορο που τα βρήκατε και τα δώσατε; Με απίστευτες κακουχίες μηνών, με πνιγμούς και εξευτελισμούς. Ενώ με εμάς; Σαν κύριοι σε 1-2 μέρες στο Κιλκίς και κυριλέ. Άρχοντες !


Αυτά χρήματα θα μαζευτούν σε ειδικό λογαριασμό από το δήμο και θα χρησιμοποιηθούν πάλι για εσάς, για να κάνετε μια νέα αρχή. Σπίτι, έπιπλα, τρόφιμα, διαδικασίες, ιατρικές εξετάσεις, μετακινήσεις. Μια νέα αρχή δε θέλετε; Σας τη δίνουμε. Δουλειά; Τα ερημωμένα χωριά του Κιλκίς, θέλουν χέρια. Για την καλλιέργεια της γης, για κτηνοτροφικές εργασίες και τόσα άλλα. Όσοι περισσεύουν, όλη μέρα θα δουλεύουν για αναδασώσεις, ή εργασίες καθαριότητας. Και με μεροκάματο. Το Κιλκίς ξέρει τι σημαίνει προσφυγιά. Θα τους δεχτεί με αγάπη και φιλοξενία.

Θέλετε καλώς; Δε θέλετε; Δώστε τα να τα φάνε οι δουλέμποροι, περπατήστε κανένα 6μηνο βολτάροντας την Ευρώπη, πνίξτε τα παιδιά σας, και αν ποτέ φτάσετε, σας περιμένει η Γη της Επαγγελίας η Γερμανία, να μένετε δέκα-δέκα σε κανένα υπόγειο, να βλέπετε ήλιο σπάνια και άλλα ωραία..

Όταν κάποιοι πονηροί αντέδρασαν ότι θα γεμίσουμε αλλόθρησκους, εκεί επενέβη ο υπέροχος Μητροπολίτης μας γέροντας Επιφάνωφ λέγοντας: « Ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της πραγματικής αγάπης. Ο Ιησούς Χριστός δεν είπε «Αγαπάτε μόνο αυτούς που σας βολεύει. Ούτε είπε «αγαπάτε τους άσπρους, τους όμορφους, τους ευκατάστατους και τους Παοκτζήδες. Είπε: «Αλλά αγαπάτε Αλλήλους.» Τώρα θα δείξουμε με πράξεις και έργα αν κατανοούμε τα λόγια του Ευαγγελίου. Όλοι τους είναι παιδιά του Πατέρα Θεού. Εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους ανθρώπους από το χρώμα ή τη φυλή...» Οι δήθεν Έλληνες αντιρατσιστές αφήνιασαν.. Τι λέει ο τραγόπαπας, ο σκοταδιστής, ο οπισθοδρομικός; Τόσο αντιρατσιστές..

Οι Τούρκοι δουλέμποροι είναι έξαλλοι, αφού τέρμα τα δίφραγκα.. «Θα προσφύγουμε στο δικαστήριο της Χάγης.. Τι είναι αυτό το Κιλκίς και θα μας πάρει το ψωμί..;»

Πληροφορίες λένε πως ο Νομός Κιλκίς θα επιδοτηθεί επιπλέον με πεντακόσια εκατομμύρια δολάρια από ΟΗΕ και ΕΕ για την καταπληκτική του ιδέα, ενώ σχεδόν όλες οι χώρες υποβάλλουν αιτήσεις για να υλοποιήσουν το ίδιο πρόγραμμα που ξεκίνησε από το Κιλκίς !

Κιλκίς 2.017 μΧ Πόσο μπροστά !

1 σχόλιο:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο σ αυτά τα παιδιά που βοηθούν αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους-Δημ.Βαφειάδης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.