Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Είπε στη γιαγιά ότι, η κόρη της χρωστάει 1000 ευρώ στην εφορία και εκείνη του τα 'δωσε

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, απάτη σε βάρος 83χρονης, που έγινε στα τέλη Αυγούστου στην Κατερίνη και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 27χρονος παρουσιαζόμενος στην ηλικιωμένη ως δήθεν λογιστής της κόρης της, κατάφερε να την πείσει να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, για υποτιθέμενη οφειλή προς την εφορία.

Επίσης εντοπίστηκε στην αυλή της οικίας του και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσε ως μεταφορικό μέσο, για τη διάπραξη της απάτης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την πρόληψη και αποφυγή παρόμοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες:

· να μην πείθονται όταν άγνωστοι τους ζητούν να καταβάλλουν χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα - εταιρείες για αγορά αγαθών - προσφορά υπηρεσιών,

· σε κάθε περίπτωση, να δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να παραδώσουν χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς τους,

· να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους να επικοινωνούν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.),

· να συγκρατούν τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.),

· να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Αναλυτικά χρήσιμες συμβουλές προς τους πολίτες υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.