Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Ποδήλατο vs τρέξιμο

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*
Επιλέγοντας να κάνετε είτε ποδήλατο είτε τρέξιμο μπορείτε να κάψετε αρκετές θερμίδες χωρίς να χρειάζεται μεγάλη επιδεξιότητα ή κατάρτιση. Και οι δύο τρόποι άσκησης συνιστούνται για χάσιμο βάρους. Μπορεί κάποια στιγμή όμως να βρεθείτε σε δίλημμα και αναρωτιέστε ποια είναι η ιδανικότερη άσκηση για τη δική σας περίπτωση. Παρακάτω ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά και των δύο ασκήσεων. Ας δούμε λοιπόν ποιος θα βγει νικητής!

Αύξηση μυϊκής μάζας

Με το ποδήλατο η κίνηση παράγεται από τους γλουτούς, τους τετρακέφαλους και τους μηριαίους δικέφαλους. Αν ποδηλατείτε με μεγάλη ταχύτητα θα δείτε τους μηρούς σας να αναπτύσσονται και τη δύναμή σας στο γυμναστήριο όταν προπονείτε πόδια να χτυπάει κόκκινο!

Με το τρέξιμο δεν πρόκειται να πάρετε όγκο ακόμα και αν πάρετε τους λόφους . Στην πραγματικότητα, αν τρέχετε καθημερινά για πάνω από 60 λεπτά θα χάνετε όγκο. Έχετε δει ποτέ τον Σβαρτζενέγκερ να τρέχει; Ακριβώς!

Νικητής: Ποδήλατο

Βελτίωση φυσικής κατάστασης

Με το ποδήλατο θα αναπτύξετε αντοχή και δύναμη και οι χαμηλοί κραδασμοί θα σας κάνουν να συνεχίζετε για ώρες, αρκεί να διατηρείτε ένα ζωηρό τέμπο.

Με το τρέξιμο δεν πρόκειται να αναπτύξετε αντοχή τόσο γρήγορα για ένα λόγο: Πονάει. Το τρέξιμο οδηγεί σε μυϊκούς πόνους πιο γρήγορα από το ποδήλατο, έτσι οι ευεργετικές του ιδιότητες αργούν να φανούν.

Νικητής: Ποδήλατο





Απώλεια «σωσίβιου» γύρω από την κοιλιάΜε το ποδήλατο θα χάσετε γύρω στις 400 θερμίδες για 40 συνεχόμενα λεπτά με πολύ γρήγορο πετάλι. Άλλωστε… κάθεστε. Αν δεν υποστηρίζετε το βάρος σας, απλά δεν «εργάζεστε» τόσο σκληρά.

Με το τρέξιμο καίτε 200 θερμίδες σε μόλις 14,2 λεπτά σε ένα διάδρομο. Σκεφτείτε πως έχετε να σηκώσετε σε κάθε βήμα ολόκληρο το σώμα σας. Αυτό θα πει καταπόνηση! Θέλετε να χάσετε γρηγορότερα την κοιλιά; Δοκιμάστε ανώμαλο έδαφος ή τρέξιμο σε άμμο.

Νικητής: Τρέξιμο

Αποφυγή τραυματισμών

Με το ποδήλατο είναι πιθανό να έχετε 6 τραυματισμούς ανά 1000 ώρες ποδηλάτου. Προσέξτε τα πόδια σας να μην εκτείνονται πλήρως στο πετάλι, γιατί κινδυνεύετε από κράμπα του μηριαίου δικέφαλου.

Με το τρέξιμο είναι πιθανό να έχετε 11 τραυματισμούς ανά 1000. Οι κραδασμοί συμπιέζουν την σπονδυλική στήλη και επιβαρύνουν τα γόνατα, ιδιαίτερα σε έδαφος που δεν είναι προορισμένο για τρέξιμο.

Νικητής: Ποδήλατο




Το ποδήλατο βγαίνει ξεκάθαρα νικητής!!!Τι περιμένετε λοιπόν? Ελάτε στο Kinesis-Gym και παρακολουθήστε τα προγράμματα RPM σύμφωνα με το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα κάθε Τετάρτη 20:30-21:30(ισχύει μέχρι 31/8) και στο νέο χειμερινό μας πρόγραμμα κάθε Δευτέρα 19:00-20:00, Τετάρτη 21:00-22:00 και Παρασκευή 19:00-20:00

http://www.kinesis-gym.gr/events/rpm/

* Μαυρογενίδης Παναγιώτης Απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα Μαζικός Αθλητισμός και δραστηριότητες κλειστού και ανοιχτού χώρου. Διεθνώς αναγνωρισμένος TRX, Power Plate & Personal trainer. Πιστοποιημένος εκπαιδευτής Les Mills, BODYPUMP & RPM trainer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.