Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

ΚΕΔΕ: "Εξίσωση των αποδοχών των Δημάρχων με αυτές του Βουλευτή"

Χαρακτηρίζοντας «απολύτως ορθή και θεμιτή» την απόφαση μείωσης των μισθών του πολιτικού προσωπικού και επισημαίνοντας την περικοπή, τουλάχιστον κατά 60% των μισθών των Δημάρχων και την κατάργηση των αμοιβών των Δημοτικών Συμβούλων, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης των τελευταίων ετών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ & Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητά τον εξορθολογισμό των μισθών των Δημάρχων, βάσει των αποδοχών ενός Βουλευτή και πληθυσμιακών κριτηρίων.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ζητά και την επ' αμοιβή συνεδρίαση των Επιτροπών των Δήμων, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τις Επιτροπές της Βουλής.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή προτείνεται:

- η εξίσωση των αποδοχών των Δημάρχων με αυτές του Βουλευτή, «όπως άλλωστε συμβαίνει παντού στην Ευρώπη», σε Δήμους με πάνω από 50.000 κατοίκους,

- η λήψη του 80% του μισθού του βουλευτή, σε Δήμους με 10.000 – 50.000 κατοίκους,

- η λήψη του 60% του μισθού του βουλευτή σε Δήμους με πληθυσμό κάτω των 10.000 κατοίκων.

«Σημειώνουμε, ότι ούτε μας ενδιαφέρει ούτε μας αφορά το ύψος της αμοιβής του κάθε Βουλευτή, κάτι που αφορά αποκλειστικά δικό σας δικαίωμα. Η πρόταση αυτή, πέρα από την προαναφερθείσα εφαρμογή της στην Ευρώπη, στηρίζεται τόσο στο γεγονός ότι οι Δήμαρχοι της χώρας έχουν τη μεγαλύτερη δημοκρατική νομιμοποίηση (δεδομένης της εκλογής τους από το 50% + 1 των ψήφων των τοπικών κοινωνιών), όσο και στο ότι παράλληλα, η υπογραφή ενός Δημάρχου ενέχει πολύ μεγαλύτερες ευθύνες από αυτήν ενός Βουλευτή», προστίθεται στην επιστολή, αναφορικά με το θέμα.

Σχετικά με την αμοιβή των μελών Επιτροπών των Δήμων, αναφέρεται:

«Αναλογικά, εφόσον αμείβονται οι επιτροπές της Βουλής, θα πρέπει να αμείβονται και οι ανάλογες επιτροπές των Δήμων, καθώς και τα Δημοτικά τους Συμβούλια.

Εάν όμως, αποφασίσετε τη μη αμοιβή των εν λόγω επιτροπών, είναι αυτονόητη και λογική η ανάλογη μη αμοιβή των επιτροπών των Δήμων και των Δημοτικών Συμβουλίων. Ό,τι ισχύει δηλαδή για όλη τη Δημόσια Διοίκηση, να ισχύει και για τους Δήμους».

«Με δεδομένη τη διαχρονική στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κάθε εθνική προσπάθεια και με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μας είμαστε στη διάθεσή σας για ουσιαστική συνεργασία και δημιουργικό διάλογο γύρω από το συγκεκριμένο αίτημα», καταλήγει η επιστολή.


www.epoli.g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.