Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

«Έγκριση Παράτασης Περιβαλλοντικών Όρων για το Δρόμο Σάντας - Θεσσαλονίκης»

Δελτίο τύπου Γ. Γεωργαντά
Την 16 Ιουνίου 2015 σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς κ. Γιώργου Γεωργαντά για το ζήτημα της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του έργου «Δρόμος Σάντας – Θεσσαλονίκης», ο τότε Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΠΑ.Π.ΕΝ) κ. Λαφαζάνης δεσμεύτηκε για την άμεση ολοκλήρωση της ανασυγκρότησης του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕ.Σ.Π.Α) με προτεραιότητα τη γνωμοδότηση επί του συγκεκριμένου έργου.

Πράγματι το ΚΕ.Σ.Π.Α ανασυγκροτήθηκε την 14 Ιουλίου 2015 και σε μια από τις πρώτες συνεδριάσεις του την 22/7/2015 με την υπ΄αριθμ. 102η Πράξη του γνωμοδότησε θετικά για την παράταση των χρονικών ορίων του αναφερόμενου έργου. Στη συνέχεια με την υπ’αριθμ. 151213/7-8-2015 (ΑΔΑ: 70Ζ1465ΦΘΗ-7ΜΝ) απόφαση του Γενικού Διευθυντή Περιβαλλοντικής Πολιτικής αποφασίστηκε η παράταση της Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων του έργου «Οδικός Άξονας Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Δοϊράνη» για χρονική διάρκεια δέκα (10) ετών.

Με την απόφαση αυτή αίρονται πλέον όλα τα νομικά κωλύματα που εμπόδιζαν την εγκατάσταση του ανάδοχου εργολάβου του έργου και αναμένεται πλέον με πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφερειακής ενότητας Κιλκίς η επίσπευση των σχετικών διαδικασιών.

Ο κ. Γεωργαντάς δηλώνει ότι και στη νέα αυτή φάση έναρξης των εργασιών του έργου θα είναι αρωγός των αρμοδίων υπηρεσιών και θα το παρακολουθεί καθημερινά καθώς η σημασία του για το νομό Κιλκίς κρίνεται από όλους ως ιδιαίτερα σημαντική.

Δείτε όλο το κείμενο της σχετικής απόφασης ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.