Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Κάλεσμα ΠΑΣΥ: "Οι αγρότες να γυρίσουν την πλάτη στο νέο πρόσωπο του παλιού αγροτοσυνδικαλισμού"

ΚΑΛΕΣΜΑ 
σε ενημέρωση – συζήτηση και συγκρότηση Γραμματείας Κιλκίς της ΠΑΣΥ , Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015 στις 8.00 μ.μ. , Εργατικό Κέντρο Κιλκίς
(γραφείο Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κιλκίς)

Ανακοίνωση ΠΑΣΥ
Την ώρα που οι μικρομεσαίοι αγρότες δέχονται νέα, σκληρά και βάρβαρα χτυπήματα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ένα νέο “σχήμα” του αγροτοσυνδικαλισμού που είναι από παλιά υλικά κυβερνητικών αγροτοσυνδικαλιστών οι οποίοι εκπροσωπούν συμφέροντα μεγαλοαγροτών, εναντιώνονταν ή διασπούσαν και υπονόμευαν στους αγώνες επιβίωσης των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων κάνει την εμφάνισή του. 

Πρόκειται για την αυτοαποκαλούμενη “Εθνική Συνδικαλιστική Επιτροπή” η συγκρότηση της οποίας αποφασίστηκε σε σύσκεψη από διάφορες περιοχές της χώρα, που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 11 Αυγούστου, στην Αθήνα. Παρουσιάζονται ότι εκπροσωπούν όλους τους αγρότες της χώρας, μοιάζουν όμως με “το λύκο που πάει να φυλάξει τα πρόβατα”.

Η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στη σύσκεψη ήταν από αυτούς, που στο παρελθόν πρωταγωνίστησαν στις επιχειρήσεις αποπροσανατολισμού των αγροτών, από τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων τους. Αρκετοί είναι αγροτικά στελέχη του κόμματος της ΝΔ και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πρώτη συνάντηση της “Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής”, αμέσως μετά τη συγκρότησή της, έγινε με τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μεϊμαράκη, όπως και με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής.

Είναι όλοι αυτοί, που χρόνια εξωραΐζουν την ΚΑΠ και τα αιτήματά τους κινούνται στο πλαίσιο των αντιαγροτικών πολιτικών, που εφαρμόζονται στη χώρα μας. Που τώρα δραστηριοποιούνται μέσα από συνεταιρισμούς αφού πρώτα διέλυσαν-χρεοκόπησαν, με τις πολιτικές και πρακτικές τους, τις ΕΑΣ σε βάρος των αγροτών-μελών τους. Είναι πρώην και νυν κυβερνητικοί συνδικαλιστές των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ, που χρηματοδοτούνταν αδρά για να στρέφονται ενάντια στο πραγματικό αγροτικό κίνημα των Μπλόκων και των αγώνων. Είναι αυτοί που έφευγαν από τα μπλόκα στη μέση των αγώνων για να τους υπονομεύσουν και έτσι έδιναν χέρι βοήθειας στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά στο αντικείμενο δράσης της αυτοαποκαλούμενης “Εθνικής Συνδικαλιστικής Επιτροπής”, όπως οι ίδιοι λένε, είναι:

· Να συντονίσει τις παραπέρα ενέργειες-κινήσεις των αγροτών προκειμένου να μην περάσουν τα φορολογικά και άλλα μέτρα.

· Να συμβάλλει, με προτάσεις, στην αναγκαία διαμόρφωση μιας Εθνικής Στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας.

Όμως, για ποια αντίθεση και αντίσταση στα φορολογικά μέτρα κάνουν λόγο, όταν, επί της ουσίας, στηρίζουν τα φορομπηχτικά μέτρα σε βάρος των μικρομεσαίων αγροτών που περιλαμβάνονται στα παλιότερα Μνημόνια; Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, αίτημά τους είναι να φορολογούνται οι αγρότες από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος, με συντελεστή 13% για τη φυτική παραγωγή και 8% για την ζωική, καθώς και να πληρώνουν την προκαταβολή φόρου 27,5% για την επόμενη χρονιά. Είναι φανερό ότι προβάλλοντας αυτό το αίτημα, βάζουν πλάτη για να στηρίξουν την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης, που επιχειρεί και μέσω της φορολογίας, να “βγάλει από τη μέση” τους μικρομεσαίους αγρότες για να συγκεντρωθεί η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοεπιχειρηματιών - καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στην αγροτική οικονομία.

Και σε ποια ανάγκη “Εθνικής Στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας”, αναφέρονται, όταν έχει γίνει, πλέον, αντιληπτό από όλους ότι μέσα στην ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξει άλλη “εθνική στρατηγική” για την ελληνική γεωργία, παρά μόνο αυτή που “πελεκίζει” τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς, για να γιγαντώνονται τα κέρδη των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων;

Η ΠΑΣΥ καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες να συντονιστούν με την πανελλαδική επιτροπή των Μπλόκων, καθώς και με τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους και τις τοπικές επιτροπές που ετοιμάζονται και ζεσταίνουν τις μηχανές για νέους αγώνες, ν' απομονώσουν και τους νέους εχθρούς του αγροτικού κινήματος, οι οποίοι ντύθηκαν ως υπερασπιστές των συμφερόντων τους, με το νέο «σχήμα» του αγροτοσυνδικαλισμού της αποδοχής της εφαρμοζόμενης αντιαγροτικής πολιτικής και της υποταγής στον ευρωμονόδρομο, όπως έκαναν και με άλλα παρόμοια σχήματα που εμφανίστηκαν παλιότερα, (“Πανελλαδικό Συντονιστικό”, “Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών” κ.ά. ), αλλά και με τις συμβιβαστικές και προδοτικές ηγεσίες των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ.

Να γυρίσουν την πλάτη στα αποπροσανατολιστικά διλήμματα τύπου ευρώ ή δραχμή και να μπουν στον πραγματικό αγώνα για απόκρουση της νέας φορολογικής επιδρομής και την επίλυση των άμεσων προβλημάτων τους, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και το άνοιγμα του δρόμου για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη στη χώρα μας, υπέρ των συμφερόντων της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.

Τους καλεί, με την πάλη τους, να πουν ένα συνολικό, αγωνιστικό «όχι» στα παλιά και νέα μέτρα που επιβάλλονται με τα Μνημόνια και τις άλλες αντιαγροτικές αποφάσεις της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και να παλέψουν για:

· Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα, για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

· Κατάργηση, μηδενισμός του ΦΠΑ στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

· Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως οι εφοπλιστές και μείωση του αγροτικού ρεύματος, κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

· Η κυβέρνηση να διασφαλίσει αγροεφόδια με μηδενικό ΦΠΑ, για συνέχιση των καλλιεργητικών εργασιών και ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους. Να πάρει μέτρα και να εγγυηθεί την άμεση πληρωμή όλων των χρωστούμενων προϊόντων από εμπόρους, εξαγωγείς και βιομηχάνους.

· Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας και στα χωράφια από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», μέχρι συνολικής αντικειμενικής αξίας 300.000 ευρώ.

· Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Ασφάλιση, Υγεία-Πρόνοια. Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας του ΟΓΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επάρκεια και κάλυψη των αναγκών με φάρμακα. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε κρατικά νοσοκομεία.

· Καμιά διακοπή ρεύματος (οικιακού και αγροτικού), νερού, τηλεφώνου για απλήρωτους λογαριασμούς. Άμεση επανασύνδεση του ρεύματος σε σπίτια και γεωτρήσεις. Κατάργηση των χαρατσιών ΕΝΦΙΑ (στα σπίτια, χωράφια), ΟΓΑ, ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ κ.ά., ιδιαίτερα στις πληγείσες περιοχές από πλημμύρες και πυρκαγιές.

· Καμιά επιβάρυνση με τόκους υπερημερίας σε οφειλές προς τους δημόσιους φορείς. Να «παγώσουν» τα ΑΔΑ, στεγαστικά δάνεια και οι τόκοι, με διαγραφή κάθε ποσού ανατοκισμού και κούρεμα 30% σε δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ προς τις τράπεζες, που αφορούν την επαγγελματική μας δραστηριότητα.

Ο αγώνας στον οποίο καλεί η ΠΑΣΥ είναι αγώνας επιβίωσης της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών και κτηνοτρόφων, που μοχθούν σκληρά να τα βγάλουν πέρα, όμως η πολιτική που εφαρμόζεται τους σπρώχνει στη φτώχεια και το ξεκλήρισμα. Συναντιέται με τον αγώνα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων στις πόλεις, τις γυναίκες και τους νέους των λαϊκών οικογενειών, όλων αυτών δηλαδή που πληρώνουμε τη "λυπητερή" της καπιταλιστικής κρίσης για να κερδοσκοπούν σε βάρος μας τραπεζίτες, μεγαλέμποροι, βιομήχανοι και εφοπλιστές. Συντονίζουμε την κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, ώστε ο αγώνας μας να γίνει πιο δυνατός, οι διεκδικήσεις μας πιο αποτελεσματικές.

Καλούμε αγρότες και αγρότισσες σε σύσκεψη συζήτηση και συγκρότηση Γραμματείας Κιλκίς της ΠΑΣΥ την Τετάρτη 26-8-2015 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς (γραφείο του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ) στις 8 το βράδυ.
Συνεχίζουμε την ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων με μαζικές συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες και εξορμήσεις παντού, σε κάθε νομό, σε κάθε χωριό που υπάρχει αγροτικός σύλλογος. Δυναμώνουμε την οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων που προϋποθέτει την αναζωογόνηση και τη συγκρότηση νέων Αγροτικών Συλλόγων, που θα συσπειρώνουν, θα ενημερώνουν, θα διεκδικούν, θα κινητοποιούν τους αγρότες για το σύνολο των προβλημάτων που τους αφορούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.