Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

"Βοηθήστε τον τυφλό να βρεί το φως του"

Του Δημήτρη Τσεχερίδη
Ελεύθερη πτώση, πτώση στο κενό, κρίση οικονομική, κρίση θρησκευτική, κρίση θεσμών και παραδοσιακών αξιών καταχρήσεις παντός είδους, υποχωρήσεις εθνικές ταπεινωτικές και προσβλητικές έως ανεπίτρεπτες ιστορικά και ηθικά με ολέθρια πιστεύω μελλοντικά αποτελέσματα όταν θα κληθούμε να τα αποδεχτούμε άνευ όρων. Όπως πριν πολλά χρόνια με το κυπριακό και το μακεδονικό που όταν άλλοι τα σχεδίαζαν οι πριν από μας εδώ γενιές Ελλήνων αδιαφορούσαν θεωρώντας τα σαν θέματα που δεν μας άγγιζαν και δεν μπορούσαν να μας βλάψουν και σήμερα τα λουζόμαστε με σκυμμένο το κεφάλι κοιτώντας δεξιά αριστερά με βλέμμα απορημένο για το πώς μπορεί πχ ένα εντελώς αστήρικτο και απαράδεκτο νομικά και ηθικά κατοχικό καθεστώς να νομιμοποιείται και το πρόβλημα να μην βρίσκει τη λύση του μέσα από διεθνείς οργανισμούς και να ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα έναν ολόκληρο λαό (κυπριακό), αλλά και ιστορικά απαράδεκτο άλλο θέμα να προβάλλεται ως δικαίωμα για μια υποτιθέμενη μειονότητα και έναν λαό σλάβικης καταγωγής που ξύπνησε ένα πρωί και επινόησε φανταστικές ιστορικές μακεδονικές ρίζες! 

Και μάλιστα να συναινεί υπέρ τους σχεδόν όλη η υφήλιος προβάλλοντας το ιστορικό δικαίωμα της χώρας μας στην ελληνικότητα της Μακεδονίας και την άρνηση στην παραποίηση της ιστορίας μας σαν σοβινιστική κίνηση και στάση κατά ενός μικρού κρατιδίου που ξαφνικά ιδρύθηκε από το πουθενά διεκδικώντας τα πάντα με περισσό θράσος !

Όλοι γύρω μας διεκδικούν αγωνίζονται και σιγά σιγά με κάθε τρόπο κερδίζουν όσα δεν μπόρεσαν να κερδίσουν με ποταμούς αίματος όσες φόρες το επιχείρησαν με στρατιωτικά μέσα στο πέρασμα των αιώνων ! Όλοι ανεξαίρετως, φίλοι μου, έχοντας αρωγούς τους ανά την υφήλιο ανιστόρητους ή από συμφεροντολογικά κίνητρα των χωρών τους υποκινούμενους ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων όπως συνηθίζεται να λέμε, αλλά πάνω απ όλα έχοντας την στήριξη των εδώ καλοθελητάδων, ο εφιάλτης των Θερμοπυλών μοιάζει αγγελούδι μπροστά στους σημερινούς ομοίους του, αλλά και όλοι εμείς έχουμε τη δική μας ευθύνη γιατί εθελοτυφλούμε έχοντας χώσει το κεφάλι μας στην άμμο και αφήνοντας εκτεθειμένο τον κω…….. μας στις ορέξεις του κάθε κακόβουλου γείτονα μας!!!!

Θα μπορούσε να μου πει κάποιος γιατί το λέω αυτό.

Απαντώ με σαφήνεια χωρίς ωραιοποιήσεις πολιτικάντικες.

Γνωρίζουν οι πολλοί ότι η οδός που οδηγεί από τα σύνορα στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας τη Σόφια λέγεται λεωφόρος Μακεδονίας;!!!(όποιος αμφιβάλλει δεν έχει παρά να βάλει έναν ηλεκτρονικό οδηγό GPS να περάσει τα σύνορα και θα το διαπιστώσει). Ότι υπάρχει οδός Μακεδονίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και άλλα παρόμοια μέσα στη Σόφια; Ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά; Ότι ο αλυτρωτισμός καλλιεργείται συστηματικά στα γειτονικά μας κράτη(έχω ζήσει περίπου 28 μήνες στη γειτονική Αλβανία και έχω ιδία άποψη, καθόλου εφησυχαστική , καθώς και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες πλην Τουρκίας που όμως δε χρειάζεται να ζήσεις νομίζω εκεί για να διαπιστώσεις τα αυτονόητα, βλέπε κινήσεις και παραβιάσεις κάθε λεπτό της ημέρας χωρίς κανέναν φραγμό και σεβασμό στην κρατική μας οντότητα και την αποτρεπτική μας ισχύ!!) παρ ότι σχεδόν δεν υφίστανται πλέον σύνορα μέσα από διακρατικές συμφωνίες ή μέσα στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια και δεν θα έπρεπε να υπάρχουν άλλο τέτοιες ανούσιες παρωχημένες ιδέες που τόσα δεινά έφεραν στους λαούς της βαλκανικής τόσους αιώνες; 

Ότι κάποιοι καθηγητές στα εκεί πανεπιστήμια κάνουν ψυχολογικό πόλεμο στα παιδιά μας που τυχαίνει να σπουδάζουν κατά τα αλλά σαν ισότιμοι πολίτες της Ε.Ε. αναγκάζοντάς τα ειδικά στο μάθημα της γεωγραφίας να αποκαλούν το γειτονικό κράτος όχι με το επίσημο μέχρι στιγμής όνομα τους στο χάρτη του Ο.Η.Ε αλλά Μακεδονία, δικές τους παράλογες αξιώσεις για Θράκη και Μακεδονία και πολλά αλλά σοβινιστικά παραληρήματα για να τους βάλουν καλό βαθμό;

Συμβιβασμοί και αποδοχή των πάντων λοιπόν που κάποιοι προσπαθούν να μας περάσουν σαν φυσιολογικούς;!

Ύπνος βαθύς, λήθαργος λες! Ναι από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας που κι εμείς είμαστε μέλη!

Μα τέλος πάντων αυτοί είμαστε;

Αυτά μάθαμε να πρεσβεύουμε σα λαός;

Αυτές τις αρχές κληρονομήσαμε από τους πρόγονους μας;

Μήπως μας φορτώσανε ενοχές που δεν μας ανήκουν;

Μήπως στην προσπάθεια μας να αποφύγουμε τον ακραίο σοβινισμό περάσαμε στο άλλο επικίνδυνο άκρο του ενδοτισμού και της εγκληματικής αδράνειας ανοίγοντας την κερκόπορτα;

Και οι προγονοί μας είχαν αδυναμίες πολλές που όμως δεν τους εμπόδισαν να μεγαλουργήσουν παρά τα πολλά και σοβαρά λάθη τους, εμείς συνεχώς παραχωρούμε υποχωρώντας και παραδίδοντας ιστορικά και ηθικά πλέον κεκτημένα! Με ποιο δικαίωμα άραγε; Με ποια λογική θα έλεγα καλύτερα!!

Ερωτήματα χιλιάδες ερωτήματα που πλανώνται κάθε μέρα στο ήδη παραφορτωμένο μας μυαλό από τα πολλά crastest της καθημερινότητας, των προβλημάτων και των ευθυνών που πολύ έντεχνα κάποιοι σημερινοί «εφιάλτες» φρόντισαν να μας πασάρουν για να ελέγξουν και να ταλανίζουν την έτσι κι αλλιώς δύσκολη πραγματικότητα μας.

Βλέπω γύρω μου ανθρώπους να χαμογελούν!

Ε και; θα μου πεις!

Καλό δεν είναι αυτό;

Μα και φυσικά είναι καλό να χαμογελούν οι άνθρωποι θα σου πω αλλά η διάφορα είναι στο γιατί! Στο λόγο που χαμογελούν!

Από χαρά; Ή επειδή έχουν χαζέψει με όλα αυτά που βιώνουν και δεν θέλουν να πιστέψουν στα μάτια τους με όσα βλέπουν και ακούν κάθε μέρα;

Τι να πιάσεις και τι να αφήσεις μου λες;

Ο ένας αρχηγός μόλις είδε ότι πέρασε το νομικό όριο και οι δικοί του υπουργοί δεν μπορούν να δικαστούν ζήτησε αμέσως εξεταστική επιτροπή! Ο άλλος αρχηγός για να αποφύγει τις ευθύνες των δικών του υπουργών έκλεισε τη βουλή λες και είναι ιδιόκτητη επιχείρηση αδιαφορώντας για τους χιλιάδες πολίτες που εξαρτάται η ζωή τους από τα νομοσχέδια που εκ των πραγμάτων έχουν μείνει αψήφιστα και ποιος ξέρει ποτέ θα ψηφιστούν, και χιλιάδες άλλα εθνικά θέματα λες και έχουμε άνεση χρόνου και όλοι θα μας περιμένουν! Άλλοι έχουν μείνει ακόμη στον Λένιν και στην πρώην σοβιετική ένωση με τις ιδέες που οδήγησαν τα ανατολικά κράτη να προσπαθούν μέχρι σήμερα να βρουν τι τους ‘χτύπησε’ και χάσανε το τρένο κρυμμένοι πίσω από τεράστιους τείχους και συρματοπλέγματα!! Άλλοι χάσανε την επαφή με την σημερινή πραγματικότητα και διεκδικούν με πάθος άκουσον άκουσον τα δικαιώματα των κουκουλοφόρων και τι είναι σωστό ή λάθος! Να διώκεται η κουκούλα ή αυτός που κάνει χρήση της κουκούλας!

 Τρομερό και φοβερό δίλημμα φίλοι μου και ίσως το πιο επίκαιρο σοβαρό και δισεπίλυτο πρόβλημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία μιας και όλα τα αλλά τα έχουμε λύσει!! Κούνια που μας κούναγε και δε μας πετούσε κάτω!

Και μέσα σε όλα αυτά όλοι αυτοί οι κύριοι βασιζόμενοι στην επιλεκτική μνήμη μας και στην ευκολία με την οποία ξεχνάμε όσα μας κάνουν! (μου θυμίζει κάτι από σχέση ιερόδουλης με τον νταβατζή της η όλη υπόθεση, όσο τη βαράει τόσο πιο πολύ τον αγαπάει!!) κάτι τέτοιο πάθαμε και μείς καθώς φαίνεται αφού μυαλό δε βάζουμε παρά τα απανωτά χτυπήματα!

Από την άλλη λειτουργούν τη μια σαν ταχυδακτυλουργοί που με τα μαγικά τους εξαφανίζουν ολόκληρα κομμάτια γης (φιλέτα) και τεράστια ποσά και περιούσιες (χρηματιστήριο) και όλα αυτά χωρίς να μπορεί να τους αγγίξει κάνεις αλλά και να κυκλοφορούν ανάμεσα μας σα να μην έκαναν τίποτα χωρίς ίχνος ντροπής και ενοχές, και το χειρότερο; Να τους επανεκλέγουμε!! Ταχυδακτυλουργοί αλλά και υπνωτιστές αφού καταφέρνουν να κοιμίσουν του καλού καιρού έναν ολόκληρο λαό και να του πουλήσουν ξανά και ξανά το ίδιο παραμύθι της καμένης γης!

Σκεφτείτε πόσες και πόσες φόρες ακούσατε μέχρι σήμερα τα ίδια και τα ίδια από όλους ανεξαίρετος τους πολιτικούς και ειδικά από τα κόμματα εξουσίας, όλοι έχουν κοινό σημείο αναφοράς την αντιδικτατορική τους δράση! (μα που βρέθηκαν όλοι αυτοί οι αντιστασιακοί βρε παιδί μου; Ειδικά αυτό το δύσμοιρο το πολυτεχνείο που το καπηλεύτηκαν σχεδόν οι πάντες και όπως φαίνεται μόνο οι φοιτητές που πραγματικά ήταν εκεί δεν το αναφέρουν, πόσους χωρούσε τέλος πάντων; Και σε ποιων ανθρώπων την ανοχή βασίστηκαν εκείνοι που κυβερνούσαν και έμειναν στην εξουσία επτά χρόνια αφού όλοι αντιστέκονταν με τόση λύσσα;) να γελάς ή να κλαις αγαπητοί μου φίλοι; Και στην καμένη γη που όλοι παραλαμβάνουν κάθε φορά από τους προηγούμενους που δεν είναι άλλοι από τους ίδιους μιας και αλλάζει ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς !

Όλο αυτό μου θυμίζει κάποιους βοσκούς που βάζουν εσκεμμένα φωτιά στα λιβάδια για να ανανεωθεί λένε το χορτάρι την άνοιξη!

Έλα που όμως πριν καλά καλά αρχίσει να συνέρχεται η γη από τα αποτελέσματα της προηγούμενης φωτιάς έρχεται η επόμενη ολέθρια κίνηση του αλλού βοσκού που ξανακαίει την ίδια γη με την ίδια πάντα δικαιολογία ότι περιμένει να καρπίσει για το καλό όλων!

Αποτέλεσμα; Τα καημένα τα ‘ζωντανά’ να περιμένουν εναγωνίως να βρεθούν σε ένα καταπράσινο Λιβάδι όπου το χόρτο θα είναι άφθονο και η ζωή τους θα έχει όλα όσα ονειρεύονταν πάντα!

Κάθε τρία χρόνια και κάτι μιας και ποτέ σχεδόν δεν εξαντλείται η τετραετία έρχεται ο επόμενος βοσκός και καίει ότι δεν έκαψαν οι άλλοι ! Το παράδοξο είναι ότι πολλές φόρες η γη είναι καμένη ακόμη και όταν ο δεύτερος βοσκός παραμείνει στα παλιά του λημέρια και είναι ο ίδιος βοσκός οχτώ χρόνια η ακόμη χειρότερα είκοσι χρόνια μόνος του στο ίδιο λιβάδι! (παγκόσμια πρωτιά και πρωτοτυπία!). Τα συμπεράσματα δικά σας .

Οι προπαππούδες μας ήταν μωρά, μεγάλωσαν, γεννηθήκαν οι παππούδες μας, γέννησαν τους πατεράδες μας, γεννηθήκαμε εμείς, μεγαλώσαμε, γεννηθήκαν τα παιδιά μας, και η ιστορία συνεχίζεται με τους ίδιους πάντα σχεδόν πρωταγωνιστές των γνωστών οικογενειών μεγαλοβοσκών και μεγαλοτσιφλικάδων με τους παρατρεχάμενους τους να μοιράζουν με μεγάλη άνεση δεξιά αριστερά υποσχέσεις ότι επί των ήμερων τους θα καρπίσει επιτέλους αυτή η πολυβασανισμένη γη και θα βγάλει το χορτάρι που θα μας χορτάσει!!

Κάθε 4 χρόνια τα ίδια λόγια για το χόρτο που θα βγει φρέσκο και καταπράσινο!

Και τηρούν την υπόσχεση τους δε λέω!!!

Α!! όλα κι όλα!!

Κάθε νέα τετραετία μας ανανεώνουν το χόρτο!

Όχι όμως της ευημερίας και της προόδου αλλά το ξερό κιτρινισμένο κουτόχορτο που τόσα χρόνια σκορπίζουν σε μεγάλη αφθονία μπροστά μας και μείς το καταναλώνουμε αδιαμαρτύρητα μέχρι τις επόμενες εκλογές προσδοκώντας πάντα τις καλύτερες μέρες με τα πλούσια βοσκοτόπια μέσα από τα λόγια και τις υποσχέσεις των ίδιων τσελιγκάδων χωρίς να βάζουμε δράμι μυαλό!!

Και γιατί. το λέω αυτό;

Απλά επειδή τη θέση του «Αρχιβοσκού» χρόνια πλέον από την κατάργηση και αποκαθήλωση του βασιλιά λιονταριού και την απομάκρυνση από την εξουσία του αυτόκλητου και ευκαιριακού κυβερνήτη κακού λύκου που θέλησε να μας ‘σώσει’ και τον εγκλεισμό του στη φυλακή μαζί με την παρέα του μέχρι τον θάνατό του την ορίζει φαινομενικά με την ψήφο του ο «κυρίαρχος λαός»!!! Τρομάρα μας!

Διώξαμε έναν βασιλιά και ξαναφορτωθήκαμε τους βασιλικότερους του βασιλέως και πορευόμαστε με σκυμμένο πάλι το κεφάλι εν μέσω καμένης και ρημαγμένης γης προσδοκώντας τη γη της επαγγελίας, και η ιστορία συνεχίζεται για να την λεν στους αιώνες οι απόγονοι μας μέχρι να αλλάξουν εάν αλλάξουν πορεία τα μυαλά μας γιατί εκεί είναι το κλειδί!

Γιατί μπορεί οι προγονοί μας να λέγανε ότι «η Επανάληψη είναι η αρχή της μάθησης» και να είχαν δίκιο αλλά παραφράζοντας λίγο το ρητό θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρέπει να προβληματιστούμε παρά πολύ διότι παρά τις χιλιάδες επαναλήψεις εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες όχι μόνο δε μαθαίνουμε αλλά όσο πάμε και βαθαίνουμε επικίνδυνα στην άβυσσο του τίποτα και του πουθενά!

Αγαπητοί μου φίλοι

Είναι πολύ μικρό το δάχτυλο μας για να κρύψουμε πίσω του ολόκληρο το σώμα μας δε νομίζετε;

Ίσως μέσα από την αυτογνωσία την παραδοχή των λαθών και την αποδοχή των ευθυνών μας βρούμε επιτέλους την ατραπό που θα μας οδηγήσει στην αντίπερα όχθη,

Έχουμε τεράστια δύναμη στα χεριά μας σαν πολίτες, γνώμη μου είναι και τη λέω ευθαρσώς ότι είναι καιρός να ξεκινήσουμε τη δική μας επανάσταση που δε χρειάζεται ούτε όπλα ούτε σκληρούς πολέμαρχους για αρχηγούς και λάθη του παρελθόντος αλλά ανθρώπους με νου θέληση δημιουργικότητα και αγάπη για αυτόν τον τόπο που το έχει τόση ανάγκη! Ας πετάξουμε επιτέλους από πάνω μας τις ενοχές που δεν μας ανήκουν και ας ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν πάντα , οι Έλληνες που τους θαύμασε όλη η οικούμενη, αυτοί που πάντα όταν οι άλλοι δεν είχαν πλέον τίποτα να δώσουν και ήταν έτοιμοι να παραδοθούν βρίσκανε το κουράγιο να πάνε παραπέρα και να ανοίξουν νέους δρόμους!

Αυτό το μέλλον ονειρεύομαι εγώ για τα παιδιά μου και πιστεύω όλοι μας!

Θέλω να κοιτάζω στα μάτια τις επόμενες γενιές και να βλέπω αισιοδοξία, δημιουργία, μέλλον, και όχι το απύθμενο κενό της αβύσσου και της αβεβαιότητας μέσα στο βλέμμα τους!

Καιρός να το διεκδικήσουμε βγάζοντας από το χρονοντούλαπο την ατομική σκέψη και την πρωτοβουλία που είναι και το μεγαλύτερο υπέρ όπλο του Έλληνα και να τις ενώσουμε για έναν κοινό σκοπό, μιας και σε αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο η επιτυχία πολλών ελλήνων που μεγαλούργησαν σε όλο τον κόσμο αλλά και η ιστορική μας διαδρομή ανά τους αιώνες μέχρι σήμερα και η προσφορά μας στην παγκόσμια πολιτιστική ταυτότητα και κληρονομιά!.

Καιρός να αντισταθούμε μαζικά και να υψώσουμε φράγματα μπροστά στην επερχόμενη λαβα της λήθης που αργά αλλά σταθερά- κατευθυνόμενα κατατρώει τα θεμέλια της ελεύθερης βούλησης της κοινωνίας μας μέσα από ύπουλες συμβατικές και έντεχνα αφημένες στη ροη της καθημερινότητας μας ατομικές υποχρεώσεις και χρέη προς τρίτους (Τράπεζες κ.τ.λ.).

Καταθέτω την άποψη μου σαν ελεύθερος πολίτης που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα, που ποτέ δεν απαρνήθηκε τις δικές του ευθύνες και υποχρεώσεις και αγωνιά όπως και πολλοί άλλοι για το μέλλον αυτού του τόπου, αλλά και σαν ποιητής και ζωγράφος που διεκδικώ εικόνες όμορφες και εμπνεύσεις από τη χαρά της ζωής και των ανθρώπων, υψώνω τη φωνή μου και βγάζω κραυγή αγωνίας ζητώντας να κάνουμε όλοι το ίδιο .

Να απαιτήσουμε αξιοπρέπεια για όλους! Στο κάτω κάτω ας δώσουμε επιτέλους υπόσταση στη φράση «κυρίαρχος λαός» και να καταστήσουμε σαφές στους κυρίους κυρίους που κατά καιρούς εκλέγουμε για εκπροσώπους μας ότι εμείς είμαστε τα «αφεντικά», ο κόσμος με την δύναμη της ψήφου, ότι η δική μας δύναμη τους ορίζει διαχειριστές πρόσκαιρους και όχι μόνιμους της εξουσίας αυτού του τόπου, και αν δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν είναι φρόνιμο και πιο τίμιο να αποσυρθούν για να αναλάβουν άλλοι πιο ικανοί και διορατικοί που θα μας βγάλουν από την καμένη γη και να χαρούμε μια φύση που επιτέλους θα καρπίσει!!

Με τιμή, ένας απλός άνθρωπος σαν όλους εσάς! 
19 -5 - 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.