Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Περιοδεία - επίσκεψη του Ευρωβουλευτή Σ. Ζαριανόπουλου, στο Τ.Σ. Φ. Αξιούπολης

Υπογράφει το Κοινοβουλευτικό Τμήμα της Κομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
Την Παρασκευή 10.07.2015, αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε., με τον ευρωβουλευτή του κόμματος Σωτήρη Ζαριανόπουλο, επισκέφθηκαν την περιοχή της Αξιούπολης, στην Π.Ε. Κιλκίς, συνομίλησαν με πρόσφυγες, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Παιονίας και επισκέφθηκαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ειδομένης.
Γι ακόμη μια φορά διαπίστωσαν ότι το δράμα των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που συγκεντρώνονται στους συνοριακούς σταθμούς της Ειδομένης και των Ευζώνων στην Π.Ε. Κιλκίς, στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, προσπαθώντας να φτάσουν στις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν επιλέξει.

Πρόκειται κυρίως για Σύριους, αλλά και Αφγανούς, Αφρικανούς, άνδρες, γυναίκες, έγκυες, βρέφη, μικρά παιδιά, ανάπηροι, γέροντες, που ξεκινούν από τις χώρες τους και ταξιδεύουν με όλα τα μέσα. Η χώρα μας αποτελεί έναν από τους σταθμούς της πορείας τους.

Στην Ελλάδα όμως, πέφτουν θύματα της "Συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ ΙΙ" η οποία προβλέπει την παραμονή των μεταναστών και προσφύγων στη χώρα εισόδου, με αποτέλεσμα να παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, είτε να οδηγούνται στα χέρια των λαθροδιακινητών αναζητώντας τρόπο για να μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους.

Στις συνομιλίες τους με την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, κατήγγειλαν ότι πέφτουν θύματα άγριας οικονομικής εκμετάλλευσης, σε κάθε σταθμό της πολύπαθης διαδρομής τους, κυρίως από τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών. Επίσης κατήγγειλαν, ότι στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής δρα μαφία, η οποία χτυπά και ληστεύει όσους επιχειρούν να διέλθουν μόνοι τους, χωρίς να πληρώσει λαθροδιακινητές, και τους ξαναστέλνει στη χώρα μας. Όσοι καταφέρουν να συνεχίσουν την πορεία τους, αντιμετωπίζουν την ίδια βαρβαρότητα και στα σύνορα ΠΓΔΜ - Σερβίας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο Παιονίας Χ. Γκουντενούδη, η αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. ενημερώθηκε για τα αιτήματα που έχει υποβάλει ο Δήμος προκειμένου να διασφαλιστούν συνθήκες ανθρώπινης φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Παιονίας, ζητά να δημιουργηθεί χώρος φιλοξενίας για 1-2 μέρες, και να ληφθούν μέτρα για την υγιεινή (π.χ., δημιουργία τουαλετών, τοποθέτηση κάδων ανακυκλώσιμων υλικών, κ.ά.).

Επιπλέον, ζητά να δοθούν κονδύλια για τον καθαρισμό και την απολύμανση του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Ειδομένης, όπως επίσης και να ανακατασκευαστούν οι τουαλέτες του Σταθμού. Να τοποθετηθούν πλαστικοποιημένες επιγραφές στα αραβικά, στα φαρσί και στα παστούν, στις περιοχές που καταλήγουν οι πρόσφυγες με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και κοινωνικές δομές.

Ο Ευρωβουλευτής Σ. Ζαριανόπουλος παρουσίασε συνοπτικά τις θέσεις του ΚΚΕ και κάλεσε την κυβέρνηση, να πάρει ουσιαστικά μέτρα ανθρώπινης φιλοξενίας όλων των προσφύγων και μεταναστών, να τους εφοδιάσει με ταξιδιωτικά έγγραφα για τη μετακίνησή τους στις χώρες της επιλογής τους, να χορηγήσει πολιτικό ή ανθρωπιστικό άσυλο σε όσους το ζητήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.