Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Συνεχίζεται το Εθνικό Πρόγραμμα χαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα στις επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές

«Παράθυρο» για γεωγραφική επέκταση του Εθνικού Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας 2017-2018 με Εναέρια Μέσα άνοιξε σχετική η σύσκεψη, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΕΛΓΑ στις 30-06-2015, μετά από αιτήματα φορέων και αγροτών να υπαχθούν οι περιοχές τους στο εν λόγω πρόγραμμα.
Στη συνάντηση που συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Περιφερειών ενδιαφέροντος (Καβάλας, Σερρών, Πιερίας και Κοζάνης), η ανάδοχος του έργου εταιρεία «3Δ» και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ, διατρανώθηκε η ανάγκη συνέχισης του Προγράμματος, ενώ εξετάστηκαν επίσης οι τεχνικές και οικονομικές δυνατότητες της επέκτασής του σε άλλες περιοχές πέραν των ήδη αξιολογημένων γεωγραφικών τμημάτων, στα οποία εφαρμόζεται. 

Όπως τονίστηκε κατά τη σύσκεψη, τα μέσα εφαρμογής του υφιστάμενου προγράμματος επαρκούν οριακά για την κάλυψη των ήδη οριοθετημένων περιοχών προστασίας, και οποιαδήποτε γεωγραφική επέκταση απαιτεί επιπλέον μέσα και κατά συνέπεια επιπλέον κόστος το οποίο υπό της παρούσες συνθήκες δεν μπορεί να καλύψει ο ΕΛΓΑ, ενώ η επέκτασή του υφιστάμενου προγράμματος σε νέες περιοχές χωρίς ανάλογη αύξηση των διαθέσιμων μέσων, θα επιδείνωνε την κατάσταση και θα μείωνε δραματικά την αποτελεσματικότητά του.

Κατά συνέπεια, έως και το 2019 που λήγει η ισχύς του, το Πρόγραμμα θα συνεχίζει να εφαρμόζεται σε 5.200.000 στρέμματα της Κεντρικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Ελλάδας, ενώ στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής του συνδυασμένης με την αξιολόγηση στο φυσικό πεδίο, κατά την περίοδο 2017-2018 και με βάση τη δυνατότητα χρήσης τυχόν υπολοίπου ωρών από την υπάρχουσα σύμβαση, θα εξεταστεί η δυνατότητα ένταξής κάποιων νέων περιοχών.

Σε κάθε περίπτωση, η Διοίκηση του ΕΛΓΑ επιβεβαιώνει ότι, στο βαθμό που υπάρξει ενδιαφέρον και πρόταση χρηματοδότησης του έργου από τις Περιφέρειες που ενδιαφέρονται, ο Οργανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα να διαθέσει την τεχνογνωσία, τις υπηρεσίες του Κέντρου Εφαρμογών για την υποστήριξη του έργου και το υλικό σποράς των νεφών ως συμπράττων φορέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.