Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στο Κιλκίς

Δελτίο τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς 
Την Τετάρτη το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ειρήνης η συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, μπροστά στην ψήφιση του νέου μνημονίου και των πρώτων μέτρων – φωτιά που έρχονται να ματώσουν το λαό.
Την ομιλία εκ μέρους της Γραμματείας Κιλκίς του ΠΑΜΕ έκανε ο Θόδωρος Αθανασιάδης, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς – Παιονίας. Κάλεσε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους νεολαίους, να πάρουν τη ζωή τους, το μέλλον των οικογενειών και των παιδιών τους στα δικά τους χέρια, τα χέρια αυτά χωρίς τα οποία γρανάζι δε γυρνά.

Αναφέρθηκε στις αυταπάτες που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι μπορεί δήθεν να υπάρξει φιλολαϊκή διακυβέρνηση εντός της ΕΕ, με την οικονομία στα χέρια των καπιταλιστών, καθώς και στις αυταπάτες που έσπειρε με το κάλπικο ερώτημα του δημοψηφίσματος όπου το «όχι» μετατράπηκε σε «ναι» μέσα σε λίγες ώρες. Εξήγησε ότι όλα τα αστικά κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ – πλέον – έχουν ματώσει το λαό, γιατί όλοι τους είχαν και έχουν προσανατολισμό να εξασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, γι’ αυτό και όλα τα μέτρα είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. 

Σημείωσε επιπλέον και για τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ότι όσο κι αν χρησιμοποιεί «αντιμνημονιακή» φρασεολογία, στήριξε τη λογική του δημοψηφίσματος, κάνει ουσιαστικά προγραμματική αντιπολίτευση και όχι αντιπολίτευση από τη σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων μιας και δεν αμφισβητεί την αιτία που γεννάει τη εξαθλίωση του λαού, δηλαδή τα κέρδη των καπιταλιστών.

Άσκησε κριτική τόσο στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αλλά και σ’ αυτές του νομού, οι οποίες είτε στηρίζουν είτε ανέχονται τις επιλογές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μιας και όλο αυτά το διάστημα δεν συνέβαλλαν στο ελάχιστο στην οργάνωση των εργαζομένων, δεν συνέβαλλαν στην προετοιμασία τους, ώστε να αντισταθούν και να αντιμετωπίσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.

Κάλεσε το λαό να μη δεχτεί κανένα μνημόνιο, να μη δεχτεί τη λογική του μικρότερου κακού, ή τη λογική να διαλέξει με ποια θηλιά να κρεμαστεί, ούτε να παρασυρθεί από δήθεν νέες εναλλακτικές επιλογές τύπου Λαφαζάνη που πάνε να φτιαχτούν για να εγκλωβίσουν και πάλι το λαό σε ανώδυνα για το σύστημα μονοπάτια, αλλά να χαράξει το δικό του δρόμο, το δρόμο της αναπλήρωσης των απωλειών, το δρόμο της ικανοποίησης των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να ενισχύσει την οργάνωση και την ενότητά του, να μετατρέψει τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς σε κέντρα αντίστασης και αλληλεγγύης.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης, με τα συνθήματα: «Έφτασε η ώρα, να ξεσηκωθούμε, μνημόνια διαρκείας, εμείς δε θα δεχτούμε» και «Είμαστε σε πόλεμο, μην παραδοθείς! Έφτασε η ώρα, να ξεσηκωθείς!» να στέλνουν το μήνυμα ότι η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα έχουν τη δύναμη αν το αποφασίσουν να νικήσουν τους εκμεταλλευτές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.