Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Απαγόρευση της μετάδοσης αποτελεσμάτων από τις Περιφέρειες-Πραξικόπημα καταγγέλλει ο Γ. Γεωργαντάς

Δελτίο τύπου
- Βουλευτής Κιλκίς, Ν.Δ., Γιώργος Γεωργαντάς, Τομεάρχης Εσωτερικών
- Βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ, Χρήστος Μπουκώρος
Με σημερινή του εγκύκλιο το Υπουργείο Εσωτερικών απαγορεύει ουσιαστικά την μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος το βράδυ της Κυριακής από τις Περιφέρειες και τις Περιφερειακές Ενότητες ολόκληρης της χώρας. Αποφασίζει και διατάζει να αποστέλλονται όλα τα αποτελέσματα στο Υπουργείο Εσωτερικών από όπου και θα μεταδίδονται σε πλήρη αντίθεση με όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις για τις οποίες αποτελέσματα μετέδιδαν οι Περιφερειακές Ενότητες της χώρας ( πρώην Νομαρχίες) παράλληλα με το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η σημερινή εγκύκλιος προκειμένου να υπηρετεί τη διαφάνεια αντί να αναφέρει: «Δεν είναι λοιπόν επιτρεπτό να ανακοινώνονται εκλογικά αποτελέσματα σε τοπικά μέσα ενημέρωσης συμπεριλαμβανόμενων και των ιστοχώρων που ενδεχόμενα διαθέτετε, εάν δεν έχει προηγηθεί η μετάδοσή τους από το Υπουργείο». Αν η εγκύκλιος υπηρετούσε τη διαφάνεια, κατά τη άποψή μας θα έπρεπε να αναφέρει: « Απαγορεύεται η μετάδοση των αποτελεσμάτων από τις Περιφερειακές Ενότητες, αν δεν έχει προηγηθεί η αποστολή τους και όχι η μετάδοσή τους από το Υπουργείο».

Μεθοδεύσεις που θα ζήλευε ο αλήστου μνήμης Εμβέρ Χότζα και ο ηγέτης της βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ-ουν τα βήματα του οποίου αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Ο Ελληνικός λαός καλείται σε επαγρύπνηση.

Πλέον δεν κινδυνεύει απλά το ευρωπαϊκό κεκτημένο αλλά η ελεύθερη πληροφόρηση και κατ’ επέκταση η δημοκρατία.

Δείτε την κατάπτυστη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.