Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

ΠΑΜΕ: Η εργοδοσία και στο Κιλκίς εντείνει την επίθεση στους εργαζόμενους

Δελτίο Τύπου ΠΑΜΕ Κιλκίς
Όπως σε ολόκληρη τη χώρα έτσι και στο Κιλκίς, η εργοδοσία χωρίς να χάσει την ευκαιρία εντείνει την επίθεση στους εργαζόμενους, αξιοποιώντας το κλίμα φόβου που καλλιεργείται από τη συγκυβέρνηση, της Ε.Ε. και τους μηχανισμούς της.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου εργοστάσια (κυρίως στον κλάδο των τροφίμων) σταματούν τη λειτουργία τους και οδηγούν του εργάτες σε υποχρεωτικές άδειες, ή τους λένε ότι δεν έχουν να τους πληρώσουν άρα καλύτερα να μην εργαστούν μερικές μέρες, ή τους έχουν στην αναμονή με τα ενδεχόμενο να κλείσουν την Παρασκευή. Υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις που εργάτες δεν έχουν πληρωθεί ολόκληρο το μισθό τους ή έχει καθυστερήσει η πληρωμή τους.

Αξιοποιούν το κλίμα φόβου που καλλιεργήθηκε μετά το κλείσιμο των τραπεζών για το οποίο βασική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση, με σκοπό να εντείνουν την επίθεση προς την εργατική τάξη του νομού.

Οι μονοπωλιακοί όμιλοι απαιτούν σήμερα από τους εργαζόμενους, που τα προηγούμενα χρόνια μάτωσαν κυριολεκτικά με τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές, να συναινέσουν, να βάλουν την υπογραφή τους στους νέους αντεργατικούς σχεδιασμούς.

Μας ζητάνε να ξεχάσουμε τις απώλειες που είχαμε, μας ζητάνε να αποδεχτούμε νέες συμφωνίες-λαιμητόμους. Ζητάνε να προσυπογράψουμε τη φτωχοποίησή μας. Αυτοί είναι οι νέοι όροι κερδοφορίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά στη νέα αυτή επίθεση των εργοδοτών. Να μην υποκύψουν. Να σηκώσουν κεφάλι!

Δεν θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου.

Να μην παρασυρθούν, επίσης, από περιπτώσεις βιομηχάνων που κατέβαλαν κανονικά τους μισθούς ακόμα και το επίδομα αδείας, και μπουν στη λογική του «καλού» και του «κακού» εργοδότη, του «υγιούς» και «μη υγιούς» επιχειρηματία. Το αυτονόητο της καταβολής του μισθού δεν μπορεί να αποτελεί θετικό παράδειγμα, μιας και σε κάθε περίπτωση ο μισθός αποτελεί κομμάτι των υπερκερδών που οι ίδιοι οι εργάτες παράγουν, κομμάτι των τεράστιων και συνεχών φοροαπαλλαγών και επιδοτήσεων του μεγάλου κεφαλαίου.

Καλούμε τα σωματεία να βρίσκονται συνεχώς κοντά στους εργαζόμενους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κανένας εργάτης μόνος του.

Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.

Απαιτούμε

· Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!

· Καμία υποχρεωτική άδεια ή άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους, ούτε απόλυση με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.

· Πάγωμα των δόσεων για φόρους, στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

· Πάγωμα των πληρωμών για φως, νερό, τηλέφωνο. Καμιά διακοπή συνδέσεων.

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.