Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Δράσεις της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Κιλκίς τον Ιούνιο- Ιούλιο 2015.

Μεγάλη συμμετοχή παιδιών είχε και φέτος η καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικής απασχόλησης στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς, με τίτλο “Με τη φαντασία μου μπορώ και αυτό το καλοκαίρι να κάνω μαγικό”! 
Και έγινε πραγματικά μαγικό το καλοκαίρι τις τέσσερις εβδομάδες που διήρκησαν οι φετινές δράσεις. Oι ήρωες των παραμυθιών ξεπήδησαν από τα βιβλία για να κρατήσουν συντροφιά τους μικρούς και μεγάλους φίλους της βιβλιοθήκης.

Με τη βοήθεια των εθελοντών τρομεροί πειρατές, πριγκίπισσες, δράκοι και ατρόμητοι ιππότες, μικρά και μεγάλα βατράχια, καμηλοπαρδάλεις που αγαπούν τα καπέλα, ένας όχι και τόσο άγριος μπαμπούλας και άλλοι πολλοί ενθουσίασαν, κράτησαν συντροφιά, διασκέδασαν, και κάποιες φορές προβλημάτισαν τους συμμετέχοντες.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν απόψεις, φόβους, ελπίδες και όνειρα αλλά και να παίξουν επιτραπέζια και άλλα παιχνίδια, να γνωρίσουν νέους φίλους, να συνεργαστούν, να τραγουδήσουν και να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες μέσα από ένα μεγάλο αριθμό δραστηριοτήτων.

Ο στόχος όλων των δράσεων είναι τα παιδιά να αγαπήσουν τα βιβλία και να κατανοήσουν τα μεγάλα ταξίδια και τους καινούριους κόσμους που μπορεί να ανοιχτούν μπροστά τους μέσω της ανάγνωσης βιβλίων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν 16 προγράμματα από 18 Ιουνίου έως και 16 Ιουλίου, με την συμμετοχή 192 παιδιών.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς θα ήθελε να εκφράσει θερμές ευχαριστίες στους παρακάτω εθελοντές και εθελόντριες που με αγάπη και μεράκι αφιέρωσαν τον χρόνο τους για να πραγματοποιηθούν αυτές οι δράσεις : Μητσακάκη Καλλιόπη, Τσεσμετσίδου Νικολέτα, Τσιρίκα Αθηνά, Χριστοφορίδου Ελισάβετ, Αραβίδου Μάρθα, Μιχαηλίδου Σοφία, Κωνσταντινίδου Ζήνα, Ρεκάλου Ελένη, Αυγερινού Ανατολή, Ελευθεριάδου Ανατολή, Τραγουδάρα Καλλίτσα και Πέρρο Γεώργιο. Επίσης θερμές ευχαριστίες στη Χατζηγεωργιάδου Μαρία και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “Νηρέας” και την Παπαδοπούλου Μαρία, Σχολική Σύμβουλο 38ης Περιφέρειας Νομού Κιλκίς.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς είναι ανοιχτή όλο το καλοκαίρι από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00 με 15:15 κάθε μέρα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2341076338, Ιστοσελίδα: vivl-kilkis.kil.sch.gr, Email: vivlkilk@sch.gr, Facebook: www.facebook.com/LibraryKilkis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.