Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Εξιχνιάστηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων, μέσω διαδικτύου και διακριβώθηκε η εμπλοκή 17χρονου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της συνεχούς δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, εξιχνιάστηκε σχετική υπόθεση με θύμα 17χρονη. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, για πορνογραφία ανηλίκων και πορνογραφικές αναπαραστάσεις ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, στην οποία εμπλέκεται 17χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από έγκληση της μητέρας της 17χρονης, σύμφωνα με την οποία η ανήλικη συνομιλούσε με άγνωστο άτομο, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και του απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο.

Ακολούθως, η ανήλικη δέχτηκε προσωπικό μήνυμα από άλλο προφίλ, που την ενημέρωνε ότι κατέχει φωτογραφίες της και την απείλησε ότι αν δεν του αποστείλει άλλες δύο (2) επίμαχες φωτογραφίες της, θα στείλει αυτές που έχει ήδη στην κατοχή του και σε άλλα άτομα.

Η ανήλικη δεν ενέδωσε και το εν λόγω άτομο απέστειλε κάποιες από τις φωτογραφίες της σε διαδικτυακούς της φίλους, ενώ προσέγγισε και άλλα ανήλικα άτομα για να του δώσουν αντίστοιχες φωτογραφίες, ζητώντας σε μία περίπτωση, από ανήλικη να συνευρεθεί μαζί του με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή.

Στο πλαίσιο αυτό, εκδόθηκε Διάταξη και Βούλευμα από την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή για άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από τη μεθοδική αστυνομική και ψηφιακή έρευνα της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ανάλυση των ηλεκτρονικών ιχνών, ταυτοποιήθηκε ο κάτοχος της επίμαχης σύνδεσης διαδικτύου.

Σε κατ’ οίκον έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, στην οικία του 17χρονου σε περιοχή της Αττικής, διενεργήθηκε επιτόπιος έλεγχος στα ψηφιακά μέσα του και ταυτοποιήθηκε ότι ήταν ο διαχειριστής των δύο (2) επίμαχων προφίλ και ότι είχε διαγράψει τις προαναφερθείσες φωτογραφίες της ανήλικης.

Βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας (1) φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία (1) ταμπλέτα (tablet), που θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.