Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Με 15 ευρώ τη μέρα



Της Μέμας Τεμεκενίδου
Κι εκεί που λες ότι τα έχεις ακούσει όλα και δε σ εκπλήσσει τίποτα……. φλατς, ένας Θηβαίος στα μούτρα σου! Ο Χρήστος ο Θηβαίος ντεεεε!! Ο τραγουδιάρης, ο (ντεμέκ) κουλτουριάρης, που με όσα μαλλιά του μείνανε και όσα μυαλά είχε εντός του κρανίου του, βγήκε να δώσει συνέντευξη στο ραδιόφωνο.

Κι ενώ πίστευες ότι δε μπορεί να ξαναβγεί καλλιτέχνης του πνευματικού βεληνεκούς Σφακιανάκη (τυφώνας εν κρανίω), διαπιστώνεις ότι αυτή η δεξαμενή των καλλιτεχνών είναι ανεξάντλητη. Προφανώς δεν είναι η μόνη ανεξάντλητη δεξαμενή, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Η αμέσως επόμενη που μου έρχεται στο μυαλό είναι αυτή των πολιτικών. Και βρίσκω πάααρα πολλά κοινά! Αυτό δεν είναι κατ ανάγκη κακό. Εκτός κι αν είναι χειρότερο!

Ένα κοινό ας πούμε: Δεν υπάρχει τσίπα. Ντιπ κατά ντιπ! Άλλα λένε σήμερα, άλλα λέγανε χθες, άλλα θα πούνε αύριο…. Αλλά όλα θα τα υποστηρίζουνε με πάθος! Και μας ψέγουν γιατί θυμόμαστε τα προηγούμενα πάθη τους και ζητάμε εξηγήσεις για την αλλαγή τους. Το οποίο πάθος δεν είναι κακό από μόνο του, αλλά όταν συνδυάζεται με τη βλακεία… σκοτώνει.

Δεύτερο κοινό : Δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Και δε μιλάω γι αυτούς που βγήκανε προ πολλού στο επάγγελμα και έχουν ξεχάσει πως είναι να ζεις στην πλέμπα, αλλά κι αυτούς που μέχρι χθες βολεύονταν απ τα σκουπίδια. Τα όποια σκουπίδια! Είτε πρόκειται για ¨είδη υγιεινής¨, είτε για στήριξη από φασιστοειδή και παραθρησκευτικά υποκείμενα, είτε για γάμους – επενδύσεις ………. είτε για νταβαντζήδες μεταφορικούς και ουσιαστικούς.

Είπε λοιπόν μεταξύ των άλλων ο εν λόγω:

α. ¨ οι νέοι παραμένουν άνεργοι γιατί δεν θέλουν να δουλέψουν αλλά να ζήσουν με την σύνταξη των γονέων τους¨

β. ότι ¨μπορεί να ζήσει την πενταμελή οικογένειά του με 15 ευρώ την ημέρα. «Εγώ μπορώ να ζήσω με ένα καπέλο στη μέση του δρόμου. Να δουλέψω σερβιτόρος»¨

γ. απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο της είπε ότι το επάγγελμα της είναι αντιπαραγωγικό. Κι όταν η κυρία Αυγερίδου του ανέφερε ότι έχει σπουδάσει χημικός …είπε το θεϊκό : να πάς να δουλέψεις στα λιπάσματα.

Θέλοντας να συμβάλω στην ενημέρωση του κ. Θηβαίου για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα του 3ου Αριστερού μνημονίου, έχω να επισημάνω τα εξής.

Α. Οι νέοι παραμένουν άνεργοι γιατί δεν υπάρχουν ούτε δουλειές , ούτε ευκαιρίες, ούτε ελπίδα σ αυτή την παντέρμη καμένη γη, (την ευλογημένη από τις μοίρες κατά τα άλλα). Και όχι ΔΕ βαριούνται να δουλέψουν, γι αυτό και οι πιο προικισμένοι ή απελπισμένοι απ αυτούς, παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς! Όσο για το αν τρώνε τη σύνταξη του γονιού τους…. πρόσεχε φίλε μου τι λες. Γιατί οι νέοι, έχουνε και νέους γονείς που οι περισσότεροι, δεν είναι συνταξιούχοι! Άνεργοι είναι, ή στην καλύτερη περίπτωση εργαζόμενοι επισφαλώς, άντε και μερικοί συνταξιούχοι και το μόνο που μπορούν να τους προσφέρουν είναι ένα πιάτο φαΐ. Και δεν ξέρω αν θυμάσαι απ τα νιάτα σου….. οι νέοι άνθρωποι ΔΕ βολεύονται μόνο με το φαΐ! Θέλουν και να βγουν, να φλερτάρουν, να ζήσουν τους έρωτες τους, να φύγουν απ τα γονεϊκά σπίτια τους και να φτιάξουν τις δικές τους φωλιές, να δημιουργήσουν, να προκαλέσουν και να προκληθούν, να αποδείξουν ότι αξίζουν και να τονώσουν την αυτοπεποίθηση τους.

Β. το όνειρο όλων των ανθρώπων δεν είναι να πάρουν ένα καπέλο και να ¨ζήσουν στη μέση του δρόμου¨. Κάποιοι άλλωστε το κάνουν! Ζητιανεύουν στις γωνιές!

Γ. δεν είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα να ζήσεις 5μελή οικογένεια με 15 ευρώ την ημέρα. Πόσο μάλλον το να μην το κάνεις. Χιλιάδες οικογένειες στην Ελλάδα ζουν μ αυτό το μεροκάματο και χωρίς ασφάλεια, και πολλές άλλες με λιγότερα. Να θυμίσω ότι το επίδομα ανεργίας που δίνει ο ΟΑΕΔ, μόνο για ένα χρόνο μάλιστα, είναι 14,40 ευρώ την ημέρα. Και το να βρεις δουλειά σερβιτόρου, έστω εποχιακού, δεν είναι το ευκολότερο. Χιλιάδες πτυχιούχοι νέοι το προσπαθούν.

Δ. αν η εναλλακτική του να είσαι δημοσιογράφος είναι το να …. παράγεις λιπάσματα…. Τι να πω!!!! Πραγματικά δεν ξέρω ποια ρύπανση είναι επικινδυνότερη!

Και τέλος πάντων καλλιτέχνη , άμα δεν ξέρεις τι να πεις…. Τραγούδα! Το κάνεις μια χαρά, δεν είναι απαραίτητο να μιλάς.

Είπα καλλιτέχνη και θυμήθηκα τώρα, μια άλλη καλλιτέχνιδα στο είδος της, την πολιτικό κ. Μπακογιάννη. Τότε το 1992 που ο πατερούλης της μας κυβερνούσε και μας μάλωνε γιατί δεν πιστεύαμε τη δημιουργική λογιστική του 0+0=13%. Μας διαβεβαίωνε μάλιστα ότι η ιδία ζούσε με 60.000 δραχμές το μήνα και τρεφόταν τα βράδια μ ένα γιαουρτάκι. Τςτςτς!! Τι μπορεί ν ακούσει ο άνθρωπος και να μην αντιδράσει!! 100 κιλά άλογο κούρσας και τρέφετε με 200 gr γιαούρτι. Κι αντί να εξαϋλωθεί ….. αυξάνεται και πληθύνεται!

Κι επειδή πολλά θαυμαστικά βάζω στα κείμενα μου, σας μεταφέρω την τελευταία διαταγή του Υπουργείου Παιδείας.

Καταργείται λέει το σύμβολο του θαυμαστικού, γιατί μετά τις τελευταίες εξελίξεις….. δεν έχει μείνει τίποτε άλλο να θαυμάσουμε!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.