Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Πρωτόγνωρα γεγονότα στις εκλογές του Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης – Αναψυχής και Εστίασης Κιλκίς

Υπογράφει η Γραμματεία ΠΑΣΕΒΕ Κιλκίς
Πρωτόγνωρα γεγονότα έλαβαν χώρα σχετικά με την πραγματοποίηση των εκλογών του Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης – Αναψυχής και Εστίασης Κιλκίς.

Η προκήρυξη των εκλογών έγινε μόλις 5 μέρες πριν τη διεξαγωγή τους και παραμένει άγνωστο αν όλοι οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν γι’ αυτές. Η προθεσμία υποβολής ψηφοδελτίων και υποψηφιοτήτων δεν διήρκησε ούτε δύο 24ωρα, μιας και έληγε την Πέμπτη το μεσημέρι. Επιπλέον, γεννάει ερωτηματικά η μη πραγματοποίηση γενικής συνέλευσης πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Εκτός από αυτά, όταν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ ανακοίνωσαν (εμπρόθεσμα) στον πρόεδρο της προσωρινής διοίκησης ότι έχουν έτοιμο ψηφοδέλτιο και υποψήφιους, αυτός απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει δεκτό ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και ότι μόνο σε ενιαίο ψηφοδέλτιο μπορούν να κατέβουν όσοι υποψήφιοι το επιθυμούν. Μετά από πίεση και από την αναφορά εκ μέρους της ΠΑΣΕΒΕ ότι δεν μπορεί να απαγορέψει τη συγκρότηση ξεχωριστού ψηφοδελτίου, ο πρόεδρος απάντησε ότι «αν θέλετε να κατεβάσετε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο, τότε θα ακυρώσω τις εκλογές».

Αποτελεί, λοιπόν, τουλάχιστο πρόκληση, να βγαίνει σήμερα (5/6) ο πρόεδρος του συλλόγου και να ανακοινώνει ότι ακυρώνει (ούτε καν αναβάλει) τις εκλογές «λόγω έλλειψης του αναγκαίου ενδιαφέροντος για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τα μέλη και μη συγκρότησης ψηφοδελτίου».

Η συμπεριφορά του και οι τακτικές του καταδεικνύουν είτε ότι δεν έχει καμία σχέση με συλλογικές διαδικασίες και διαδικασίες λειτουργίας σωματείων, είτε εσκεμμένα και μεθοδευμένα προχώρησε σ’ όλα τα παραπάνω.

Προφανώς, η επιλογή των δυνάμεων της ΠΑΣΕΒΕ στο Κιλκίς, να συγκροτήσουν ξεχωριστό ψηφοδέλτιο με σαφείς και συγκεκριμένες θέσεις σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση θορύβησε τον κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Και από αυτά τα γεγονότα, οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Εκτός όλων των άλλων αυτά τα γεγονότα έχουν σκοπό να απογοητεύσουν και οδηγήσουν στη γωνία ανθρώπους που θέλουν να βγουν στο προσκήνιο και να παλέψουν συλλογικά για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους. Εμείς καλούμε κάθε συνάδελφο και καθεμιά συναδέλφισσα να παραμερίσει αυτές τις δυνάμεις και αυτές τις αντιλήψεις, να συσπειρωθεί πλάι στις αντιμονοπωλιακές δυνάμεις, να αναπτύξει αγώνες για άμεσες διεκδικήσεις δεμένες με την προοπτική ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης που θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.