Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς

"Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς, δια της Υπευθύνου του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων – Μέλος Π.Ο.Δ.Π., ευχαριστεί τα μέλη Ο.Δ.Π της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς καθώς και τους Διευθυντές /ντριες των σχολικών μονάδων ευθύνης μας, για την άμεση και αποτελεσματική συνεργασία – συνέργεια και το συντονισμό της δομής Ενημέρωσης, Επιμόρφωσης, Πρόληψης και Αντιμετώπισης των φαινομένων Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού (ΣΒΕ), έτσι όπως προγραμματίστηκαν να υλοποιηθούν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ) για τα σχολικά έτη 2013 - 2014 και 2014 -2015.
Στις προβλεπόμενες δράσεις έλαβαν μέρος εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, καθώς και θεσμικοί, τοπικοί και κοινωνικοί φορείς και οργανισμοί που εξειδικεύονται σε θέματα πρόληψης της ΣΒΕ, με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση του φαινομένου της ΣΒΕ. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι επιτεύχθηκε η ευαισθητοποίηση και η ενεργός συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας, της οικογένειας και της ευρύτερης τοπικής κοινότητας. 

Η προσπάθειά μας να δημιουργηθεί μια μόνιμη δομή πρόληψης και αντιμετώπισης της ΣΒΕ στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, μέσω του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και των υποστηρικτικών δομών – φορέων - επαγγελματιών της τοπικής κοινωνίας, είχε θετικά αποτελέσματα και έκανε την επικοινωνία μας αποτελεσματική. Αρωγοί και συμπαραστάτες σταθήκατε στην εναγώνια έκκληση για επιμόρφωση, η οποία πραγματοποιήθηκε συστηματικά από τα μέλη Π.Ο.Δ.Π στα στελέχη και τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς.

Η καταγραφή, η πρόληψη, η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση σε πρώιμο στάδιο των φαινομένων της ΣΒΕ, επιτεύχθηκε σε μεγάλο βαθμό και η συχνή μας επικοινωνία αποδεικνύει την ειλικρινή πρόθεσή μας για μια εκπαίδευση με ανθρωπιά και έντονο το αίσθημα της «ομάδας». 

Ελπίζουμε σε συνέχεια της άριστης συνεργασίας μας και τη διεύρυνση των οριζόντων ως προς την προσέγγιση του φαινομένου της ΣΒΕ, λαμβάνοντας υπόψη πλέον την εμπειρία που αποκομίσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια. Στη διάθεσή σας για σχεδιασμό και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων και προτάσεων για την επιτυχή αποδοχή της πρόληψης του φαινομένου της ΣΒΕ στο ανθρώπινο δυναμικό της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.