Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

"Τι ψάχνει να βρει ο εργοδότης μας στις τσάντες μας;"

Δελτίο τύπου Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης
Η διοίκηση της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει τον όμιλο S/M ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για την συνέχιση των απολύσεων, εργαζόμενοι που στην πλειοψηφία τους είναι με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας και 8ωροι.
Ο όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ μετά τις απορροφήσεις που έκανε είτε άμεσα είτε με την μορφή της δικαιοχρησίας, όπως με την εταιρεία S/M ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ, προχωρά σε αναδιάρθρωση του δικτύου των καταστημάτων, κλείνοντας καταστήματα και πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους.

Μέσα στα πλαίσια του ανταγωνισμού των εταιρειών και στην διασφάλιση της μεγαλύτερης δυνατής κερδοφορίας τους δεν τους ενδιαφέρει αν αυτό οδηγεί στην ανεργία και στην εξαθλίωση και άλλους εργαζόμενους, όπως και δεν τους ενδιαφέρει αν αυτό προκαλεί μεγαλύτερη εντατικοποίηση της δουλειάς σε αυτούς που συνεχίζουν να δουλεύουν.

Ο όμιλος ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ κάνοντας εφαρμογή όλων των αντεργατικών νόμων έχει κάνει μειώσεις στους μισθούς, με το κόψιμο των επιδομάτων και με την χρήση της τελευταίας κλαδικής σύμβασης που είχε υπογράψει η πλειοψηφία της ομοσπονδίας, με μείωση στο μισθό 6,7%. Επίσης σήμερα προσλαμβάνει εργαζόμενους με του κατώτατους μισθούς και με ελαστικές μορφές εργασίας, που σημαίνει μισθοί των 200 και 300 ευρώ.

Για να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους το τελευταίο διάστημα βάζει τους εργαζόμενους της εταιρείας ασφαλείας που συνεργάζεται να ψάχνουν τις τσάντες του προσωπικού, μέσα και έξω από τα καταστήματα. Ένα μέτρο που ενώ ξέρει πως είναι παράνομο το κάνει για να εξευτελίσει τους εργαζόμενους και να τους τρομοκρατήσει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, συσπειρωμένοι στα δύο επιχειρησιακά τους σωματεία, του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ και του ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ, με ενιαίο πλαίσιο πάλης και δράσης απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας να απαιτήσουν:

Να σταματήσουν τώρα οι έλεγχοι των προσωπικών αντικειμένων των εργαζόμενων.

Να μην χαθεί καμία θέση εργασίας για κανέναν, οι εργαζόμενοι από τα καταστήματα που κλείνουν να απορροφούνται σε άλλα του ομίλου.

Να μετατραπούν όλες οι συμβάσεις με ελαστικές σχέσεις εργασίας σε πλήρης εργασίας αορίστου χρόνου.

Να ανακτηθούν τα χαμένα με επιστροφή στην κλαδική σύμβαση του 2009 με πρώτο μισθό τα 920 ευρώ, επιστροφή των επιδομάτων και 5νθημερη εργασία για όλους τους εργαζόμενους του ομίλου.

Καταγγελία εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΚΑΡΦΟΥΡ - 
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ - DΙΑ, παράρτημα Θεσσαλονίκης

"Συνάδελφοι, μετά από πλήθος καταγγελιών που δέχθηκε η διοίκηση του παραρτήματος Θεσσαλονίκης από εργαζόμενους στην εταιρεία σχετικά με τον ακραία εξευτελιστικό, καταχρηστικό αλλά και παράνομο έλεγχο που διενεργούν οι υπάλληλοι ασφαλείας στο προσωπικό, το σωματείο σας ενημερώνει ότι:

Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΟΥ 
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ! 

Σε περίπτωση που σας ζητηθεί από τον υπάλληλο ασφαλείας της επιχείρησης έλεγχος, ενημερώνετε άμεσα τα σωματεία, το κλαδικό και το επιχειρησιακό.

Συνάδελφοι, όταν η εταιρεία πριν την καπιταλιστική κρίση θησαύριζε και συνεχίζει να θησαυρίζει στις πλάτες μας, τότε αποτελούσαμε ''όλοι μαζί μια οικογένεια''. Μια οικογένεια όμως που τις έγιναν μειώσεις στους μισθούς, κόψιμο των επιδομάτων, απολύσεις που συνεχίζονται. Τι ψάχνει να βρει ο εργοδότης μας στις τσάντες μας; Ξέρει πως θα βρει άδεια πορτοφόλια και απλήρωτους λογαριασμούς, τους ελέγχους θέλει να τους κάνει για να μας τρομοκρατήσει. Δεν πρέπει να του περάσει.

Συνάδελφοι, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ο καθένας μας τις ευθύνες του και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για τη ζωή που μας αξίζει να έχουμε, για το μέλλον των παιδιών μας μακριά από λογικές τρομοκρατίας, συμβιβασμού, ηττοπάθειας, ανάθεσης για την λύση των προβλημάτων μας σε άλλους."


* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.