Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Προκόπης Παυλόπουλος τιμά Θεολόγο Ζώτο

Τους Έλληνες Αιμοδότες, μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών(ΠΟΣΕΑ) και στελέχη του Ιατρικού και Παραιατρικού προσωπικού σε υπηρεσίες αιμοδοσίας Νοσοκομείων, που έχουν προσφέρει περισσότερες από 50 μονάδες αίμα, τίμησε την Κυριακή, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ειδική εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής του Δ.Σ της Ομοσπονδίας παρέστη και ο κ. Ζώτος Θεολόγος ο οποίος ανήκει στην επιτροπή ηλεκτρονικής διακυβέρνησης της Π.Ο.Σ.Ε.Α.
Στην εκδήλωση που έγινε σε κλίμα συγκίνησης παρέστησαν ο υπουργός Υγείας Παν. Κουρουμπλής και εκπρόσωποι των υπηρεσιών Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων της χώρας, οι οποίες πρωτοστατούν στην μεταστροφή των αιμοδοτών φιλικού και συγγενικού περιβάλλοντος σε Τακτικούς Μη Αμειβόμενους Εθελοντές Αιμοδότες και παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά συγκέντρωσης εθελοντικά προσφερόμενου αίματος. Μεταξύ αυτών οι Υπηρεσίες Αιμοδοσίας στα Νοσοκομεία, Παίδων «Αγια Σοφία, και «Αγλαΐα Κυριακού», Άμφισσας, Γρεβενών, Κορίνθου, «Ελπίς», «Αμαλία Φλέμιγκ», «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη, «Χατζηκώστα», στα Ιωάννινα, και η υπηρεσία Αιμοδοσίας στο Νοσοκομείο του Ρίο.

Κατά το χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι η βράβευση των Αιμοδοτών αποτελεί εκπλήρωση στοιχειώδους χρέους από την πλευρά της Πολιτείας. «Η βράβευσή σας συνιστά εκπλήρωση, εκ μέρους της Πολιτείας, στοιχειώδους χρέους απερίφραστης αναγνώρισης της ανιδιοτελούς προσφοράς σας. Προσφοράς στην κοινωνία, προσφοράς στον συνάνθρωπο, πρωτίστως όμως προσφοράς στον Άνθρωπο. Και αυτό, γιατί η προσφορά σας σηματοδοτεί κορυφαίο παράδειγμα αλληλεγγύης. Αφού δίνοντας το αίμα σας, και μάλιστα με την ευγενή αντίληψη εκπλήρωσης αποστολής, προσφέρετε στον συνάνθρωπο αντίδωρο ζωής. Και μιας και η ζωή είναι θείο δώρο, το να την μοιράζεται κανείς, δίχως κανένα αντάλλαγμα, με τον συνάνθρωπο προσδίδει, εμπράκτως, στο αίσθημα της αλληλεγγύης το πιο γνήσιο νόημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.