Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«Η ζωή θέλει άλματα πίστης»

Της Σωτηρίας Καρολίδου* 
Θέλει να πιστεύεις στα θαύματα! Πως αλλιώς θα πετύχεις το «ακατόρθωτο» για τα ανθρώπινα μέτρα, αν πάντοτε συμβιβάζεσαι στις δυνάμεις σου τις πεπερασμένες; Πάψε πια να αυτο –περιορίζεσαι στο λίγο, τόλμα το ταξίδι το «επικίνδυνο», κι ας σε πουν ονειροπόλο! Θα βρεις κι άλλους πολλούς στο δρόμο σου, μη θαρρείς πως είσαι ο μόνος που κυνηγάς το «άπιαστο»!

Με σκέψεις σαν κι αυτές, με βήματα δειλά, με αντιδράσεις δυσπιστίας και βλέμματα αμφιβολίας ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2014 η συλλογή πλαστικών καπακιών με σκοπό την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Η συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς και του Γραφείου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δυτικής Θεσσαλονίκης ενίσχυσε την έννοια της αλληλεγγύης και διεύρυνε τα σύνορα της συνεργασίας.

Πολύ σύντομα τα σχολεία και η τοπική κοινωνία του Κιλκίς, η Εκκλησία, ο Στρατός και οι φορείς του Νομού, με την άμεση και αποτελεσματική ανταπόκρισή τους, ξεπέρασαν τις προσδοκίες και επέδειξαν μια αξιοζήλευτη, από πολλούς πλέον νομούς της Ελλάδας, συσπείρωση. Τα αποτελέσματα της αλληλοϋποστήριξης υπήρξαν μοναδικά. Η δημιουργία της «Κοινωνικής Τράπεζας», η διάθεση του ηλεκτροκίνητου αναπηρικού αμαξιδίου και η δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού για την επίτευξη του «ορατού» στόχου της δράσης που αφορά στην αγορά ειδικού τύπου αμαξιδίου για το ΕΕΕΕΚ Κιλκίς, αποδεικνύουν ότι η δύναμη του «εμείς» είναι ανυπέρβλητη.

Η δημιουργία του Τοπικού Θεματικού Δικτύου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς με τίτλο: «Σχολείο ανοιχτό στην Κοινωνία – Τα καπάκια μας πάνε παντού», με τις συνεχείς και ευρηματικές κινητοποιήσεις των συναδέλφων αλλά και των συνεργαζόμενων φορέων κράτησε άσβεστο το ενδιαφέρον της ανακύκλωσης και πυροδότησε το ενδιαφέρον για υλοποίηση «αόρατων» αλλά ιδιαίτερα σημαντικών στόχων, όπως είναι η ευαισθητοποίηση και αποδοχή της διαφορετικότητας, ο σεβασμός και η ανταποδοτικότητα της προσφοράς. Διδακτικές μέθοδοι εμπνεύστηκαν από το μεράκι και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί εναπόθεσαν την εμπειρία και τη γνώση τους, τόσο στις ομάδες τους όσο και παρουσιάσεις ευρύτερης εμβέλειας, καθώς οι δράσεις μας φιλοξενήθηκαν σε φεστιβάλ, συνέδρια και ανταλλαγές σχολείων εκτός του νομού.

Με εδραία την πεποίθηση ότι «τον δρόμο τον κάνει κανείς πιο καλά όταν τον κάνει με παρέα» σταθεροί αρωγοί της προσπάθειάς μας είναι άνθρωποι που εκπροσωπούν δομές της κοινωνίας και αναγνωρίζουν όχι μόνο το γνήσιο των προθέσεών μας αλλά και τη βαθιά μας πίστη στην εκπλήρωση ενός οράματος. Για τους λόγους αυτούς, την Πέμπτη 03 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τρίτη κατά σειρά «εκστρατεία» μεταφοράς των πλαστικών καπακιών από οχήματα της 71ης Α/Μ Ταξιαρχίας μετά από εντολή του Ταξιάρχου κ. Π. Δεμέστιχα, ο οποίος μετά την συνάντησή μας, με χαρά θέλησε να ενισχύσει την εν λόγω δράση και να συνεχίσει την αγαστή συνεργασία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς με την Ταξιαρχία που είχε ξεκινήσει με τον Ταξίαρχο κ. Ν. Χιωνή.

Οι σταθμοί συγκέντρωσης καπακιών που έχουν δημιουργηθεί, εκτός από το 2ο ΕΠΑ.Λ Κιλκίς, με έναν άψογο συντονισμό με τα οχήματα μεταφοράς του στρατού, συγκίνησαν μεγάλους και μικρούς που έσπευσαν να βοηθήσουν. Τα χέρια ενώθηκαν, οι καρδιές ζεστάθηκαν και όλοι μαζί ενωμένοι αποδείξαμε ότι μπορούμε. Ευχαριστούμε θερμά τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο που στηρίζει την προσπάθεια μας και όλους όσους, με το δικό τους τρόπο, ενισχύουν την πίστη μας για μια κοινωνία συλλογικότητας και για μια εκπαίδευση που πρωτίστως έχει το ρόλο του «Παιδαγωγού και του Καθοδηγητή» μιας ζωής γνήσιας και ανεπιτήδευτης, μιας πορείας ανθρώπινης και ανιδιοτελούς.

Ας μείνουμε ενωμένοι!
(martin luther)

με Πίστη με Αγάπη με Ελπίδα, με υπομονή ......ίσως η μεγαλύτερη αρετή στις εποχές μας.

Έχουμε σκληρύνει,
η καρδιά μας πέτρα έχει γίνει
μαζί με την ψευτιά σκοτώνουμε και κάθε αλήθεια
ή ίσως μερικές φορές να μας αρέσουν πιο πολύ τα παραμύθια

εικόνες μυθικές που άλλο πια δεν θα τις ζούμε
και λόγια ψεύτικα ίσως τα μέσα μας ποθούνε
μια εικόνα μαγική και ένα χάδι από ένα ποίημα
μια μικρή ρωγμή και ένα κρίμα

ανοίγουμε φτερά μονάχα πια στα όνειρά μας
η Πίστη μας μισή και χάλασαν τα σωθικά μας
μανία μυστική και στην λαγνεία βουτηγμένοι
πεθαίνουμε μισοί και οι υπόλοιποι μας λαβωμένοι

ας ξεκινήσουμε ξανά με Πίστη, Αγάπη και Ελπίδα
ας χτίσουμε κατάρτια και πανιά που να αντέχουνε στην καταιγίδα
και αυτά είναι η ψυχή που με αγάπη γεμισμένη
θα στέκει ζωντανή όταν με Πίστη, Υπομένει

* Σωτηρία Καρολίδου
- Υπεύθυνη  Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων
- Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς
MSc., Μ.Α. Φιλόλογος -Θεολόγος









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.