Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Επίσκεψη του Βουλευτή του ΚΚΕ Σάκη Βαρδαλή στους εργαζόμενους της ΚΑΡΙΝΑ στη Νέα Σάντα Κιλκίς

Δελτίο Τύπου ΚΚΕ
Σήμερα, Τρίτη 2 Ιούνη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Βουλευτή του Κόμματος Σάκη Βαρδαλή επισκέφτηκε τους εργαζόμενους του εργοστασίου ΚΑΡΙΝΑ στη Ν.Σάντα του Κιλκίς.  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε έπειτα από τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΚΚΕ και μπροστά στο γεγονός ότι τα προβλήματα των εργαζομένων του εργοστασίου συνεχίζονται.
Από τη μία η εργοδοσία συνεχίζει να μην καταβάλει τα δεδουλευμένα μηνών, ενώ προσπαθεί να καταφύγει στον πτωχευτικό κώδικα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο τελικά οι εργαζόμενοι να μην πάρουν ούτε ευρώ. Από την άλλη η κυβέρνηση δε λέει κουβέντα για το συγκεκριμένο πρόβλημα, μιας και ακόμα δεν έχει απαντήσει στις σχετικές δύο ερωτήσεις που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή.

Ο Σ.Βαρδαλής, αφού ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και τις σκέψεις των εργαζομένων για τα επόμενα βήματά τους, τόνισε ότι το ΚΚΕ συμπαραστέκεται στον αγώνα τους και ότι θα παλέψει στην κατεύθυνση να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα των εργατών και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας τους. Εξήγησε ταυτόχρονα ότι η οριστική λύση για τους εργαζόμενους βρίσκεται στην οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, όπου η οικονομία θα σχεδιάζεται κεντρικά με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, με το λαό ιδιοκτήτη των μέσων παραγωγής και του πλούτου που παράγεται.

Ακόμα σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι στην ΚΑΡΙΝΑ έχουν αποκτήσει πολύτιμη πείρα, ώστε να βγάλουν συμπεράσματα και να μην μπουν σε διλήμματα που είναι ξένα προς τα συμφέροντά τους. Εξήγησε ότι δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τις θυσίες στη λογική της μείωσης του χρέους (που δεν είναι δικό τους), της υπογραφής συμφωνίας (που δεν θα είναι σε όφελός τους), της ανάπτυξης (που θα είναι μόνο για το κεφάλαιο) κ.τ.λ., αλλά ότι πρέπει να χαράξουν το δικό τους αυτοτελή δρόμο, με σημαία τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.