Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Πλατανιά Ευζώνων: 3 Βούλγαροι μετέφεραν παράνομα 22 αλλοδαπούς

Αστυνομικοί της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, πέτυχαν έπειτα από αιφνιδιαστική επιχείρηση και συντονισμένες ενέργειες, τη σύλληψη 3 διακινητών και απέτρεψαν την παράνομη διακίνηση 25 συνολικά αλλοδαπών.
Πρόκειται για τρεις υπηκόους Βουλγαρίας ηλικίας 23, 28 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατά περίπτωση αδικήματα της διευκόλυνσης εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών από την χώρα και για παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα (07-06-2015) τα ξημερώματα, στη Νέα Εθνική οδό Αθηνών – Ευζώνων στο ύψος του Πλατανιά στο Κιλκίς, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. φορτηγό όχημα τύπου van που οδηγούσε ο 23χρονος, διαπιστώθηκε ότι εντός του οχήματος βρίσκονταν 25 αλλοδαποί (22 υπήκοοι Συρίας, εκ των οποίων 2 ανήλικα παιδιά, ένας υπήκοος Σουδάν και δύο υπήκοοι Ιράκ).

Επίσης, εντοπίσθηκε και δεύτερο προπορευόμενο αυτοκίνητο, με οδηγό τον 28χρονο και με συνεπιβάτη τον 32χρονο, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διακινητές παρέλαβαν τους μετανάστες, από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να τους μεταφέρουν στους Ευζώνους Κιλκίς, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Επιπλέον, για τους παραπάνω μετανάστες προέκυψε ότι τέσσερεις εξ αυτών στερούνταν των νόμιμων ταξιδιωτικών τους εγγράφων, ενώ οι άλλοι 21 είχαν παραβιάσει περιοριστικό όρο, της μη μετάβασής τους στο Νομό Κιλκίς.

Κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή των διακινητών, καθώς και ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 12 εκατοστών, ένα κουτί με 51 χάπια, η προέλευση των οποίων εξετάζεται, και τα παραπάνω οχήματα ως μέσα μεταφοράς.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Αξιούπολης Κιλκίς.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.