Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Παγίδα θανάτου για τα παιδιά μας, αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Κιλκίς

Προς : Δημήτρη Σισμανίδη
Θέμα : ΠΑΓΙΔΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
Απευθύνομαι σε εσάς ως το πλέον αρμόδιο πρόσωπο, καθότι μετά την προφορική ενημέρωση του προέδρου Αμάραντων, Παπαδόπουλου Χρήστου, αλλά και του τοπικού συμβούλου Σισμανίδη Ιωάννη, (από την προεκλογική ακόμα περίοδο).  Δεν έχει γίνει καμία κίνηση για την επίλυση των σοβαρότατων κινδύνων που κρύβει η κεντρική πλατεία του χωριού και οι γονείς δικαίως ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών.


Για να σας εξηγήσω επακριβώς την κατάσταση, στο χωριό Άγιο Χαράλαμπο του Δήμου Κιλκίς υπάρχει μια κεντρική πλατεία όπου συγκεντρώνονται όλα τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι του χωριού καθημερινά. Ο χώρος αυτός είναι το παλιό σχολείο του χωριού, που από όσο γνωρίζω σαν κτίριο έχει κριθεί διατηρητέο και στεγάζει τον πολιτιστικό σύλλογο αλλά και τις οποίες εκδηλώσεις γίνονται στο χωριό. 


Σε αυτόν τον χώρο στο παρελθόν υπήρχε ένα γήπεδο μπάσκετ, δυο εστίες ποδοσφαίρου καθώς και κούνιες, τραμπάλες και μια τσουλήθρα. Πριν μερικά χρόνια λόγο παλαιότητας τον παιχνιδιών αφαιρέθηκαν τα παιδικά παιχνίδια ( κούνιες, τραμπάλες τσουλήθρα) και καταστράφηκε το μισό γήπεδο μπάσκετ προκείμενου να φτιαχτεί ένα γήπεδο ποδοσφαίρου για την ομάδα του χωριού ''ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ''. 

Δυστυχώς λόγο της οικονομικής κρίσης στην οποία βρέθηκε η χώρα μας οι παραπάνω εργασίες αναδιαμόρφωσης και ανέγερσης νέου γηπέδου σταμάτησαν. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι από το επίπεδο που βρίσκετε το σχολείο, η αυλή, και το μισό γήπεδο μπάσκετ σε σχέση με το επίπεδο που επρόκειτο να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο ποδοσφαίρου όπως θα δείτε στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, υπάρχει μια υψομετρική διαφορά τουλάχιστον τριών με τεσσάρων μέτρων ΧΩΡΙΣ να υπάρχει κάποια περίφραξη ώστε να αποτρέπει την πτώση κάποιου παιδιού η ακόμα και κάποιου ενήλικα. 

Επίσης λόγο του ότι οι εργασίες έγιναν με ειδικά μηχανήματα η διαφορά ύψους είναι σημαντικά μεγάλη και απότομη. Τα παιδιά μην έχοντας ΚΑΜΙΑ άλλη παιδική χαρά ή χώρο να παίξουν σε ολόκληρο το χωριό αρκούνται στο μισό γήπεδο μπάσκετ στο οποίο εάν κάποιος ξεπεράσει τα στενά όρια του μισού γηπέδου θα βρεθεί σε γκρεμό θέτοντας την ζωή του σε κίνδυνο.

Εμπιστευόμενοι την υπευθυνότητα και το ήθος σας, σας παρακαλούμε, πρώτον να διασφαλίσετε την ασφάλεια στον χώρο οριοθετώντας τον περιμετρικά με κάποια περίφραξη ή με όποιον τρόπο θεωρείτε ότι είναι σωστός ώστε να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με δυσάρεστες εξελίξεις οι οποίες από δω και στο εξής θα βαρύνουν μόνο τις αρχές του τόπου, από την στιγμή που όλοι οι αρμόδιοι έχουν ενημερωθεί. 

Κατά δεύτερον, και όχι λιγότερο σημαντικό θεωρώ ότι οφείλετε να αναδείξετε την πλατεία του χωριού με μια παιδική χαρά ώστε να έχουν την δυνατότητα τα παιδιά μας να γνωριστούν, να παίξουν, να κάνουν φιλίες να αγαπήσουν τον τόπο από τον οποίο κατάγονται και γιατί όχι να επιστρέψουν και να ενισχύσουν την τοπική κοινωνία.

Αντιλαμβανόμαστε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεστε, για αυτόν τον λόγο περιμένουμε ενημέρωση σας ώστε να ενισχύσουμε τις προσπάθειές σας με όποιον τρόπο χρειαστεί.

Τσενικλής Ιωάννης
ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΙΛΚΙΣ, 17-ΜΑΙΟΥ-2015

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.