Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Παραστατίδης: "Δεν μπορούν να πληρώσουν τη ΔΕΗ πλέον, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αγρότες"

Δελτίο τύπου Θ. Παραστατίδη
Oμάδα Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., μεταξύ αυτών και ο Θ. Παραστατίδης, κατέθεσαν Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα την αδυναμία κάλυψης των οφειλών στη ΔΕΗ από υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες.

Οι πολιτικές της λιτότητας και της υπέρμετρης φορολόγησης που ακολούθησαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις οδήγησαν στην ανεργία και στη φτωχοποίηση μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και ως εκ τούτου στην αδυναμία κάλυψης ακόμα και των εξόδων πρώτης ανάγκης. Επίσης η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες, οδήγησε πολλές μικρομεσαίες και αγροτικές επιχειρήσεις σε οικονομική ασφυξία με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Σε αυτά τα πλαίσια, οι οφειλές και οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ, παραμένουν πολλοί υψηλοί με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αγρότες να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση.

Το πρόβλημα έχει ενταθεί δεδομένου ότι ενώ η ΔΕΗ έκανε μέχρι τον Απρίλιο 10 δόσεις ρύθμιση, επέστρεψε στις 4.

Με την Ερώτηση, ζητείται από το αρμόδιο Υπουργείο να επιληφθεί άμεσα του ανωτέρω προβλήματος προκειμένου να μην υπάρξει διακοπή ηλεκτροδότησης σε κανέναν αγρότη, σε καμία μικρομεσαία επιχείρηση, σε κανένα νοικοκυριό.

Επιπροσθέτως, κατέθεσαν και Ερώτηση, αναφορικά με τα Τιμολόγια της ΔΕΗ.
Μεγάλο ποσοστό καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας, θίγεται από την εφαρμοζόμενη τιμολόγηση, έχοντας υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και δικαίως διαμαρτύρεται.

Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από πλευράς της ΔΕΗ, προκειμένου να αυξήσει τα τιμολόγια, γίνεται με τη μείωση των κλιμάκων από 7 σε 2. Ως εκ τούτου, αυτό συνεπάγεται αυτόματα την περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση κυρίως των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Οι Βουλευτές, αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα, ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο να προβεί άμεσα σε ενέργειες, ώστε να αρθεί η καταφανής άνιση μεταχείριση στις χρεώσεις κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ Α.Ε., των μεσαίων και χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων της κοινωνίας για να ενισχυθεί η διαρρηγμένη από τα μνημόνια και τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές κοινωνική συνοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.