Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Τεχνική Εκπαίδευση και διαθεσιμότητες

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Τεχνική Εκπαίδευση
Καταργούνται οι Τεχνικές Σχολές (ΣΕΚ) που ανήκουν στο Υπουργείο Παιδείας. Δεν καταργούνται όμως οι αντίστοιχες Σχολές που ανήκουν σε άλλα Υπουργεία.
Κατατέθηκε η άποψη μας να περάσουν όλα τα ΕΠΑΛ που ανήκουν σε άλλα Υπουργεία στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο Υπουργός δήλωσε ότι αντιμετωπίζει θετικά τη συγκεκριμένη πρόταση, δε δεσμεύτηκε όμως για την υλοποίηση της, γιατί όπως ανέφερε αυτό είναι ζήτημα κυβερνητικής απόφασης.

Επί της ουσίας η συνέχιση της λειτουργίας των Τεχνικών Σχολών των άλλων Υπουργείων θα οδηγήσει σε σημαντική μαθητική διαρροή.

Διαθεσιμότητες Είναι δεδομένο πλέον ότι μεγάλο μέρος των συναδέλφων που επανέρχονται δικαίως στην εκπαίδευση θα πάνε για συμπλήρωση ωραρίου στα ΙΕΚ. Πετύχαμε τουλάχιστον να δεσμευτεί ο κ. Υπουργός ότι θα τοποθετηθούν σε ΙΕΚ της περιοχής τους. Δε δόθηκε όμως καμία σαφή απάντηση στο ερώτημα μας, πώς θα επαναλειτουργήσουν οι Τομείς, όταν δεν έχει γίνει καμία προεργασία από το Υπουργείο Παιδείας και δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά οι μαθητές.

*Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.