Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Νέα διαρθρωτική δομή και χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, γνωστοποιείται ότι ο οργανωτικός σχεδιασμός για τη νέα διαρθρωτική δομή και τη χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.
Η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με σκοπό την εκπόνηση μιας ορθολογικής μελέτης, έχει ζητήσει από τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ολοκληρωμένη πρόταση για το θέμα αυτό, σε συνέχεια της πρόσφατης αναδιάρθρωσης της κεντρικής δομής της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία βασίστηκε στο Π.Δ. 178/2004, το οποίο όπως είναι γνωστό εξεδόθη στο πλαίσιο σχετικής εξουσιοδοτικής διάταξης του Ν.4249/2014.

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη σειρά του έχει ζητήσει από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αθήνας και Θεσσαλονίκης και τις Γενικές Περιφερειακές Αστυνομικές Διευθύνσεις, αιτιολογημένες προτάσεις, οι οποίες ακόμα δεν έχουν υποβληθεί.

Σημειώνεται ιδιαιτέρως, ότι αποτελεί σταθερή βούληση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν με γνώμονα την ποιοτική αναβάθμιση των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, έτσι ώστε να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητά τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Βασικός στόχος είναι η νέα διαρθρωτική δομή και η χωροταξική διάταξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα δεδομένα αστυνόμευσης, στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών καθώς και στο αυτονόητο δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, πρόσφατα σχετικά δημοσιεύματα στο Τύπο και αναρτήσεις σε ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης, για μαζικές καταργήσεις – συγχωνεύσεις αστυνομικών Υπηρεσιών, στερούνται πραγματικής βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.