Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γεωργαντάς: "Ανοίξτε το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών"

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς συνυπέγραψε με άλλους είκοσι έξι βουλευτές της Ν.Δ. ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Αναπλ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα : «Ταλαιπωρία του αγροτικού κόσμου λόγω του κλειστού ηλεκτρονικού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων».
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

«Μεγάλη ταλαιπωρία υφίσταται καθημερινά ο αγροτικός κόσμος της χώρας αφού συνεχίζει να παραμένει κλειστό, ήδη από τις 31 Ιανουαρίου 2015 και για 4 σχεδόν μήνες μέχρι και σήμερα, το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων.
Η αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση, που σημειωτέον παρατηρείται για πρώτη φορά σε τέτοια χρονική έκταση – στα προηγούμενα έτη το σύστημα δεν παρέμενε κλειστό για περισσότερες από 40 ημέρες - εμποδίζει τους παραγωγούς να προμηθευτούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΠΕΚΕΠΕ την απαραίτητη βεβαίωση, που πιστοποιεί ότι είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και τους εξαναγκάζει σεγραφειοκρατική ταλαιπωρία, αφού πρέπει να προσφεύγουν αρχικά στον Οργανισμό και εν συνεχεία στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης (πρώην ΚΕΠΠΥΕΛ).

Ως εκ τούτου οι αγρότες ταλαιπωρούνται άδικα, μιας και αναγκάζονται να μετακινούνται διανύοντας μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις και ξοδεύοντας άσκοπα χρόνο και χρήματα για διαδικασίες, που θα όφειλαν να διεκπεραιώνονται αυτόματα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπροσθέτως, το κλειστό ηλεκτρονικό μητρώο, εμποδίζει τους παραγωγούς και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, να προμηθευτούν στον κατάλληλο χρόνο τη σχετική βεβαίωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να τακτοποιήσουν μία σειρά καθημερινών και καίριων γι’ αυτούς επαγγελματικών θεμάτων, όπως την αγορά καλλιεργήσιμης έκτασης, την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου, την έγκριση των αιτήσεων για υπαίθριο εμπόριο και λαϊκές αγορές κλπ.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
- Γιατί παραμένει εδώ και τέσσερις σχεδόν μήνες κλειστό το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων;

- Πότε προβλέπεται να ανοίξει και ποιες άμεσες ενέργειες θα γίνουν από το Υπουργείο προς αυτή την κατεύθυνση;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.