Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μνημόσυνο - εκδήλωση για την Άλωση της Πόλης στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου

Δελτίο τύπου Ιερού Κοινοβίου Οσίου Νικοδήμου
Στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου, φέτος όπως και κάθε χρόνο, ανήλθαν εκατοντάδες πιστοί από την περιοχή κι όχι μόνον για να συμμετάσχουν στη θεία Λειτουργία και το ιερό Μνημόσυνο που ετελέσθη εις μνήμην των πατέρων μας και των πατέρων των πατέρων μας που ἄφησαν την τελευταία τους πνοή στις Αλησμόνητες Πατρίδες: των σφαγιασθέντων εν τω Ναώ της Αγίας Σοφίας και των θυσιασθέντων εν Κωνσταντινουπόλει, Πόντω, Καππαδοκία, Μικρά Ασία, Ανατολική Θράκη, Ανατολική Ρωμυλία, Βορείω Ηπείρω και Κύπρω.

Εν συνεχεία μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στο μεγάλο Αρχονταρίκι της Μονής ομίλησε η Καθηγήτρια Φιλοσοφικής κ.Ζωή Γκενάκου με θέμα: «Κρυπτοχριστιανοί: Το σύγχρονο θαύμα της πίστεως στις Αλησμόνητες Πατρίδες». Κάθε χρόνο στις 29 Μαΐου πλήθη πιστών ανεβαίνουν για να αναβαπτισθούν στα αθάνατα νάματα της πίστεως και της Πατρίδος.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.