Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Δροσάτο: Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Δελτίο τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Δροσάτου
Πραγματοποιήθηκαν με πολύ επιτυχία οι εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δροσάτου. Μετά το μνημόσυνο για τα θύματα που έγινε στον Ι. Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στο ηρώο του χωριού με την παρουσία του λαβάρου του Συλλόγου και παιδιών του χορευτικού ντυμένων με την ποντιακή ενδυμασία.
Ακολούθησε η ομιλία του χωριανού μας κ. Ανανία Τσιραμπίδη, Ομότιμου Καθηγητή του Α.Π.Θ., ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της καθιέρωσης της 19ης Μαϊου ως ημέρας μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στις χώρες που την έχουν αναγνωρίσει, σε χαρακτηριστικές μαρτυρίες συγγενών των θυμάτων, στη συμπεριφορά της Τουρκίας μέχρι σήμερα και στο χρέος το δικό μας να μην ξεχνούμε.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε πλήθος κόσμου και αρκετοί επίσημοι μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Κιλκίς Κ. Γεώργιος Γεωργαντάς, πρόεδρος επιμελητηρίου Κ. Τονικιδης, ο αντιδήμαρχος Κ. Σισμανίδης , ο τοπικός πρόεδρος του χωριού Κ. Τερζενίδης, ο πρώην δήμαρχος Δοϊράνης Κ. Καλπακιδης, η πρόεδρος (Κ.Δ.Ε.Κ) Κ.Σοφού Η ομιλία ολοκληρώθηκε με προσφορά ποντιακών εδεσμάτων.

Έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργεί στην αίθουσα του Συλλόγου μέχρι το τέλος Μαϊου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.