Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Ευχάριστα νέα για τους μαθητές του ν.Κιλκίς - Επιστρέφουν οι κατηργημένες ειδικότητες στα ΕΠΑΛ Κιλκίς και ΕΠΑΛ Αξιούπολης.

Υπογράφουν οι Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα:
Αναστασίου Γιώτα και Μαρβάκη Ελένη
Με μεγάλη μας χαρά σας ανακοινώνουμε την αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που αφορά στην πραξικοπηματική κατάργηση 50 δημοφιλών ειδικοτήτων της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τον Ιούλιο του 2013 και την επιστροφή των επίμαχων Τομέων και Ειδικοτήτων στον φυσικό τους χώρο, αυτόν του Δημόσιου Σχολείου. (ΕΠΑ.Λ). Με την επανασύσταση των Τομέων και ειδικότερα για τον νομό Κιλκίς -πόλη του Κιλκίς και Αξιούπολη-, σας ενημερώνουμε ότι : επαναλειτουργεί ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας με τις παρακάτω ειδικότητες: Β.Βρεφονηπιοκόμων Β.Νοσηλευτών Β.Ιατρικών Εργαστηρίων και Β Φυσιοθεραπευτών, (ΕΠΑ.Λ Κιλκις),Β Νοσηλευτών (ΕΠΑ.Λ Αξιούπολης),καθώς και ο Τομέας Αισθητικής -Κομμωτικής των καταργημένων Επαγγελματικών Σχολών -πρώην ΕΠΑ.Σ- (ΕΠΑ.Λ Κιλκίς).
Αξίζει να σημειωθεί , ότι οι συγκεκριμένες ειδικότητες υπήρξαν από τις δημοφιλέστερες γεγονός που αποδεικνύεται όχι μόνο από την άμεση απορρόφηση των μαθητών μας στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση του Πτυχίου τους και από τη μεγάλη ζήτηση τους ενόσω λειτουργούσαν στα ΕΠΑ.Λ πριν την αιφνίδια κατάργησή τους , αλλά κι από τον μεγάλο αριθμό επιτυχόντων αποφοίτων στην Ανώτερη Εκπαίδευση (ΑΤΕΙ).

Θυμίζουμε ότι στα πλαίσια της αμείλικτης "λογικής" των Μνημονίων και της πολιτικής βούλησης των ντόπιων υποστηρικτών της ,μεγάλο κομμάτι της Δημόσιας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΕΠΑ.Λ -ΕΠΑ.Σ) όχι μόνο ακρωτηριάστηκε εν μία νυκτί αφήνοντας κυριολεκτικά στον αέρα 20.000 μαθητές και 2.500 εκπαιδευτικούς, αλλά επιπλέον, θρασύτατα δωρίστηκε ως εκπαιδευτικό φιλέτο στα ιδιωτικά ΙΕΚ, απροκάλυπτα μεροληπτώντας και καταργώντας επί της ουσίας κατ αυτόν τον τρόπο τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών των συγκεκριμένων ειδικοτήτων σε σχέση με τους συμμαθητές τους τόσο των ΕΠΑ.Λ όσο και των ΓΕΛ (Γενικών Λυκείων).

Γ ια περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης ν.Κιλκις και στα ΕΠΑΛ του νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.