Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Μέχρι πότε μπορούν οι μαθητές να αλλάξουν Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού

Του Γιάννη Λιναρδάκη*
Έως τις 20 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν την Αρχική Δήλωση.
Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η κατανομή των σχολών ανά επιστημονικό πεδίο παρόλα αυτά οι μαθητές της Β Λυκείου σε αρκετές περιπτώσεις, όπως ενημερωθήκαμε, καλούνται από τις Διευθύνσεις των σχολείων να δηλώσουν την Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού.
Οι Διευθύνσεις των σχολείων προχωρούν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να κάνουν έναν προγραμματισμό για το νέο σχολικό έτος. Σύμφωνα με τα όσα ψηφίστηκαν οι µαθητές της Γ΄ Τάξης Ημερησίου και Δ΄ Τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου µε την έναρξη του σχολικού έτους και όχι αργότερα της 20ής Σεπτεμβρίου επιβεβαιώνουν οριστικά την Αρχική Δήλωση Οµάδας Μαθημάτων Προσανατολισμού, που έχουν υποβάλει στη σχολική τους µονάδα, προ της λήξης του προηγούμενου διδακτικού έτους. Έκαστος μαθητής επιλέγει υποχρεωτικά µία (1) Οµάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού.

Με βάση τα παραπάνω οι μαθητές μπορούν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου να αλλάξουν των αρχική τους δήλωση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ορίζονται η ακριβής κατάταξη των Τµηµάτων στα Επιστημονικά Πεδία και οι συντελεστές βαρύτητας σε δύο (2) µαθήµατα ανά Σχολή ή Τµήµα ή εισαγωγική κατεύθυνση. Οι προαναφερθείσες αποφάσεις εκδίδονται το αργότερο µέχρι τη λήξη εκάστου σχολικού έτους και ισχύουν για τις πανελλαδικές εξετάσεις του επόµενου σχολικού έτους.

* Ιωάννης Κ. Λιναρδάκης,
Υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων,
Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς,
Αν. Αιρετός ΠΥΣΔΕ Κιλκίς, Γενικός Γραμματέας Δ.Α.Κ.Ε. Δ.Ε. Κιλκίς,
Μ.Sc., Σχολική Ψυχολογία – Διαχείριση Κρίσεων στην Εκπαίδευση,
Μ.Sc., Διοίκηση των Σχολικών Μονάδων – MUNDIS.

* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Facebook
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Twitter
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Pinterest
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Google+
* Ακολουθήστε τη Γνώμη στο Dailymotion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.