Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Ερώτηση Γεωργαντά για τους εκατοντάδες πρόσφυγες στα σύνορα του Κιλκίς

Ο Βουλευτής ν. Κιλκίς κ. Γιώργος Γεωργαντάς την Παρασκευή 15-5-2015 κατέθεσε ερώτηση προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής σχετικά με τους εκατοντάδες πρόσφυγες στα σύνορα του Κιλκίς με τη FYROM.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:


ΕΡΩΤΗΣΗ
Στα σύνορα της Ελλάδος με τη FYROM συγκεντρώνεται καθημερινά μεγάλος αριθμός μεταναστών, που στην πλειονότητά τους είναι πρόσφυγες από τη Συρία. Οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από την πατρίδα τους λόγω του πολέμου και προσπαθούν να φτάσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη μέσω FYROM. Με το που εισέρχονται όμως στη γείτονα χώρα, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι, γίνονται θύματα άσκησης σωματικής βίας και κλοπών από άνδρες της συνοριακής φύλαξης των Σκοπίων και στη συνέχεια επαναπροωθούνται στην Ελλάδα.

Το βράδυ της Κυριακής 10-05-2015 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου 11 πρόσφυγες οι οποίοι έχρηζαν άμεσης περίθαλψης μετά τον άγριο ξυλοδαρμό, όπως οι ίδιοι ισχυρίστηκαν, από τους συνοριακούς φύλακες της γείτονος χώρας.

Το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε την 13 Μαΐου 2015, όταν 93 μετανάστες, ανάμεσα τους 19 ανήλικοι, βρέθηκαν ύστερα απο αστυνομική επιχείρηση μέσα σε βαγόνια εμπορικής αμαξοστοιχίας όταν αυτή στάθμευσε στην Ειδομένη Κιλκίς προερχόμενη από τα Σκόπια. Όπως κατήγγειλαν, ενώ σκόπευαν να ταξιδέψουν από τη Γευγελή της FYROM προς την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, εξαπατήθηκαν και επαναπροωθήθηκαν στην Ελλάδα.

Επειδή η παραμονή εκατοντάδων μεταναστών στην ύπαιθρο στα σύνορα Ελλάδος- FYROM δημιουργεί ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας και για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους ίδιους .

Επειδή ανάμεσά τους κινούνται «διακινητές» , οι οποίοι είναι άτομα επικίνδυνα.

Επειδή οι υποδομές υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο μεγάλο αριθμό των μεταναστών οι οποίοι χρειάζονται την άμεση παροχή υπηρεσιών υγείας .

Επειδή έχει στηθεί εντός της FYROM μια ολόκληρη επιχείρηση εκμετάλλευσης αυτών των ανθρώπων με ταυτόχρονη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ:
1) Τί πρόκειται να κάνετε για να δώσετε λύση στο δράμα αυτών των ανθρώπων και να προστατέψετε συγχρόνως τους κατοίκους των περιοχών που βιώνουν το πρόβλημα σε καθημερινή βάση;

2) Ποιές πρωτοβουλίες προτίθεστε να πάρετε, προκειμένου τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέμβουν για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των προσφύγων στη FYROM;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.