Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Έκθεση εικαστικών τμημάτων ενηλίκων της ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣ «Οι Αόρατες Πόλεις»




Την Πέμπτη 14 Μαΐου 2015 και ώρα 7.30 μ.μ., η ΤΕΧΝΗ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της έκθεσης «Οι Αόρατες Πόλεις», των εικαστικών τμημάτων ενηλίκων του φορέα. Τόσο ο τίτλος, όσο και τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι βασισμένα στο ομώνυμο βιβλίο του Ίταλο Καλβίνο.


"Οι αόρατες πόλεις είναι ένα όνειρο που δημιουργείται στο κέντρο εκείνων των πόλεων, όπου η ζωή είναι πρακτικά αδύνατη» γράφει ο Ίταλο Καλβίνο στο βιβλίο του «Οι Αόρατες Πόλεις". 


Τα ονειρικά και στοχαστικά κείμενα που ακροβατούν μεταξύ ποίησης και φιλοσοφίας γεμάτης υπαρξιακό άγχος χρησιμοποιήθηκαν ως πηγή έμπνευσης από τους σπουδαστές των εικαστικών εργαστηρίων της Τέχνης ώστε να δημιουργήσουν νέες προσωπικές εικόνες που προκύπτουν μέσα από τη βιωμένη ιδέα της πόλης. 

Ζωγραφικά έργα, χαρακτική και κατασκευές εισάγουν τον θεατή στους χάρτες της φαντασίας χαϊδεύοντας τη μνήμη, την επιθυμία, το χρόνο, το θάνατο, τα σύμβολα. Το ορατό και το αόρατο ακροβατεί ανάμεσα στην ιδέα και στην ύλη.

"Οι αόρατες πόλεις» του Ίταλο Καλβίνο αποτελούν συμβολισμούς της ανθρώπινης ύπαρξης, των αντιφάσεων, των διλημμάτων και των παράδοξών της.

Διάρκεια έκθεσης : 14 – 31 Μαΐου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.