Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ενισχύσεις στους γεωργούς ορεινών και μη ορεινών περιοχών για φυσικά Μειονεκτήματα

Καλούνται οι αγρότες του Νομού Κιλκίς, να συμμετάσχουν στα Μέτρα 211 και 212 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2015 του Καν. (ΕΚ) 1305/2013 του Συμβουλίου για τη στήριξη της Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ).
Οι αιτήσεις ενίσχυσης και πληρωμής, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα υποβάλλονται ταυτόχρονα με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2015 είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω των αρμοδίων φορέων συμπλήρωσης και υποβολής, κατ’ επιλογή του δικαιούχου. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής καθορίζεται μέχρι και η 15η Μαϊου 2015.

Το έντυπο της αίτησης ενίσχυσης και πληρωμής είναι διαθέσιμο στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr

Δικαιούχοι των Μέτρων μπορούν να κριθούν φυσικά πρόσωπα, εφόσον κατά περίπτωση πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Δικαιούχοι (Παλαιοί και Νέοι):

α) Είναι οι γεωργοί που κατοικούν μόνιμα σε Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες ή οικισμούς των περιοχών παρέμβασης (ορεινές και μειονεκτικές περιοχές). Κατά παρέκκλιση και όσοι κατοικούν μόνιμα σε λοιπές περιοχές, εφόσον έχουν την ιδιότητα του μετακινούμενου κτηνοτρόφου στις περιοχές παρέμβασης και μετακινούν τουλάχιστον 5 ΜΜΖ για διάστημα τουλάχιστον 5 μηνών).

β) Είναι ενήλικα άτομα με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα και δεν έχουν αποχωρήσει από την ενεργό επαγγελματική δραστηριότητα

γ) Κατέχουν νόμιμα και αξιοποιούν οικογενειακή γεωργική εκμετάλλευση εντός των ορίων των ορεινών ή των μειονεκτικών και με ειδικά προβλήματα περιοχών, μεγέθους ελάχιστης χρησιμοποιούμενης έκτασης 2 εκτάρια, συνυπολογιζόμενης και της χρησιμοποιούμενης γεωργικής έκτασης στις μειονεκτικές και με ειδικά προβλήματα περιοχές ή στις ορεινές αντίστοιχα.

δ) Είναι εγγεγραμμένοι στο ΜΑΕΕ

ε) Οι νεοεισερχόμενοι αγρότες θα πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις (συμπεριλαμβανομένου και του εισοδήματος) για να μπορούν να ενταχθούν. Οι δικαιούχοι του Μέτρου των Νέων Γεωργών για την πρώτη τριετία μετά την ένταξή τους, δεν υποχρεούνται να πληρούν την προϋπόθεση του 25% γεωργικού εισοδήματος επί του συνολικού.

στ) Λοιπές προϋποθέσεις που προβλέπονται στις εφαρμοστικές αποφάσεις του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων www.agrotikianaptixi.gr και του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. www.opekepe.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.