Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Επίσκεψη 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς στο Μουζάκι

Δελτίο τύπου 5ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς
Στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος, που εκπονούμε για το Δάσος, ως μέλη του πανευρωπαϊκού δικτύου των ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ( Eco Schools) ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΣΗ (Learning about forests) και μέλη του εθνικού θεματικού δικτύου για το Δάσος του ΚΠΕ Μουζακίου, πραγματοποιήσαμε 3ήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουζάκι.
Συμμετείχαν μέλη της Περιβαλλοντικής ομάδας του σχολείου μας με συνοδούς εκπαιδευτικούς τους Κώστα Σακελλαρίου, Βαρβάρα Ευθυμιάδου και Αφροδίτη Ντίνου (υπεύθυνη του προγράμματος).

Φιλοξενηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Μουζακίου (πρώην μαθητική εστία) και πραγματοποιήσαμε δράσεις στην γύρω περιοχή. Την Πέμπτη το απόγευμα είχαμε μια ενημέρωση για το πρόγραμμα από τους υπεύθυνους του ΚΠΕ και στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στην πόλη, ως τον Πάμισσο ποταμό. Η Παρασκευή ήταν ένας …μαραθώνιος δράσεων στη θεσσαλική γη. 

Επισκεφτήκαμε το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο για μια ενημέρωση σχετικά με τη λειτουργία του και τη διανομή του νερού μετά στα κανάλια άρδευσης. Επόμενος σταθμός ένα ιχθυοτροφείο πέστροφας στο δρόμο προς την Πεζούλα. Στην πλαζ της Πεζούλας είχαμε μια 45λεπτη στάση για ξεκούραση, περιήγηση και ενημέρωση για τη λίμνη Πλαστήρα, αλλά και για το παρακείμενο δάσος. Τελευταίος σταθμός του πρωινού μας ήταν το φράγμα Ταυρωπού.

Το απόγευμα της Παρασκευής κάναμε το περιβαλλοντικό μονοπάτι στο δάσος του Μουζακίου με παρατήρηση φυτών, ενεργοποίηση των αισθήσεων, χάρτη και προσανατολισμό.

Το βράδυ επισκεφτήκαμε την Καρδίτσα και το Παυσίλυπο για λίγο …τουρισμό.

Το πρωί του Σαββάτου έγινε η εργασία σε ομάδες και οι παρουσιάσεις, καθώς κι η αξιολόγηση του προγράμματος. Στην επιστροφή κάναμε μια στάση στα Τέμπη για να επισκεφτούμε το εκκλησάκι της Αγ. Παρασκευής, αλλά και να δούμε το ανάγλυφο της κοιλάδας των Τεμπών, με τον Πηνειό ποταμό και τα όρη Όλυμπος και Κίσσαβος.

Επιστρέψαμε γεμάτοι ενέργεια κι εμπειρίες, από μια εξαιρετική εξόρμηση κι οφείλουμε ένα θερμό ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ στους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ κ. Κώστα και κα Στέλλα για τη συνεργασία και όλο το προσωπικό του Κέντρου για την άψογη φιλοξενία.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.